تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831447351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه هایی ناب از امام حسن مجتبی علیه السلام برای سلامتی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



توصیه هایی ناب از امام حسن مجتبی علیه السلام برای سلامتی
توجه ائمه (علیهم السلام) به مسائل بهداشتی و حوزه سلامت نشان از اهمیت ویژه آن در تعالیم اسلامی داشته و مبین فراگیر بودن احکام متعالی اسلام در تمامی شئون زندگی انسان است.




 
به گزارش سرویس علمی جام به نقل از قدس آنلاین، اسلام برای پاکیزگی و نظافت و رعایت اصول بهداشتی همانند همه موضوعات زندگی دستورالعمل های ویژه ای دارد که از زبان ائمه هدی علیهم السلام صادر شده است.   در این میان امام حسن مجتبی علیه السلام هم در باب اهمیت آداب غذا خوردن می فرمایند:«فِى المائِدَةِ اثْنَتَى عَشَرَ خِصْلَةً یَجِبُ عَلى کُلِ مُسْلِمٍ أَنْ یَعْرِفَها، أَرْبَعٌ فیها فَرْضٌ، وَأَرْبَعٌ سُنَّةٌ، وَأَرْبَعٌ تَأْدیبٌ: الفَرْضُ: المَعْرِفَةُ، الرِّضا، التَّسْمِیَةُ، الشُّکْرُ. اَلسُّنَّةُ: الوُضُوءُ قَبْلَ الطَعامِ، الجُلُوسُ عَلى الجانِبِ الأیْسَرِ، الاکْلُ بِثَلاثَةِ أَصابِعَ، وَلَعْقِ الأصابِعِ. التَأْدِیبُ: الاکْلُ مِمّا یَلیکَ، تَصْغِیرُ اللُّقْمَةِ، تَجْویدُ المَضْغِ، قِلَّةُ النَظَرِ فى وُجُوهِ الناسِ.»؛    یعنی: «سزاوار است مسلمان هنگام غذاخوردن دوازده چیز را رعایت نماید. که چهارتاى آن واجب (اخلاقى) و چهار امر دیگر آن سنت و سیره اسلامى است و چهارتاى باقى مانده، از آداب محسوب مى گردد. اما چهار امر لازم: 1 ـ شناسایى غذا 2 ـ خشنود بودن بدانچه روزى ات گردیده 3 ـ نام خدا را بر زبان جارى کردن (بسم اللّه گفتن) 4 ـ شکر گزارى در برابر نعمتى که به تو داده شده.   اما چهار موضوعى که مراعات آن ثواب وسنّت است: 1 ـ وضو گرفتن پیش از شروع به غذا 2 ـ نشستن بر جانب چپ بدن 3 ـ غذا را با سه انگشت بردارد و بخورد. 4 ـ انگشتان خود را بلیسد.   و چهار امر باقى مانده که از ادب اسلامى به شمار مى رود: 1 ـ لقمه را از جلو خویش بگیرد 2 ـ لقمه هاى غذا را کوچک بردارد 3 ـ غذا را خوب بجود 4 ـ به صورت دیگران نگاه نکند.» (1)   امام حسن مجتبی علیه السلام همچنین ضمن توصیه به شستن دستها برای غذا می فرمایند :«غَسْلُ الیَـدَیْنِ قَبْـلَ الطَعامِ یُنْفى الفَقْرَ وَبَعْدَهُ یُنْفى الهَمَّ.» ؛ یعنی: «شستشوى دو دست قبل از غذا، فقر و بیچارگى را از بین مى برد و بعد از غذا، غم و غصه را از بین مى برد.» (2)
یکی دیگر از موضوعات مهمی که مورد توجه خاص امام حسن مجتبی علیه السلام قرار داشت، مسأله سلامت جسمانی و نشاط روحی بوده است. شادی سالم و روحیه‌بخش و حرکات نشاط آفرین جایگاه ویژه ای نزد امام حسن(ع) داشته است. چرا که تفریح و ورزش کودکان و نوجوانان را پرتوان، فعال و نیرومند می‏ سازد و افرادی که با نشاط باشند آموزه‏های اخلاقی و کمالات را بهتر می‏ پذیرند.   اساسا تربیت یافتگان مکتب حیات بخش اسلام باید شاداب و روحیه‏ های قوی داشته باشند. امام حسن مجتبی(ع) یکی از ویژگی‏های مؤمنین را پرنشاط بودن آنان می‏ داند و می‏ فرماید: از ویژگی‏های انسان های با ایمان، شادی و نشاط داشتن در مسیر هدایت و خودداری از شهوات است.(3)
این روحیه در والدین و کسانی که امر تربیت را به عهده دارند به مراتب باید بیشتر رعایت شود، زیرا کودکان دوست دارند شاد و خندان باشند و از والدین و معلمان عبوس و گرفته در رنج و عذابند.
برای تربیت فرزندانی پرنشاط و دارای روح و جسمی سالم شایسته است که مربیان و والدین خود از چنین صفاتی برخوردار باشند. در این زمینه نباید از نقش ورزش غافل بود.   در سیره امام حسن(ع) ورزش از روش‏های تفریح، سرگرمی و تقویت جسم و روح و بالاخره از عوامل رشد و تربیت محسوب می‏ شود. آن حضرت ضمن شرکت در ورزش های تربیتی و تفریحی از پرورش روحی و معنوی نیز غافل نبود.   عاصم بن ضمره می‏ گوید: روزی به همراه حسن بن علی(ع) برای گردش و تفریح به ساحل فرات رفته بودیم، عصر آن روز در حالی که روزه بودیم آب صاف و زلال فرات، روی سنگ‏ها و شن‏ها موج می‏ زد و تمام اشیاء داخل آب در مقابل چشمان ما خودنمایی می‏ کردند. حسن بن علی(ع) گفت: اگر لباس شنا داشتم داخل آب می‏ شدم و آب تنی می‏ کردم...(4)   پانوشتها:
1. من لا یحضره الفقیه ، ج 3 ، ص 227 ، ح 38
2. فروع کافى، ج6، ص29
3. اعلام الدین، ص 137
4. مسند امام مجتبی(ع)، ص 797   2007  




۱۳۹۲/۱۰/۱۱ - ۰۹:۰۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن