واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
کشف شهری عجیب که عابربانک ندارد
مجبوریم از مغازه های شهر مقداری خرید کنیم تا بقیه آن را نقدی بگیریم یا اینکه باید 25 کیلومتر به شهر بعدی برویم و از عابربانک های آنجا پول خود را بگیریم.
به گزارش جام نیوز؛ دستيابي به خدمات بانکي از نيازهاي ضروري زندگي روزه مره مردم است ولي شايد باورش سخت باشد که هنوز در کشور شهري است که حتي از ساده ترين خدمات بانکي برخوردار نيست. صالح شهر در استان خوزستان با حدود 15 هزار نفر جمعيت، هيچ بانک و عابربانکي ندارد و درخواست مردم براي متقاعد کردن بانکها براي بازگشايي شعبه اي در اين شهر بي نتيجه بوده است .
صالح شهر نام شهر تازه تاسیس از توابع بخش مرکزی شهرستان گتوند در ۲۷ کیلومتری شمال شرق شهرستانهای شوشتر، ۲۳ کیلومتری غرب شهرستان گتوند در کنارجاده منتهی به شهرستانهای دزفول – شوشتر قرار دارد. نام قدیم آن شهرک شهید چمران یا به قول محلی ها پهونده بوده است.
البته بررسی ها نشان می دهد فقط یک شعبه پست بانک که معمولا در مناطق روستایی وجود دارد، در این شهر به چشم می خورد که آن هم عابربانک ندارد.
برای اطلاع از کم و کاست این قضیه سراغ یکی از اهالی صالح شهر رفتیم که وی در این خصوص می گوید: در شهر ما فقط یک صندوق که مربوط به حامیان ورزش است وجود دارد و اثری از بانکهای دولتی نیست. نزدیکترین جایی که بانک دارد و مجبوریم برای انجام فعالیتهای اداری خود به آنجا برویم شوشتر است که در فاصله حدود 25 کیلومتری صالح شهر قرار دارد.
وی در پاسخ به این سئوال که مردم صالح شهر مثلا چگونه یارانه نقدی خود را دریافت می کنند، می گوید: مجبوریم از مغازه های شهر مقداری خرید کنیم تا بقیه آن را نقدی بگیریم یا اینکه 25 که باید 25 کیلومتر تا شوشتر برویم و از عابربانک های آنجا پول خود را بگیریم.
این شهروند صالح شهری تاکید می کند: اگر بخواهیم پولی کارت به کارت کنیم یا قبضی پرداخت کنیم سختی های زیادی را متحمل می شویم چراکه پست بانکی هم که در شهر هست خودپرداز ندارد.
فرهمند معاون شهردار صالح شهر اولین مسئولی است که تلاش می کنیم این موضوع عجیب را از زبان وی بنشویم که او در این خصوص می گوید: در حال حاضر این شهر بالای 10 هزار نفر جمعیت دارد ولی نه بانک دارد و نه عابربانکی.
وی در عین حال به موضوع جالبی اشاره می کند و می گوید: البته قبلا شعبه ای از بانک صادرات در صالح شهر فعال بود ولی طی تغییر و تحولاتی، این شعبه هم جمع آوری شد.
اینکه بانکها دنبال سود هستند مسئله ای طبیعی است و سود آوری برای این بنگاههای تجاری معقول به نظر می آید ولی آیا برخی مناطق کشورمان که از لحاظ اقتصادی ضعیف هستند و مبادلات مالی زیادی ندارند باید از خدمات بانکی محروم شوند؟ آیا نمی توان از بانکهای دولتی که وظیفه خدمتگزاری شان پررنگ تر از جنبه های کسب سودشان هست، توقع داشت که ارائه خدمات بانکی به این مردم را مد نظر داشته باشند؟
بنیاد زاده رییس شورای شهر صالح شهر هم این موضوع را تاکید می کند و در این خصوص می گوید: شعبه بانک صادرات که قبلا اینجا فعال بود اعلام کرد به دلیل عدم سوددهی تعطیل می شود. البته با توجه به اشتغال مردم صالح شهر به کشاورزی، رایزنی هایی صورت گرفته تا شعبه ای از بانک کشاورزی در شهر فعال شود. همچنین با نماینده این منطقه در مجلس هم صحبت کرده ایم ولی تا به حال نتیجه ای نگرفته ایم.
هرچه هست، اگر حدود 15 هزار نفری که در این شهر یارانه می گیرند را حساب کنیم، ماهانه بیش از 600 میلیون تومان پول به حساب بانکهای مختلف حوالی صالح شهر واریز می شود و شاید بخش عمده ای از آن در اختیار یک یا دو بانک خاص باشد و آیا سود این پول و ارج نهادن به خدمات مردم زحمتکش این منطقه، جواب افتتاح یک شعبه با دارا بودن دستگاه عابربانک را نمی دهد؟
۱۳۹۲/۱۰/۱۴ - ۰۶:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]