واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
تحولات میدانی در سودان جنوبی خبرگزاری رسا ـ سالوا کییر و رییک مچار هردو برای مذاکره اعلام آمادگی کردهاند.
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ یکی از مقامات ارشد سازمان ملل متحد در سودان جنوبی به بی بی سی گفت: هزاران نفر از مردم در درگیریهای اخیر در این کشور کشته شدهاند.
توبی لانزر، هماهنگکننده ارشد کمکهای انساندوستانه سازمان ملل متحد در سودان جنوبی، گفته است که یک هفته گذشته برای این کشور "ویرانکننده" بوده است.
در همین حال شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سهشنبه رای داد که شمار صلحبانان بینالمللی در سودان جنوبی تقریبا دوبرابر شود و به 12500 نفر برسد.
پیشتر سالوا کییر، رئیسجمهوری سودان جنوبی، گفته بود که نیروهای دولتی توانستهاند شهر کلیدی بور را بعد از چند روز از شورشیان پس بگیرند.
سازمان ملل متحد روز سهشنبه 24 دسامبر همچنین اعلام کرد که گزارشهایی درباره کشف دستکم سه گور دستهجمعی دریافت کرده است.
توبی لانزر به بیبیسی گفته است: آنچه در بیمارستانها در شهرهای اصلی سودان جنوبی میبینیم و آنچه در پایتخت دیدهام، به نظرم میزان جراحتها دیگر بیش از این است که بگوییم صدها نفر کشتهشدهاند.
این مقام ارشد سازمان ملل متحد در جمهوی سودان جنوبی میگوید: اگر نگوییم صدها هزار نفر، دستکم دهها هزار نفر در این درگیریها آواره شدهاند و پی سرپناه هستند.
آقای لانزر میگوید تنشها بین مردم سودان جنوبی حتی در داخل یک پایگاه سازمان ملل متحد که حدود 7500 نفر به آن پناه برده بودند و او از آن بازدید کرده هم مشهود بوده است.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است: هراس ملموسی بین شهروندان سودان جنوبی از هر دو قبیله دینکا و نوئر وجود دارد که نگران هستند به خاطر قومیتشان کشته شوند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا تصویب کرده است که شمار صلحبانان از 7 هزار نفر به 12500 نفر و شمار نیروهای پلیس بین المللی نیز از 900 به 1323 نفر برسد.
بی بی سی فارسی در ادامه افزود: سالوا کییر و رییک مچار هردو برای مذاکره اعلام آمادگی کردهاند. البته آقای مچار میگوید اول باید متحدان سیاسی او از زندان آزاد شوند ولی آقای کییر میگوید هیچ پیششرطی را برای مذاکرات نمیپذیرد.
قابل ذکر است نیروهای شورشی برای در اختیار گرفتن مناطق نفتخیز با نیروهای دولتی مبارزه میکنند. بیش از 95 درصد از اقتصاد این کشور نوظهور، به درآمد نفتی وابسته است.
سودان جنوبی کمتر از سه سال پیش و در پی سالها درگیری و جنگهای داخلی در سودان، از آن کشور جدا شد و استقلال آن در جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شد. بیشتر منابع نفتی سودان، در سودان جنوبی باقی ماندند.
سودان در دو دهه گذشته و پیش از آنکه سودان جنوبی از آن جدا شود، شاهد جنگ داخلی بوده که جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته است.
سودان جنوبی، از زمان اعلام استقلال در ژانویه 2011، نتوانسته است دولتی باثبات تشکیل دهد. این کشور نفتخیز با حضور گروههای مسلح بسیار، همچنان شکافهای جدی سیاسی و قومی دارد./1421/1409/ح
۱۳۹۲/۱۰/۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]