واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بيتوجهي مسئولان به قديميترين پيست اسكي ايرانسقوط پيست اسكي پيام در گودال بياعتباري
پيست اسكي پيام مرند به عنوان قديميترين پيست اسكي شمال غرب كشور اين روزها در انتظار توجه مسئولان است چرا كه به علت كمبود امكانات، دوستداران و ورزشكاران اين رشته با مشكلاتي مواجه شده و خواستار توجه مسئولان هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس از مرند، پيست اسكي پيام شهرستان مرند به عنوان بزرگترين پيست در شمالغرب كشور با داشتن آب و هواي معتدل و زمستاني، در فصل زمستان و ساير فصول گردشگران، ورزشكاران و ورزشدوستان را به طبيعت بكر زيباي اين منطقه ميكشاند.
هر ساله در ايام مختلف شاهد حضور هموطنان از سراسر استان و كشورمان در اين منطقه خوش آب هوا هستيم اما متاسفانه كمبود امكانات از قبيل نامناسب بودن راه اصلي ورودي و خروجي جاده، سرويسهاي بهداشتي، سالن نمازخانه، برق، آب، غذاخوري و اورژانس، موجب نارضايتي ورزشكاران و ورزشدوستان زمستاني شده است.
با توجه به اينكه پيست اسكي پيام مرند به علت نداشتن برق، كار نكردن تلههاي سكوي اسكي و عدم اختصاص اعتبارات لازم با تعطيلي نيمه رسمي مواجه شده، عده زيادي از شركتكنندگان به اجبار به استفاده از تيوب روي آوردهاند كه اين امر از نظر فني و استاندارد اسكي موجب بروز خطراتي براي ورزشدوستان ميشود.
در ميان بيتوجهي مسئولان استاني براي تجهيز پيست اسكي موجب تعطيلي آن شده و اين براي شهروندان نارضايتيهايي را به وجود ميآورد.
بنابه گفته كارشناس امور ورزش در اسكي، سال گذشته عدم رعايت اصول اسكي و نبود امكانات استاندارد همچنين استفاده از تيوب بيش از 19 نفر از هموطنان را دچار آسيبهاي شديدي از ناحيه كمر، گردن، دست و پا كرد.
علي نجاري، رئيس اداره ورزش و جوانان شهرستان مرند هم در اين مورد ميگويد: با توجه به اينكه پيست اسكي پيام مرند از نظر موقعيت و شرايط آب و هوايي مناسب، مكان خوبي براي ورزشهاي زمستاني است اما عدم تخصيص اعتبارات لازم همچنين بيتوجهي مسئولان استاني و هئيت اسكي استان، اين پيست با سابقه را از امكانات محروم كرده است.
وي گفت: با توجه به قرار گرفتن شهرستان مرند در جاده ترانزيت اروپا و آسيا همچنين برخورداري از رشته كوههاي «ميشو» با طبيعت سفيد زمستاني و سرسبز بهاري، اين منطقه داراي شرايط ايدهآل تفريحي است.
نجاري تاكيد ميكند: مرند يكي از مناطق مهم گردشگري در شمالغرب كشور است كه متاسفانه تاكنون به علت بيتوجهي به حال خود رها شده است.
وي ميافزود: اين مكان در شرايط فعلي از داشتن امكانات خدماتي و رفاهي براي شهروندان طبيعتدوست استان و شهرستان محروم بوده و مشكلاتي را به وجود آورده است.
نجاري ميگويد: اخيراً به علت عدم توجه مسئولان و نبود اورژانس، يك نفر به علت استفاده از تيوب دچار آسيب شديد از ناحيه پاها شد كه به دليل ترافيك، باريك بودن جاده و استفاده از يك مسير براي ورود و خروج چند ساعت طول كشيد تا مصدوم با وسيله شخصي به بيمارستان رازي مرند انتقال داده شود كه تا امروز نيز از شرايط وي خبري نيست.
يكي از شهروندان تبريزي كه بنا به اظهار خودش از دوران كودكي خاطرههايي در اين پيست دارد، عنوان داشت: به دليل عدم توسعه امكانات در اين منطقه شاهد بروز مشكلاتي هستيم كه بايد مسئولان اداره كل ورزش و جوانان همچنين هيئت پيست اسكي پاسخگو باشند.
وي كه 28 سال دارد، افزود: به عنوان يك كارمند در طول هفته با ارباب رجوع متعددي سركار دارم، يك روز تعطيل هم كه ميخواهيم ورزش كرده و از طبيعت زيبا و بكر پيست پيام مرند بهرهمند شويم متاسفانه مشكلات غيرقابل تحمل مانع ميشود، حتي براي وضو گرفتن و نماز خواندن هم محل و مكاني در اين پيست وجود ندارد.
يكي ديگر از هموطنان از شهرستان اروميه كه با خانواده براي گردش و ورزش زمستاني به اين منطقه آمده بود، اظهار داشت: بنده دوران تحصيلات دانشگاهيم را در دانشگاه آزاد اسلامي مرند گذراندم و هر موقع از كلاس بيرون ميآمديم در فصول مختلف منظره زيباي كوه "ميشو" كسالت و خستگي را از دلمان بيرون ميآورد ولي امروز اين منطقه شرايط مناسبي ندارد.
چند جوان كه از تيوپ در پيست استفاده ميكردند نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مرند خودشان را اهل مرند معرفي كردند و درددلهاي داشتند.
اين عده عنوان ميكردند معلوم نيست مسئولان ما كجا تشريف دارند، آيا واقعاً از نزديك اين پيست را ديدهاند؟
اين ورزشدوستان عنوان ميكردند كه مشكل پيست اسكي پيام مرند قصه درازي دارد، اينكه چرا مسئولان دنبال حل نيستند، جاي شگفتي است.
خانم و آقاي مسني نيز در اين ميان علت حضور خودشان چنين بيان ميكنند كه اين طبيعت زيبا كه خداوند به ما انسانها ارزاني داشته، بدون توجه رها شده و استفاده بهينه براي سلامتي و تندرستي را از همه سلب كرده است.
آنها عنوان كردند كه حدود 40 سال است هميشه در روزهاي تعطيل به دامن طبيعت زيباي خداوند در مناطق مختلف استان ميروند تا يك روز هم كه شده از هواي آلوده دور باشند اما هر سال كه به پيست اسكي مرند ميآيند، مشكل از سال قبل هم بيشتر شده است.
با تمام اين تفاسير بايد از مسئولان پرسيد كه چرا با وجود گزارشات مختلف از نبود امكانات، كسي با داد اين منطقه نميرسد و اين اندازه بيتفاوت بوده و احساس مسئوليت نميكنند.
براساس اين گزارش، شهرستان مرند با وسعت 3 هزار و 286 كيلومتر مربع (7.2 درصد مساحت استان) در 60 كيلومتري تبريز واقع شده و از سمت شمال با شهرستان جلفا، از سمت شرق با شهرستان ورزقان، از سمت غرب با استان آذربايجانغربي و از سمت جنوب با شهرستان شبستر هم مرز است.
با توجه به نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1390، جمعيت شهرستان مرند در حدود 240 هزار نفر (6.4 درصد جمعيت استان) و جمعيت مركز اين شهرستان 125 هزار نفر برآورد شده است.
گزارش ديگري حاكي است، با توجه به فصل گرما و دارا بودن بيش از 45 هزار نفر جوان متاسفانه در شهرستان مرند استخر سرپوشيده وجود ندارد و جوانان و علاقمندان به اين ورزش به شهرهاي همجوار جلفا، تبريز، صوفيان و شبستر مراجعت ميكنند و اين براي شهروندان به خصوص جوانان مشكلاتي را به وجود آورده است.
در شهرستان 250 هزار نفري مرند سالنهاي ورزشي با قدمت بيش از 50 سال جوابگوي جوانان ورزشكار و ورزشدوستان نيست و بيشتر سالنها در دست بخشهاي خصوصي است.
انتهاي پيام/60001/ع40
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]