واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محيط آكنده از رقابت براي گرفتن نمره بالا، احتمال تقلب را زياد ميكند
يك كارشناس روانشناسي گفت: گاهي شرايط در خانه و مدرسه به گونهاي است كه به طور غيرمستقيم دانشآموز را متمايل به تقلب ميكند. محيط آكنده از رقابت براي گرفتن نمره بالا و تأكيد زياد بر برد و باخت، احتمال تقلب را زياد ميكند.
"اعظم نوري" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه زنجان، با اشاره به اهميت توجه به موضوع تقلب در بين دانشآموزان و دانشجويان، اظهار كرد: در ايام امتحانات در برخي موارد مشاهده ميشود كه افراد به جاي توجه به خواندن درس به دنبال راهكارهايي براي تقلب هستند كه ريشه اين موضوع را ميتوان در ترس از آوردن نمره پايين و چشم و همچشمي و توقعات غيرواقعبينانه از دانشآموز دانست.
وي تصريحكرد: در اين شرايط واكنشهاي رواني افراد متفاوت است، عدهاي تلاش خود را زياد ميكنند و برخي افراد با استفاده از شيوههايي به دنبال اين هستند كه احساس حقارت خود را كاهش داده و اعتماد به نفس را افزايش دهند.
اين كارشناس روانشناسي با اشاره به اينكه والدين و اولياي مدارس با توقعات واقعبينانه از دانشآموز، ميتوانند انگيزه تقلب را كاهش دهند، خاطرنشان كرد: تقلب به لحاظ رواني تبعات فراواني را براي فرد به همراه دارد، بهطوري كه دانشآموز و يا دانشجويي كه به دنبال انجام تقلب در امتحانات است دچار احساس ترس و تبعات رواني ناشي از آن ميشود.
وي ادامه داد: بروز احساس حقارت نيز از ديگر تبعات تقلب است كه در فرد بروز پيدا ميكند، به طوري كه تقلب به طور ضمني در انسان احساس حقارت به وجود ميآورد، زيرا تا انسان احساس كمبود و نياز عاجزانه نداشته باشد دست به تقلب نميزند، اما اين احساس حقارت، با احساس ناتواني در پاسخ دادن به سئوالات تشديد ميشود و ضربه بيشتر به انسان وارد ميكند.
نوري با تاكيد بر اينكه تقلب نتايج فرهنگي و اجتماعي وخيمي را به دنبال دارد، افزود: بايد در ابتداي كار به دنبال علل رواني تقلب بود، چرا كه اين كار قطعاً زمينه رواني دارد كه احساس عدم امنيت نسبت به نمرههايي كه دريافت ميكند از طرف والدين دانشآموز يكي از اين موارد است.
وي افزود: نياز به جلب توجه و خودنمايي و يا قدرتنمايي از ديگر مواردي است كه فرد را به سمت تقلب در امتحانات سوق ميدهد كه همه اين موارد از سوي والدين بايد شناسايي و در رفع آن تلاش شود تا دانشآموزان براي رسيدن به نمره خوب تلاش كنند نه اينكه بخواهند در كوتاهترين زمان و بدون زحمت به نتيجه دلخواهد خود برسند.
اين كارشناس روانشناسي تاكيد كرد: خانواده و مدرسه، انگيزه تقلب را در دانشآموزان ايجاد نكنند و بايد بيشتر به تربيت روحي و فرهنگي دانشآموزان توجه شود تا نسلي پاك و متكي به خود، به جامعه تحويل داده شود.
انتهاي پيام
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]