تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802699634




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هاني‌زاده در گفت‌وگو با «فردا» كنفرانس ژنو و شكست محتوم/ باز هم پاي عربستان در ميان است


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: هاني‌زاده در گفت‌وگو با «فردا» كنفرانس ژنو و شكست محتوم/ باز هم پاي عربستان در ميان است
‌اختلافات عربستان و آمريكا از مدت‌ها پيش آغاز شده است. آمريكايي‌ها به اين نتيجه رسيدند كه گروه‌هاي تروريستي مانند جبهه النصره،‌ القاعده و داعش طرحي براي آينده سوريه ندارند و ممكن است كه سوريه به يك سومالي جديدي در آينده تبديل شود و با توجه به وجود مرز مشترك ميان سوريه و رژيم صهيونيستي و فلسطين اشغالي، درحقيقت آمريكايي‌ها نگران اين هستند كه ادامه بحران در سوريه و تقويت گروه‌هاي تروريستي در اين كشور به ناامن شدن فلسطين اشغالي كمك كند.
سرويس سياسي «فردا»؛ دور بعدي مذاكرات در مورد اوضاع سوريه، موسوم به ژنو ۲، روز ۲۲ ژانويه سال آينده ميلادي (۲۰۱۴)، حدود يك ماه ديگر، در شهر ژنو سوئيس برگزار خواهد شد.تاكنون حضور 5 كشور عضو دايم شوراي امنيت ، اتحاديه عرب، اتحاديه اروپا، سازمان همكاري هاي اسلامي، الجزاير، برزيل، كانادا، دانمارك، مصر، آلمان، هندوستان، اندونزي، عراق، ايتاليا، ژاپن، اردن،كويت، لبنان، نروژ،عمان، قطر، عربستان،آفريقاي جنوبي، اسپانيا،سوئد، سوييس، تركيه و امارات متحده عربي در اين مذاكرات تاييد شده است اما آمريكا مخالف حضور ايران در ژنو است و همين مساله سبب عدم دعوت از ايران براي حضور در اين كنفرانس شده است.

اما اين موضوع با انتقاد بسياري از ناظران بين المللي ازجمله بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد روبرو شده است. بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد در اين زمينه گفته كه اميدوار است مشكلات موجود بر سر راه حضور ايران در كنفرانس ژنو ۲ به زودي مرتفع شود.

دبير كل سازمان ملل با تاكيد بر نقش ايران در حل بحران سوريه اظهار داشته است:‌ «براي برقراري صلح در سوريه، به همكاري ايران، علاوه بر ساير كشورهاي منطقه، نياز خواهد بود.»

اينكه چرا بان كي مون اصرار به حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 را دارد و چرا آمريكايي ها مخالف حضور ايران در اين كنفرانس هستند، سئوالي است كه خبرنگار «فردا»‌ آن را با حسن هاني‌زاده، كارشناس مسائل خاورميانه بيان كرده است كه در ادامه نقطه‌نظرات اين استاد سياست خارجي را در اين زمينه مي‌خوانيد:

سازمان ملل براي حل بحران سوريه جدي است

حسن هاني‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «فردا»‌ با اشاره به علت اصرار دبير كل سازمان ملل براي حضور ايران در كنفرانس مربوط به بحران سوريه در ژنو، گفت:‌ آقاي بان كي مون، دبير كل سازمان ملل و همچنين آقاي اخضر الابراهيمي، فرستاده سازمان ملل به سوريه با توجه به نقش و جايگاه جمهوري اسلامي ايران در حل بحران‌هاي منطقه‌اي و تجربه‌اي كه خود آقاي احضر الابراهيمي از ايران براي حل بحران‌هاي عراق و افغانستان دارد، به دنبال حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 هستند.

وي افزود: سازمان ملل براي حل بحران سوريه كاملا جدي به نظر مي‌رسد و از همين رو خواهان مشاركت ايران براي برون رفت سوريه از بحران فعلي است اما آمريكا و عربستان سعودي شرط تشكيل كنفرانس ‍ژنو 2 را بركناري بشار اسد مي‌دانند، در حالي كه حضور ايران به عنوان يكي از قدرت‌هاي منطقه اي مي‌تواند معادلات را به سمت ديگري سوق دهد. جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه يك طرح 6 ماده‌اي ارائه كرده است و اين طرح هم مورد قبول اغلب گروه‌هاي مخالف ملي سوريه و هم حتي دولت سوريه قرار گرفته است كه مي تواند گره گشاي مسائل سوريه باشد.

تلاش عربستان براي عدم شركت ايران در كنفرانس ژنو 2

اين كارشناس مسائل خاورميانه اضافه كرد: با وجود اختلاف ميان بازيگران منطقه‌اي وبين ‌المللي و اختلاف ميان 32 گروه مخالف مسلح سوريه هنوز برگزار كنندگان ‍ژنو 2 به يك جمع بندي قابل قبولي پيرامون آينده و خروجي اين مذاكرات نرسيده‌اند.

هاني‌زاده درباره علت مخالفت آمريكا با حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 اظهار داشت: آمريكايي‌ها نمي‌خواهند كه در جريان نشست كنفرانس ژنو 2 ايران، روسيه، چين، عراق و لبنان به عنوان كشورهايي كه مايل هستند اين مذاكرات يك خروجي قابل قبولي داشته باشند در كنار يكديگر باشند تا بتوانند معادلات را به نفع دولت بشار اسد تغيير دهند لذا آمريكا مي‌خواهد بر اساس فرمول خود كنفرانس ژنو 2 را تشكيل بدهد.

وي با اشاره به نقش حكومت آل‌سعود در زمينه عدم حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 گفت:عربستان سعودي هم به شدت لابي و تلاش مي كند تا جمهوري اسلامي ايران در كنفرانس ژنو 2 شركت نكند.

حضور ايران تضمين‌كننده ثمربخش بودن كنفرانس ژنو 2 است

اين كارشناس امور خاورميانه با اشاره به نقش ثمربخش ايران در كنفرانس مربوط به بحران سوريه در ژنو گفت:‌ به طور قطع اگر ايران در كنفرانس ژنو 2 شركت كند يك موفقيت فوق‌العاده‌اي براي حل بحران سوريه در پيش خواهد بود و اگر جمهوري اسلامي ايران شركت نكند، قطعا كنفرانس ژنو 2 مانند كنفرانس ژنو 1 محكوم به شكست خواهد بود و هيچ نتيجه قابل قبولي براي ملت سوريه به دنبال نخواهد داشت. لذا حضور ايران تضمين كننده ثمربخش‌بودن كنفرانس ژنو 2 و تصميمات اين كنفرانس خواهد بود و در غير اين صورت اين كنفرانس هيچگونه نتيجه‌ قابل قبولي در آينده براي ملت سوريه نخواهد داشت.

آمريكا نگران تسري بحران سوريه به سرزمين‌هاي اشغالي

هاني زاده با اشاره به اختلافات آمريكا و عربستان بر سر آينده حكومت كشور سوريه گفت: ‌اختلافات عربستان و آمريكا از مدت‌ها پيش آغاز شده است. آمريكايي‌ها به اين نتيجه رسيدند كه گروه‌هاي تروريستي مانند جبهه النصره،‌ القاعده و داعش طرحي براي آينده سوريه ندارند و ممكن است كه سوريه به يك سومالي جديدي در آينده تبديل شود و با توجه به وجود مرز مشترك ميان سوريه و رژيم صهيونيستي و فلسطين اشغالي، درحقيقت آمريكايي‌ها نگران اين هستند كه ادامه بحران در سوريه و تقويت گروه‌هاي تروريستي در اين كشور به ناامن شدن فلسطين اشغالي كمك كند.

وي افزود: آمريكايي‌ها مايل‌اند كه يك فرمول قابل قبولي براي حل بحران سوريه ارائه دهند، درحالي كه عربستان در انديشه قطع محور تهران- دمشق – بيروت و سرنگوني دولت بشار اسد و حذف حزب‌الله از صحنه مبارزاتي لبنان است. لذا عربستان سعودي فرمول سوريه را بر اساس منافع و رويكردهاي خود تعريف مي كند؛ در حالي كه آمريكايي‌ها مايل‌ هستند كه انتقال قدرت در سوريه به صورت بسيار آرام انجام گيرد و گروه هاي افراطي سلفي قدرت را در سوريه به دست نگيرند.

كنفرانس ژنو 2 محكوم به شكست است

اين كارشناس مسائل خاورميانه در ارتباط با نتيجه كنفرانس ژنو و تاثيرات آن بر آينده سرنوشت مردم سوريه گفت:‌ كنفرانس ژنو 2 محكوم به شكست خواهد بود و هيچگونه نتيجه اي در بر نخواهد داشت و مسلم است كه تحولات ميداني و پيروزي‌هاي ارتش سوريه بر گروه‌هاي تروريستي تعيين كننده خواهد بود و هر تصميمي كه بدون مراجعه به آراي عمومي مردم سوريه و بدون برگزاري انتخابات با حضور بشار اسد در كنفرانس ژنو 2 گرفته شود، تاثيري بر معادلات سوريه نخواهد داشت و از اين رو كنفرانس ژنو 2 نيز حاصلي در اين زمينه در بر نخواهد داشت.

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن