واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: ظرفيتهاي فراموش شده معادن فلزي لرستان
لرستان با ظرفيتي منحصر به فرد در زمينه معادن فلزي و غيرفلزي از استانهاي غني در اين بخش در كشور و دنيا محسوب ميشود، ظرفيتي كه تا شكوفايي فاصله زيادي دارد به طوريكه عوايد وجود اين پتانسيل در استان به جيب مان نميرود.
به گزارش مهر، استان لرستان با بيش از 110 معدن فعال و حدود چهار ميليارد تن ذخاير پيشبيني شده معدني از استانهاي غني در زمينه وجود معادن كاني فلزي و غيرفلزي است.
در اين ميان عليرغم اينكه لرستان در زمينه كانيهاي غيرفلزي مانند صنعت سنگ براي خود نامي در جهان دست و پا كرده است كه همچنان ظرفيت معادن فلزي اين استان به عنوان گنجينهاي منحصر به فرد مغفول مانده است.
اين استان با قرار گرفتن در بخش چين خورده زاگرس داراي ظرفيت مناسب معدني است به طوريكه از67 ماده معدني شناخته شده در كشور 17 ماده معدني آن در لرستان وجود دارد. معادن لرستان بيشتر در بخشهاي شمال،غرب و شمال غرب استان قرار دارند و در حال حاضر عمده منابع استخراج شده استان از معادن مصالح ساختماني و سنگهاي تزئيني هستند.
در حال حاضر لرستان كمتر معدن فلزي دارد كه از آن استخراج صورت گيرد، به طوريكه ظرفيتهاي اين بخش تاكنون مغفول مانده و مورد بهرهبرداري قرار نگرفته است.
اين در حاليست كه ظرفيت درآمدزايي و اشتغال موجود در اين بخش چيزي نيست كه به سادگي بتوان از كنار آن عبور كرد. در حال حاضر چهار هزار و 500 نفر در معادن غيرفلزي سطح استان لرستان مشغول به كار هستند كه در حوزه خدمات و فرآوري در معادن فعاليت دارند.
همچنين در زمينه كانيهاي غيرفلزي هزار و 500 واحد صنعتي داراي پروانه بهرهبرداري در استان لرستان وجود دارد كه در صورت فعال شدن ظرفيتهاي موجود در بخش كانيهاي فلزي ميتوان اشتغال و توليد اين بخش را متحول كرد.
ظهير حيدري معاون سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني لرستان با اشاره به قابليتهاي استان در حوزه معادن ميگويد: استان لرستان صاحب يكي از غنيترين مناطق داراي معادن فلزي در كشور است.
وي عنوان كرد: اين در حاليست كه در طول سه دهه گذشته تاكنون فعاليت اكتشافي در زمينه معادن كانيهاي فلزي در استان لرستان صورت نگرفته است كه اين امر جاي تاسف دارد.
حيدري با اشاره به قابليتهاي توليد و اشتغال نهفته در اين بخش يادآور شد: در صورتيكه حتي 30 درصد ذخاير موجود در معادن كانيهاي فلزي استان شناسايي و اكتشاف شود رقمي بالاي 100 ميليارد تومان ميتوانيم از اين بخش درآمد احصا كنيم.
معاون سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني لرستان با بيان اينكه لرستان در برخي كانيهاي فلزي داراي بزرگترين و مرغوبترين معادن حتي در سطح دنيا است، يادآور شد: اين استان صاحب 25 درصد ذخائر سنگ تزئيني ايران است به طوريكه سنگ لرستان در دنيا شناخته شده است.
حيدري عنوان كرد: همچنين لرستان يكي از معدود مناطقي است كه در ايران و جهان داراي معادن قيرطبيعي بوده كه ميتواند فرصت ارزشمندي براي شكوفايي اين حوزه باشد.
وي با بيان اينكه سازمان زمين شناسي در بخش شناسايي معادن و ذخاير استان برنامههاي جدي دارد، عنوان كرد: در حال حاضر عمليات مطالعاتي در بخش ژئوفيزيك در استان در حال انجام است كه اميدواريم با يك همكاري بين بخشي بتوانيم ظرفيتهاي موجود در اين بخش را به شكوفايي برسانيم.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]