واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل اوقاف استان كردستان خبر دادرشد 60 درصدي در آمد موقوفات و بقاع متبركه در كردستان
مديركل اوقاف و امور خيريه استان كردستان گفت: از ابتداي امسال تاكنون 40 ميليارد ريال در آمد ازموقوفات و بقاع متبركه در كردستان حاصل شده است كه اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه پارسال 60 درصد رشد نشان ميدهد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/05/08/13920508000016_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از قروه، سلمان روحي در همايش وقف و مبلغين كه پيش از ظهر امروز در دفتر امام جمعه قروه برگزار شد، اظهار كرد: اين درآمد بر اساس نيت واقفين در بخشهاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، عمراني و اوقافي و قرآني هزينه شده است.
وي با اشاره به اينكه امسال 22 موقوفه در استان به ثبت رسيده است، تصريح كرد: سال گذشته در همين مدت يازده وقف در استان كردستان به ثبت رسيده بود، كه رشد دو برابري موقوفات رد استان را شاهد هستيم.
وي افزايش 100درصدي ثبت موقوفات در كردستان را حاكي از نهادينه شدن فرهنگ وقف، به عنوان احسان ماندگار در بين مردم اعلام كرد.
به گفته روحي، در حال حاضر يكهزار و 600 موقوفه با بيش از 15 هزار رقبه در كردستان وجود دارد كه آمار رقبات روز به روز در حال افزايش است.
وي خاطرنشان كرد: در زمينه شناسايي رقبات جديد و عقد اجارهنامه، در سال جاري با رشد 50 درصدي در مقايسه با سال گذشته در استان روبرو بودهايم.
روحي با بيان اينكه شهرستان سنندج بيشترين تعداد موقوفات استان را دارد، گفت: موقوفات و بقاع متبركه شهرستان قروه بيشترين ميزان درآمد را در استان دارند.
اين مسئول پردرآمدترين و شاخصترين موقوفات كردستان را موقوفه ميرمحمود قروه و شيخمحمد سنندج اعلام و اظهار داشت: از موقوفات خاص در استان نيز ميتوان به موقوفه خاص كمك هزينه سفر به عتبات عاليات در بيجار و موقوفه خاص بيماران دياليزي در سنندج اشاره كرد.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي اين نهاد در سال جاري گفت: برگزاري طرح آرامش بهاري و ياس نبوي در مساجد و امامزادهها دو برنامه اصلي ادارهكل اوقاف استان در سال گذشته بود كه با استقبال گسترده مردم مواجه شد.
روحي با تاكيد بر توسعه گردشگري مذهبي در جامعه خاطرنشان كرد: عمل به منويات ارزشمند مقام معظم رهبري در راستاي تبديل امامزادگان و بقاع متبركه به قطب فرهنگي، مهمترين هدفي است كه با بهرهگيري از اين طرح ميتوان دنبال كرد.
وي با بيان اينكه امامزاده باباگرگر قروه يكي از مناطق مستعد در زمينه گردشگري مذهبي است، تصريح كرد: اين بقعه متبركه سالانه پذيراي هزاران نفر از زائران در استان و خارج اين استان است كه پربازديدترين منطقه توريستي مذهبي استان به شمار ميرود.
روحي تداوم تلاش مسئولان براي نهادينه شدن اين بقعه به عنوان قطب فرهنگي را خواستار شد.
وي با بيان اينكه بيش از 95 درصد موقوفات استان وقف مساجد است، تصريح كرد: در استان تنها يك موقوفه قرآني داريم و براي اعتلاي فرهنگ قرآني نيازمند موقوفات بيشتري در عرصه قرآني هستيم كه اميدواريم واقفان و مردم خيرانديش در اين راستا نيز گام بردارند.
روحي وقف را جرياني دو سويه معرفي كرد و افزود: در يك سوي اين جريان اصحاب وقف و در سوي ديگر مبلغين و مروجين اين سنت، قرار دارند.
مديركل اوقاف و امرو خيريه كردستان با اشاره به زيباييهاي دين اسلام در ابعاد مختلف، خاطرنشان كرد: وقف بر مبناي نياز جامعه و نوع نگاه مردم به اين سنت، در هيچ مكتب و مرامي يافت نميشود.
وي تبليغ و ترويج وقف را نيازمند هدايت عملي مردم به سوي آن اعلام و اظهار داشت: بيان زيباييها و كاركردهاي اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي وقف، راهكاري براي گسترش آن است.
به گفته روحي، نيمي از موقوفات و رقبات در كردستان درآمدزايي ندارند و اجاره بهاي رقبات در اين استان بسيار پايين است كه بايد در همه عرصهها در حوزه وقف بازنگري صورت گيرد.
وي اضافه كرد: احياي موقوفات و عمران و بازسازي آن از اولويتهاي كاري اين نهاد است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان در پايان امر تبليغ در قروه را مطلوب ارزيابي و ابراز اميدواري كرد اين نحوه تبليغ در استان فراگير شود.
انتهاي پيام/79009/صا40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]