واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اگر زیاد سرما می خورید، این ترش خوشمزه را بخورید
اگر زیاد سرما می خورید، می توانید برای کاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع تر، در میان وعده های تان این خوراکی را میل کنید.
حدیث هفته/ رسول اكرم(ص)فرمودند: هر كسي پايان ماه صفر را خبر دهد، بهشت بر او واجب است. جام خانواده؛ این روزها مصرف میوههای ترش در میانوعدهها کمک بسیاری به رفع تشنگی و کاهش حرارت درونی بدن میکند. تمبر هندی از آن دسته میوههای ترش و سرد بوده که از این خاصیت بیبهره نیست. تمبر هندي كه از Tamaria Hindi مشتق شده و به معناي ميوه هندي مي باشد . تمبر هندي درختي است بلند كه منشا آن از هند و آفريقاي شمالي بوده است ولي امروزه در بيشتر مناطق گرمسير دنيا پرورش مي يابد تمبرهندی آنتی اکسیدان دارد. این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای کاروتن، ویتامینC و برخی فلاونوئیدها است. به طوری که می تواند جایگزین خوبی برای ویتامینC در افرادی باشد که دچار کمبود این ویتامین هستند اما فراموش نکنید که خشک شده ی این میوه دارای مقادیر کمتری از این ماده مغذی است. اگر زیاد سرما می خورید، می توانید برای کاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع تر، در میان وعده های تان تمبرهندی میل کنید. در ضمن، اگر دچار گلودرد شده اید، می توانید تمبرهندی را در آب حل کرده و قرقره کنید تا درد گلوی تان به سرعت بهبود یابد. بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله اختلالات صفراوی با مصرف تمبرهندی برطرف می شود و افرادی که کلسترول خون شان بالا است، می توانند برای کاهش چربی خون شان تمبرهندی بخورند. بنابراین، برای داشتن قلب سالم عادت به خوردن تمبر هندی های خشک شده به دلیل نداشتن حتی مقدار جزیی نمک، به افراد مستعد به خصوص میانسالان پیشنهاد می شود.
خواص داروئي:
1) خوردن تمب هندي باعث پائين آمدن تب مي شود.
2) به هضم غذا كمك مي كند.
3) تمبر هندي خنك كننده بدن است.
4) براي رفع تشنگي مفيد است.
5) دل بهم خوردگي و تهوع را برطرف مي كند.
6) پوست تمبر هندي قابض ور فع كننده اسهال است.
7) بهترين طريقه استفاده از تمبر هندي اين است كه اين ماده را درآب خيس كنيد و سپس آنرا صاف كرده و با نبات بخوريد.
8) دم كرده تمبر هندي نيز اثر ملين درد . براي تهيه دم كرده يك قاشق غذا خوري تمبر هندي را با نيم ليتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت يك ساعت بگذاريد بماند سپس اين دم كرده را در طول روز مصرف كنيد.
9) تمبر هندي را بپزيد و ضماد از آن درست كنيد . اين ضماد را روي ورم و قسمتهاي دردناك بدن بگذاريد. 10) تمبر هندي از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.
مضرات :
1) زیاد خوردن و افراط در مصرف تمبر هندی باعث زخم روده، سرفه و سنگینی معده میشود. همچنین برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیفی دارند ممکن است تولید اشکال کند. این میوه برای افراد سردمزاج توصیه نمیشود چرا که زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث سستی و ضعف اعصاب شود. 2) تمبر هندی فرآوری شده دارای نمک زیاد است که برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمیشود. همچنین در هنگام خرید این گونه محصولات خصوصا نوع وارداتی آن حتما به لیبل فارسی که از طرف وزارت بهداشت، تاریخگذاری و کدگذاری شده است توجه کنید. غیربهداشتی بودن این محصول در مصرفکننده میتواند منجر به بروز دلپیچه، تهوع، تب و در نهایت اسهال خونی شود. گروه خانواده جام نیوز/ 2005
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ - ۰۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]