محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831280998
آموزش به اشتراک گذاشتن اسباببازیها
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آموزش به اشتراک گذاشتن اسباببازیها
تا به حال شده کودکتان در یک جمع یا میهمانی، اسباب بازی یا وسیله ای را از کودک دیگری به زور بگیرد؟ احتمالا خیلی زیاد! در این مواقع ممکن است احساس ناراحتی کرده و با خود بگویید دیگران چنین قضاوت خواهند کرد که در تربیت کودکتان کوتاهی کرده اید.
مجله سپیده دانایی: تا به حال شده کودکتان در یک جمع یا میهمانی، اسباب بازی یا وسیله ای را از کودک دیگری به زور بگیرد؟ احتمالا خیلی زیاد! در این مواقع ممکن است احساس ناراحتی کرده و با خود بگویید دیگران چنین قضاوت خواهند کرد که در تربیت کودکتان کوتاهی کرده اید؛ یا خوشحال شوید از اینکه کودکتان می تواند از عهده کارهای خودش بربیاید و جای خود را در جمع باز کند؛ شاید هم نسبت به اینگونه رفتارهایی بی تفاوت هستید و اهمیت چندانی برایتان ندارد.
صرف نظر از احساس شما، جنگ و جدال به خاطر اسباب بازی بین بچه ها، یک جنگ تمام نشدنی و همیشگی است که هیچ راهی هم ندارد. کودکان نسبت به وسایل خود احساس مالکیت داشته و چشم ندارند کودک دیگری به آنها حتی نگاه بکند، چه برسد به اینکه از آنها استفاده کند. با وجود این روانشناسان از والدین می خواهند تا نحوه تقسیم کردن وسایل و شریک شدن در اسباب بازی را از همان کودکی به فرزندان خود آموزش بدهند، تا فرزندان بتوانند در آینده مشارکت بهتری با دیگران داشته باشند.
علاوه بر این، هنگامی که کودک بتواند اسباب بازی مورد علاقه و ارزشمند خود را با دیگران سهیم شود و اجازه بدهد دوستانش نیز با آن بازی کنند، آینده بهتری داشته؛ بخشنده تر، مودب تر و مهربان تر هم خواهد بود.
مفهوم مالکیت
برای اینکه کودکی بتواند وسایل و اسباب بازی هایش را به اشتراک گذاشته و به دوستانش اجازه بدهد که از آن استفاده کنند، این است که درک درستی از مفهوم مالکیت پیدا کرده باشد. جا افتادن مفهوم مالکیت در ذهن کودک، این احساس را برمی انگیزد که به اشتراک گذاشتن تحت کنترل او است و کار خوبی است که وسایلش را به دیگران بدهد؛ نه صرفا دستوری که باید اطاعت شود. درک مفهوم مالکیت مانند سایر مراحل رشد کودک به تدریج شکل می گیرد.
- اگر کودک دو ساله ای از دادن اسباب بازی هایش به دیگران خودداری کند، رفتاری طبیعی و مناسب سن خود انجام داده است. او با بزرگ شدن، نسبت به کودکان دیگر علاقمند شده، از بازی با آنها لذت می برد؛ و به نحوی بسیار تدریجی، احساس بخشش و انسان دوستی در او شکل می گیرد.
- وقتی کودک به سه سالگی رسید، از بازی با کودکان دیگر بیشتر لذت می برد، بنابراین می توان بازی های جمعی، به اشتراک گذاشتن و رعایت نوبت را به او آموزش داد. البته کودکان در این سن هنوز مفهوم نوبت را به خوبی درک نمی کنند، بنابراین در مواقعی مانند توپ بازی باید رعایت نوبت را به آنها یاد داد.
- کودکان چهار ساله هنوز به آن اندازه دست و دل باز نشده اند که اسباب بازی موردعلاقه خود را برای بازی به کودک دیگر واگذار کنند؛ ولی ممکن است چیز دیگری را که فعلا به آن احتیاج ندارند در اختیار دیگری قرار دهند. در هر حال هنوز زود است که این قبیل کودکان را به حال خود رها کنیم وباید همیشه یک نفر دورادور مراقب آنان باشد تا نوبت را رعایت کرده و با اسباب بازی های خود به صورت مشترک بازی کنند.
- کودکان پنج ساله نوبت گرفتن در بازی را زود یا می گیرندو به آنچه به دیگران تعلق دارد، احترام می گذارند؛ دیگر اسباب بازی های دیگران را از دست آنان نمی قاپند و به زور از دست شان نمی رباید. البته ممکن است هنوز نزاع و دعوا بین این کودکان دیده شود ولی نه به آن حد که مراقبت دائم لازم باشد.
- هنگام ورود به مدرسه، کودکان به این حد از توانایی رسیده اندکه بین «مال من» و «مال دیگری» تفاوت قائل شوند. در این سن کودکان باید مالک چیزی باشند؛ مثلا در منزل حتی الامکان اتاق جداگانه ای داشته باشند و اگر امکان ندارد یک کمد مخصوص یا طاقچه ای از اتاق، جعبه، کارتن و ... به آنها اختصاص داشته باشد تا وسایل شان را دور از دسترس دیگران نگهداری کنند.از این طریق حس مالکیت و مراقبت از وسایل خود را یاد می گیرند.
آموزش به اشتراک گذاشتن
با توجه به آنچه در مورد رشد مفهوم مالکیت در کودکان گفته شد، کارشناسان معتقدند کودکان در سنین 5-4 سالگی در مرحله ای هستند که می توانند مفهوم «به اشتراک گذاشتن» اسباب بازی یا هر وسیله دیگری با دوستانشان را یاد بگیرند و از آن لذت ببرند. برای آموزش این مفهوم می توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید.
1- استفاده مشترک از اسباب بازی و وسایل را مفرح و سرگرم کننده کنید.
به کودک خود بازی های گروهی را که در آن همه برای یک هدف بازی می کنند، آموزش دهید. مثلا با یکدیگر پازل درست کنید و برای گذاشتن تکه های آن نوبت بگیرید. همچنین می توانید کارها را تقسیم کرده و آنها را با مشارکت هم انجام داده؛ و در انجام آنها همکاری، رعایت نوبت و دوری از خودخواهی را تمرین کنید.
2- هرگز خساست وی را ملامت نکنید.
اگر شما فرزندتان را خسیس یا خودخواه خطاب کنید، در واقع این ویژگی را در مورد او پذیرفته اید. وقتی کودک هنوز معنی سخاوت را نمی داند و برای آن آمادگی ندارد این سرزنش جز تحقیر کودک و در هم شکستن اعتماد به نفس او سودی به دنبال ندارد. همچنین اگر فرزند خودر ا مجبور کنید که از هر آنچه در اختیار دارد ببخشد، این روش اجباری از او یک انسان سخاوتمند نمی سازد بلکه باعث رنجش خاطر وی می شود.
3- با کودک خود در این مورد گفتگو کنید.
وقتی کودک برای حفظ اسباب بازی هایش نزد خویش، مشاجره می کند، به او کمک کنیدتا هر آنچه که اتفاق می افتد به درستی درک کند. اگر کودکی چیزی را پشتش گرفته و به کسی نمی دهد، برایش شرح دهید که با این کار دوستانش در مورد او ممکن است چه فکری کنند. ضمن اینکه به کودک کمک کنید تا احساسش را بیان کند. وقتی کودک از خود خست نشان می دهد در مورد علت این کار از او سوال کنید زیرا با توضیحاتی که کودک می دهد بهتر می توانید متوجه شوید که اشکال در کجای کار است.
4- به کودک خود برای حل مشکلات آموزش دهید.
اگر کودک شما به اسباب بازی که همبازی او هم می خواهد، محکم چسبیده و حاضر نیست آن را به کسی بدهد، فرصت فکر کردن به او بدهید. و با روشن کردن مفهوم تقسیم اسباب بازی و وسایل، به او بگویید اگر کودکی هم در مورد این کار را بکند می تواند چقدر ناخوشایند باشد. او را تشویق کنید که نوبتی با آن وسیله بازی کنند و در تعیین زمان بازی هر کدام از کودکان نیز به آنها کمک کنید. کودکان کم سن و سال درک درستی از شراکت ندارند و تصور می کنند وقتی وسیله ای را به کسی بدهند، برای همیشه آن را از دست خواهند داد. به او توضیح دهید که به اشتراک گذاشتن اسباب بازی به معنی از دست دادن آن نیست و وقتی یکی از اسباب بازی هایش را به دوستی می دهد، دوستش از بازی کردن با آن خشنود و خوشحال می شود و بعدا آن را به او بازمی گرداند. همچنین اگر او اسباب بازی هایش را در اختیار دوستانش قرار دهد امکان استفاده از اسباب بازی های دوستان خویش را نیز به دست خواهد آورد.
5- فضای بازی را آماده کنید.
پیش از ساعت بازی اگر وسیله ای وجود دارد که کودک ترجیح می دهد با کسی تقسیم نکند به او کمک کنید تا جایی مناسب برای پنهان کردن آن پیدا کند. همچنین از او بخواهید لوازمی را که می تواند در بازی گروهی وارد کند با خود بردارد. با این کار کودک از لحاظ ذهنی در فضایی قرار می گیرد که آمادگی به اشتراک گذاشتن لوازمش را دارد. از همبازی کودک هم بخواهید چند اسباب بازی با خود بیاورد. وقتی کودک ببیند که تنها او نیست که باید اسباب بازیش را در اختیار دیگری قرار دهد، بیشتر تشویق به این کار می شود.
6- از وسایل کودک خوب استفاده کنید.
اگر کودک ببیند از وسایلش به خوبی استفاده نمی شود، حاضر نیست آنها را حتی برای مدت زمان کوتاه هم به کسی بدهد. مراقبت کنید خواهر و برادر کودک یا دوستان وی از لوازمی که از کودک امانت می گیرند به خوبی مراقبت کنند.
7- کودک را با مثال راهنمایی کنید.
بهترین شیوه برای اینکه کودک شما بخشندگی را بیاموزد، مشاهده آن است. برای این منظور می توانید مثلا بستنی خود را با او شریک شوید یا روسری خود را به او بدهید تا از آن به عنوان شنل زور و استفاده کند. هر کدام از این کارها را که انجام می دهید به موضوع استفاده مشترک از یک وسیله اشاره کنید.
- نکته پایانی:
توجه داشته باشیدکه به وی بیاموزید علاوه بر اسباب بازی و لوازم، احساسات و عواطف نیز قابل تقسیم کردن و به اشتراک گذاشتن هستند. موقعیتی را فراهم آورید تا بده بستان های شما، مصالحه کردن های شما و بخشندگی شما را مشاهده کند.
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
آموزش بازيافت و ارائه كد اشتراك به اصناف زبالهساز شرق تهران
آموزش بازيافت و ارائه كد اشتراك به اصناف زبالهساز شرق تهران معاون امور شهري و فضاي سبز شهرداري منطقه 8 از آموزش بازيافت و ارائه كد اشتراك به اصناف سطح محدوده شرق تهران خبر داد به گزارش خبرگزاري مهر حميدرضا فرخي با اعلام اين مطلب گفت در همين راستا طرح آموزش ملودي درسطح محلات ببا اعلام تفاهم شفاهي با آموزش و پرورش براي تامين هزينهها؛ درمان دانشآموزان شين آبادي از 30 آذر آغاز ميشود
با اعلام تفاهم شفاهي با آموزش و پرورش براي تامين هزينهها درمان دانشآموزان شين آبادي از 30 آذر آغاز ميشود معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي از آغاز درمان كودكان آسيب ديده شين آبادي از شنبه 30 آذرماه خبر داد به گزارش سرويس اجتماعي برنا محمود رضا محققسرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان تاكيد كرد: ضرورت ايجاد پست پژوهش و تحقيق در ادارات استان
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان تاكيد كرد ضرورت ايجاد پست پژوهش و تحقيق در ادارات استان معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه زنجان با اشاره به اقدامات در زمينه پژوهش در سال جاري گفت بايد پژوهش وارد زندگي مردم شود سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان تاكيد كرد ضرورت ايمعاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت: درمان كودكان شينآبادي بعد از يكسال از ۳۰ آذر آغاز ميشود/ آموزش و پرو
معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت درمان كودكان شينآبادي بعد از يكسال از ۳۰ آذر آغاز ميشود آموزش و پرورش كمك نكرد هزينه درمان اين كودكان ۵ تا ۶ ميليارد تومان خواهد بود ولي تاكنون هيچ بودجهاي براي درمان به وزارت بهداشت تعلق نگرفته ولي قرار است دولت تا پايان امسال بودجه دآماده همكاري با آموزش و پرورش براي ترويج فرهنگ وقف هستيم
آماده همكاري با آموزش و پرورش براي ترويج فرهنگ وقف هستيم مدير حوزههاي علميه سراسر كشور گفت اين آمادگي را داريم كه با وزارت آموزش و پرورش وارد همكاري شده و محتواي مربوط به وقف براي گنجاندن در كتابهاي درسي را توليد كنيم به گزارش باشگاه خبرنگاران قم آيتالله سيد هاشم حسينيبوشهاز سوي نهاونديان رئيس دفتر رئيسجمهور انجام شدانتصاب اعضاي هيئت امناي موسسه عالي آموزش مديريت و برنامهريزي
از سوي نهاونديان رئيس دفتر رئيسجمهور انجام شدانتصاب اعضاي هيئت امناي موسسه عالي آموزش مديريت و برنامهريزي موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت برنامهريزي از انتصاب اعضاي هيئت امناي موسسه عالي آموزش مديريت و برنامهريزي خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريدبير كميته آمايش آموزش عالي استان سمنان:ظرفيتهاي آموزش عالي در سمنان به خوبي بهكار گرفته شود
دبير كميته آمايش آموزش عالي استان سمنان ظرفيتهاي آموزش عالي در سمنان به خوبي بهكار گرفته شود دبير كميته آمايش آموزش عالي استان سمنان گفت آمايش آموزش عالي در برهه كنوني يك ضرورت بوده و بايد ظرفيتهاي آموزش عالي در سمنان به خوبي بهكار گرفته شود به گزارش خبرگزاري فارس از استانكارگاه آموزشي منطقه اي كاربران سايت سازمان تبليغات اسلامي در سنندج برگزار شد
كارگاه آموزشي منطقه اي كاربران سايت سازمان تبليغات اسلامي در سنندج برگزار شد سنندج - خبرگزاري مهر معاون فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي كردستان گفت كارگاه آموزشي منطقه اي كاربران سايت سازمان تبليغات اسلامي با حضور رابطين خبري ۱۱استان كشور در سنندج برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر65 درصد مربيان آموزشي بهار دوره هاي بهداشتي را گذراندند
65 درصد مربيان آموزشي بهار دوره هاي بهداشتي را گذراندند بهار- خبرگزاري مهر رئيس مركز بهداشت و درمان شهرستان بهار گفت 65 درصد مربيان آموزشي شهرستان بهار دوره هاي بهداشتي را گذرانده اند به گزارش خبرنگار مهر مجيد موانيه ئي ظهر سه شنبه در كميته مروجين سلامت شهرستان بهار با اشارهمدير آموزش و پرورش بهار:خيرين بهار در همايش خيرين مدرسهساز، 20 ميليارد ريال را تعهد كردند
مدير آموزش و پرورش بهار خيرين بهار در همايش خيرين مدرسهساز 20 ميليارد ريال را تعهد كردند مدير آموزش و پرورش شهرستان بهار گفت خيرين شهرستان بهار در همايش خيرين مدرسهساز 20 ميليارد ريال را تعهد كردند به گزارش خبرگزاري فارس از بهار علي زارعي ظهر امروز در شوراي آموزش و پرورش شمعاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت:درمان كودكان شين آبادي از 30 آذر آغاز ميشود/آموزش و پرورش كمك نكرد
معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت درمان كودكان شين آبادي از 30 آذر آغاز ميشود آموزش و پرورش كمك نكرد معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت از آغاز درمان كودكان آسيب ديده شين آبادي از شنبه 30 آذر خبر داد و گفت هيچ كمكي از سوي وزارت آموزش و پرورش براي درمان اين كودكان اختصسرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان:اولويتهاي پژوهشي استان زنجان بايد احصا شود
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان اولويتهاي پژوهشي استان زنجان بايد احصا شود سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداري زنجان با اشاره به اهميت پژوهشهاي علمي در استان گفت بايد اولويتهاي پژوهشي استان زنجان احصا شود به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان پرويز خالقي ظهر امروز در مرروشهاي آموزشي دانشگاه فرهنگيان با نگاه هويتي همسو باشد
روشهاي آموزشي دانشگاه فرهنگيان با نگاه هويتي همسو باشد ساري - خبرگزاري مهر رئيس دانشگاه فرهنگيان كشور با بيان اين نكته كه نگاه ما به مقوله آموزش و پرورش نگاهي تربيتي است اظهار داشت تربيت مساوي با هويت است و به معناي بالا بودن سطح دانش نيست لذا روش هاي ما در دانشگاه فرهنگيان-
گوناگون
پربازدیدترینها