واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: تراشۀ EMV در کارتهای اعتباری برای حفظ امنیت اطلاعات این کارتها در برابر اقدامات مجرمان حائز اهمیت است، اما بعضی از صادرکنندگان این کارتها حفاظتهای لازم را ارائه نمیکنند.
تراشۀ EMV در کارتهای اعتباری برای حفظ امنیت اطلاعات این کارتها در برابر اقدامات مجرمان حائز اهمیت است، اما بعضی از صادرکنندگان این کارتها حفاظتهای لازم را ارائه نمیکنند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، تصور کاربران این است که راههای حفظ اطلاعات کارت اعتباری بسیار آسان است. فناوری تراشۀ EMV نیز سالهاست که در دسترس است و اغلب صادرکنندگان کارتهای اعتباری آن را در اختیار مشتریان قرار میدهند.
در بیرون از ایالات متحده از این فناوری به طور گسترده استفاده میشود تا جایی که خرید کالا بدون وجود این تراشه در کارتها بسیار دشوار است. اگر تارگت از این تراشه استفاده کرده بود، نفوذ گسترده در دادههای آن که ۴۰ میلیون کارت اعتباری را تحت تأثیر قرار داد هرگز اتفاق نمیافتاد.
البته این موضوع دو بخش دارد. یکی مربوط به فروشگاهی است که امکان استفاده از کارتهای مجهز به EMV را میدهد و دیگری رساندن آن کارتها به دست مشتریان. بعضی فروشگاهها در آمریکا به کارتخوانهایی مجهزند که کارتهای دارای EMV را میخوانند اما معلوم نیست این کارتخوانها از نرمافزار مناسبی برای این کار استفاده میکنند یا نه. آن چه مسلم است، این است که اگر از کارتهای مناسب استفاده شود، اتفاقاتی چون رویداد تارگت رخ نخواهد داد.
در واقع، فراهم کردن کارتی اعتباری با تراشۀ توکار هم میتواند به آسانی تلفن زدن باشد و هم کاری غیرممکن. این موضوع بستگی به آن دارد که صادرکنندۀ کارت اعتباری کیست. اگر مشتری امریکن اکسپرس (American Express) باشید با یک تماس تلفنی با مرکز خدمات مشتریان آن میتوانید ظرف یکی دو روز صاحب کارتی شوید که تراشۀ موردنظر در آن وجود دارد.
از سوی دیگر، اگر مشتری کاپیتال وان (Capital One) باشید، امکان گرفتن چنین کارتی را ندارید. به گفتۀ سخنگوی این مؤسسه، بانک مذکور برنامهای نیز برای کاربرد این نوع کارت اعتباری ایمنتر در آینده ندارد. بدیهی است که امنیت در زمرۀ خدماتی نیست که مؤسساتی چون کاپیتال وان عرضه میکنند.
سایر صادرکنندگان کارتهای اعتباری، مانند USAA و FIA که مسترکارت صادر میکنند، در صدد استفاده از تراشۀ EMV هستند. بانک امریکا نیز اعلام کرد به تعدادی از مشتریان ویزاکارت کارتهایی حاوی تراشۀ EMV میدهد اما این کارتها را در اختیار همۀ مشتریان قرار نمیدهد. چیس (Chase) نیز بعضی از ویزاکارتهای صادرۀ خود را با این تراشه عرضه میکند اما نه همۀ آنها را. برخی دیگر از کارتهای اعتباری ویژه همچون سیرز مستر کارت (Sears Master Card) نیز کارتهایی بدون EMV توزیع میکنند.
نتیجۀ نهایی این است که مشتریان میتوانند از کارتهای ایمنتر حاوی تراشۀ EMV استفاده کنند اما برای این کار باید بدانند که به کدام صادرکنندۀ کارت مراجعه کنند زیرا همۀ مؤسسات این نوع خدمات را ارائه نمیکنند. آنچه به سردرگمی بیشتر منجر میشود این است که برخی از صادرکنندگان کارتهای ایمنتر را تنها در اختیار تعداد محدودی از مشتریان قرار میدهند، نه همۀ مشتریان. و البته، بعضی از صادرکنندگان کارتهای اعتباری، از جمله بعضی از بانکهای مهم، برنامهای برای ارائۀ این خدمات ندارند.
این امر باعث میشود که موضوع تعاملات کارتهای اعتباری به نوعی به مسئلهای حلنشدنی بدل شود. فروشگاهها باید با درخواست مشتریان برای کارتخوانهای مخصوص EMV مواجه شوند تا امکان پذیرش آن را ایجاد کنند. مشتریانی که خواهان داشتن این نوع کارتاند باید از منافع حاصل از آن مطلع شوند و باید به آن دسترسی نیز پیدا کنند.
ظاهراً موضوع مشکلآفرین بانکها هستند که بعضیهاشان مایل به ارائۀ کارتهای ایمنتر EMV به مشتریان نیستند زیرا هزینههایشان را اندکی افزایش میدهد. سایر صادرکنندگان این نوع کارت تنها به بعضی از متقاضیان خدمات مربوطه را ارائه میکنند و همۀ مشتریان از این نوع کارت برخوردار نمیشوند. در ایالات متحده هیچ بانکی نیست که صدور این نوع کارتهای ایمن در زمرۀ خدمات پیشفرض آن باشد.
بخش خردهفروشی که با گذشت سالیان، با استفاده از تجارب حاصل از رخنههای متعدد در دادههای کارتهای اعتباری، درسهای زیادی آموخته است، در صدد آن است که راهی برای محافظت از مشتریان فراهم کند. مشتریانی چون مشتریان تارگت نیز خواهان امنیت بیشترند، به شرطی که بدانند کارتهای ایمنتر را چگونه باید تهیه کرد و در کجاها میتوان آنها را به کار برد.
در مقابل، بانکها چندان تمایلی به گسترش این نوع کارت ندارند. تنها راه برای تغییر این روند تقاضای مشتریان و فروشندگان مهمم است. شاید رخداد تارگت برای اتخاذ این تصمیم کافی باشد اما هنوز هم همۀ بانکها به این نیاز واقف نیستند.
مرجع : خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]