واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سند توسعه محيط زيست استان سمنان مورد تاييد كارگروه كشوري قرار گرفت/ هواي سمنان از حالت پاك خارج شد
سمنان - خبرگزاري مهر: مدير كل حفاظت از محيط زيست استان سمنان با بيان اينكه تدوين سند توسعه محيط زيست استان مورد تاييد كارگروه كشوري قرار گرفت گفت: سند توسعه محيط زيست بايد به تصويب شوراي برنامه ريزي استان نيز برسد.
به گزارش خبرنگار مهر، حميد ظهرابي صبح پنجشنبه در نشست كارگروه آمايش، محيط زيست و توسعه پايدار استان سمنان، به تدوين سند توسعه محيط زيست استان، اشاره كرد و افزود: اين سند در كشور از سندهاي با كيفيت محسوب شده و به همراه سند استان اصفهان، بي اشكالي مورد تاييد كارگروه كشوري قرار گرفته و مصوب شده است.
وي با اشاره به اينكه استان سمنان بيشترين مقدار زمين تحت مديريت محيط زيست را بين استان هاي كشور در اختيار دارد، افزود: سند توسعه محيط زيست استان بايد به تصويب شوراي برنامه ريزي استان نيز برسد.
صنايع آلاينده در شهرهاي سمنان و گرمسار موجب آلودگي هوا شده اند
مدير كل حفاظت از محيط زيست استان سمنان با بيان اينكه صنايع آلاينده در شهركهاي صنعتي سمنان و گرمسار موجب آلودگي هوا شده اند افزود: اگر به داد سمنان و گرمسار نرسيم، ظرف پنج سال آينده اين دو شهر از نظر آلودگي هوا وضعيتي در حد شهرهاي بسيار آلوده كشور پيدا مي كند.
ظهرابي كيفيت هواي استان سمنان را براساس پايش هاي لحظه اي هوا، در مرز هواي سالم و ناسالم در حال تغيير برشمرد.
وي با بيان اينكه آلودگي هوا در روزهاي اخير تنها مختص شهر بزرگ تهران نيست اظهار داشت: هواي سمنان نيز از حالت پاك خارج شده و در برخي ساعت هاي شب، ميزان برخي آلاينده هاي هوا مانند ذرات زياد شده و به مرز ناسالم مي رسد.
استقراربخش مهمي از صنايع استان سمنان اشتباه است
مدير كل حفاظت از محيط زيست استان سمنان با اشاره به مستقر شدن برخي از صنايع استان سمنان هم جهت باد گفت: اين موضوع نشانه از تصميم گيري هاي غلط در مورد استقرار صنايع است.
ظهرابي از نبود توازن استقرار صنايع در استان سمنان گلايه كرد و افزود: بخش غرب استان به دليل وجود صنايع آلاينده داراي آلودگي هاي زيست محيطي است.
وي تصريح كرد: در توسعه بخش هاي اقتصادي و توليدي استان سمنان به شرايط زيست محيطي توجهي نشده است.
شناسايي 448 واحد توليدي و صنعتي در استان سمنان
مدير كل حفاظت از محيط زيست استان سمنان به ابلاغ مصوبه جديد هيئت وزيران دولت تدبير اميد در مورد استقرار صنايع مبتني بر فناوريهاي نوين در شعاع 120 كيلومتري تهران خبر داد و افزود: بر اساس اين مصوبه، فقط صنايع الكترونيكي، صنايع توليد مواد نو، صنايع ليزر و اوپتيك، صنايع تجهيزات پيشرفته هوشمند كنترل فرآيند و صنايع هوا و فضا مجاز به فعاليت در شهركها و نواحي صنعتي در شعاع 120 كيلومتري تهران هستند.
وي افزود: حدود دو هزار واحد توليدي و صنعتي در استان سمنان فعاليت دارد كه بر اساس بررسي مسئولان محيط زيست اين استان، از اين تعداد 448 واحد مختلف آلاينده شناسايي شده اند.
طرح شناسايي محدوده جهت باد در استان سمنان تهيه مي شود
مدير كل هواشناسي استان سمنان نيز در ادامه اين نشست از تهيه و تدوين طرحي براي شناسايي محدوده جهت باد در شهرستان هاي مختلف استان خبر داد و گفت: در اين طرح سمت و جهت باد نسبت به شهرها بررسي شده و مي توان بر اساس اين طرح، استقرار صنايعي كه توليد گاز و بخارهاي سمي دارند محدود شود.
غلامحسين حسني غربا افزود: تمام بخش هاي زيرساختي براي استقرار صنايع را مانند آب و برق و ... مي توان تامين كرد، اما اقليم مساله اي نيست كه قابل تغيير باشد و ما بايد خود را با آن سازگار و همراه كنيم زيرا در غير اين صورت آسيب جدي مي بينيم.
وي با اشاره به آلودگي شهر سمنان اظهار داشت: مستقر شدن صنايع به ويژه در سمنان هم جهت با باد طراحي و انجام شده و اين باعث آلودگي هوا شده است.
جهت وزش باد در استقرار صنايع مورد توجه باشد
مدير كل هواشناسي استان سمنان با تاكيد بر اينكه در استقرار صنايع بايد به جهت وزش باد توجه شود تا كه آلايندگي ها وارد هواي شهر نشود ادامه داد: در محدوده 90 درجه از محدوده360 درجه اي شهر سمنان نبايد صنايع آلاينده قرار بگيرند كه به اين امر توجه نشده است.
غربا در خاتمه افزود: اين امر باعث شده بسياري از آلودگي هاي صنايع به ويژه گازها و بخارهاي سمي وارد هواي شهر سمنان شود كه هزينه هاي گزاف انساني و اجتماعي به همراه خواهد.
كد خبر: 2202944
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۵:۲۹
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]