واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تامين حقابه با جديت پيگري مي شود/ نوجوانان سيستاني خواستار توجه به آينده هامون شدند
زاهدان - خبرگزاري مهر: سفر رييس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور به همراه وزير نيرو به سيستان موجب شد تا جمع كثيري از شهروندان و كودكان سيستاني با تجمع در فرودگاه زابل و تشكيل زنجيره انساني توجه مسئولان محيط زيست را به آينده خود و تالاب هامون جلب كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، شماري از كودكان،نوجوانان و اقشار مختلف سيستان با حمل نوشته هايي با مضامين «بانوي هامون،هامون را درياب» و «چه آينده اي در انتظار ماست» از معاون رييس جمهور و رييس سازمان محيط زيست كشور خواستند تا نگاه ويژه اي به اين درياچه و سرنوشت گره خورده آنها با اين تالاب داشته باشد.
در جريان سفر رييس سازمان حفاظت از محيط زيست و وزير نيرو به سيستان كه با حضور استاندار و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي انجام شد مسئولان كشوري و استاني با پرواز توسط چرخ بال بر فراز هامون از نزديك تبعات ناشي از خشكسالي و آخرين وضعيت اين تالاب را مورد بررسي قرار دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال اين بازديد رييس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور به همراه وزير نيرو با تشكيل جلسه در فرودگاه زابل با حضور استاندار نخستين راهكار هاي كمك به حل مشكلات پيش رو را در دستور كار قرار دادند.
حقابه ايران با جديت دنبال مي شود
معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور صبح پنجشنبه در نخستين جلسه پيرامون بررسي وضعيت هامون در فرودگاه زابل گفت: دولت نگاه ويژه اي در خصوص حل مشكلات منطقه و همچنين تامين حقابه دارد و لذا با اراده و عزمي جدي مطالبه حقابه ايران توسط دولت پيگيري خواهد شد.
معصومه ابتكار با بيان اينكه خشكسالي چندساله اخير موجب ايجاد مشكلات زيادي براي مردم منطقه و آسيب جدي به محيط زيست شده است افزود: اميدوارم با تلاش هايي كه در اين راستا انجام خواهد گرفت و همچنين همكاري كشور افغانستان به منظور رها سازي آب بزودي شاهد رفع مشكلات پيش رو باشيم.
ابتكار حضور مسئولان كشوري به اين منطقه را نشانه توجه و عزم دولت براي رسيدگي به مشكلات مردم دانست و ادامه داد: هامون يكي از هفت تالاب بين المللي دنيا است كه بايد براي احيا و زنده نگاه داشتن آن كشورهاي همسايه نيز بايد در آن مشاركت داشته باشند.
وي اظهارداشت: سازمان محيط زيست تلاش دارد تا با احياي اين درياچه باري ديگر اميد را به اين منطقه بازگردانده و به امرار معاش بسياري از خانواده ها كه وابسته به اين درياچه است كمك كند.
مهاجرت سيستانيان شرق كشور را تهديد مي كند
نماينده مردم زابل، هيرمند، زهك، هامون و نيمروز در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينكه مهاجرت سيستانيان به دليل تبعات ناشي از خشكسالي امنيت در شرق كشور را تهديد مي كند اظهار داشت: قريب به 16 سال از خشكسالي و همچنين به تبع آن خشكيدگي درياچه هامون مي گذرد و لذا شرايط حيات در اين منطقه به دليل افزايش غلظت گرد و خاك و توفان هاي شن براي مردم بسيار سخت و طاقت فرسا شده است.
حليمه عالي با اشاره به اينكه شغل بساري از مردم اين منطقه كشاورزي و دامداري است افزود: خشكيدگي تالاب هامون و از بين رفتن زمين هاي كشاورزي و منابع تامين علوفه دام ها امرار معاش را براي بسياري از ساكنان سيستان با مشكل مواجهه كرده است و به دليل بيكاري مردم را به مهاجرت به شهر ها و ساير استان ها وا داشته است.
وي با تاكيد بر اينكه پيگيري حقابه و تامين آب براي احياي مجدد زمين هاي كشاورزي تنها خواسته مردم سيستان از دولت است افزود: در حال حاضر لوله كشي آب به مزارع كشاورزي سيستان تنها راه نجات مردم و كمك به وضعيت اقتصادي نابسامان مردم و همچنين جلوگيري از مهاجرت بي رويه سيستانيان است.
وي با بيان اينكه وضعيت زيست محيطي سيستان در شرايط بسيار نابساماني قرار دارد ادامه داد: بايد با توجه جدي و برنامه ريزي لازم و همچنين تامين حقابه به وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم رونق و حياتي دوباره بخشيد.
عالي همچنين از وزير نيرو خواستار تعويض و نوسازي شبكه آب شرب شهري زابل شد و گفت: به دليل قدمت بالا و فرسودگي شبكه توزيع آب لذا آب آشاميدني سالمي حتي با راه اندازي تصفيه خانه به دست مردم نمي رسد.
وي گفت: با وجود گذشت 35 سال از عمر پر بركت انقلاب اسلامي اما هنوز مردم زابل از آب آشاميدني سالم محروم هستند.
رفع مشكلات سيستان نيازمند عزم ملي است
وزير نيرو نيز در اين رابطه گفت: به منظوربررسي و ارايه راهكار هاي لازم در راستاي حل مشكلات موجود در منطقه نسبت به تشكيل كارگروه نجات هامون در شوراي عالي آب اقدام شده است.
حميد چيت چيتيان ابراز داشت: مديريت آب و محيط زيست مسئله جدا از يكديگر نبوده و در اين راستا مشكلات موجود از جمله معيشت مردم و تبعات ناشي از خشكسالي و كمبود آب به ويژه در اين منطقه با يكديگر ارتباط مستقيم دارند.
وي با اشاره به اينكه براي رفع موانع و حل مشكلات موجود بايد از طريق هم انديشي در سطح ملي با اين مسئله برخورد و روبرو شد ادامه داد: در اين راستا حضور تمامي نخبگان، نمايندگان مردم و مسئولان براي برنامه ريزي و بررسي راهكار هاي موثر الزامي است.
وي اذعان داشت: براي تصميم گيري و دستيابي به يك نتيجه قطعي و راهبردي در حل مشكلات منطقه نيازمند عزم ملي و حضور همه كارشناسان در اين راستا هستيم و در اين راستا از تمامي نقطه نظرات و طرح هاي نخبگان در اين راستا استقبال مي شود.
كد خبر: 2202962
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۶:۱۷
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]