تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830711834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشكل اردوغان يا مشكل تركيه؟


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مشكل اردوغان يا مشكل تركيه؟
ماجرايي كه نام «پول شوئي» در تركيه گرفته است و فساد مالي و بانكي سه فرزند از وزراء دولت اردوغان و چند مسئول و شخصيت‌هاي نزديك نخست‌وزير تركيه در‌ آن درگير شده‌اند، موجي از اعتراض مردمي را برپا كرده است. اگرچه آقاي اردوغان در سخنراني‌هاي خود اصل ماجراي فساد مالي را رد نمي‌‌كند، اما هجوم يكباره آن را برآمده از طراحي چند سفارتخانه در كشورش مي‌خواند و به‌طور مشخص آدرس سفير آمريكا در تركيه را مي‌دهد وي گفته است كه اگر ادامه اين جريان‌سازي به توطئه‌ گسترده عليه او تغيير شكل دهد، براي اخراج اين سفيران از تركيه اقدام خواهد كرد. فعلاً سفير آمريكا در تركيه با رد اين اتهام از سوي آقاي اردوغان، هرگونه دخالت خود را در اين ماجرا انكار كرده است.

تا اينجاي كار، سه وزير كابينه اردوغان استعفاء داده‌اند كه در بين آنها استعفاي وزير كشور شاخص شده است. اردوغان خود را مواجه با مرحله حساسي مي‌بيند كه همه مخالفان او در داخل و خارج كشور، برنامه‌ريزي براي بركناري او را هدف گرفته‌اند. در اين ميان نخست‌وزير تركيه همچنان به حمايت گسترده مردمي از دولت خود اميدوار است تا از بحراني كه سربرآورده و بيش از آنكه مشكل تركيه باشد، مشكل آقاي اردوغان شده است، با موفقيت بيرون بيايد.

البته حزب عدالت و توسعه در 10 سال گذشته موفقيت‌هاي بسيار داشته و همين امر (كارنامه مطلوب گذشته آقاي اردوغان)، سرمايه اصلي و عمده قدرت او گرديده است. از همين مسير بود كه اكثريت قاطع در انتخابات مجلس تركيه را به‌دست آورد. اما در 3 سال اخير شاهد حوادث متعددي در تركيه بوديم. دولت اين كشور كه در ابتدا به دنبال سياست تنش صفر با همسايگان بود، اكنون تنش‌هاي زيادي با همسايگان خود دارد. محصول حمايت از مخالفان بشار اسد و دنباله روي از سياست آمريكا در منطقه، مصيبت‌بار شده است. تركيه چنان خود را درگير ماجراي بحران سوريه كرد كه تا مرز جنگ پيش رفت و ناچار معبر تروريسم بين‌الملل گرديد.

اين سياست با اتحاد كردهاي سوريه و تركيه از يكسو و علويان سوريه و تركيه، مخالفت شديد عليه دولت حاكم را رقم زد. در همين فاصله بسياري از نويسندگان و روزنامه‌نگاران به زندان افتادند و اكنون دولت اردوغان داراي بدترين پرونده عليه آزادي بيان در منطقه است. تركيه بالاترين ميزان روزنامه‌نگاران زنداني در جهان را دارد. موج آوارگان سرازير شدة سوريه به تركيه كه اينك چند ميليون نفر شده‌اند، مشكلات امنيتي و سياسي را براي دولت اردوغان مضاعف كرده است.

اردوغان در داخل كشور با اغلب احزاب اختلاف پيدا كرد و اين اختلاف‌ها موجب شد تا «بولنت ارينچ» معاون نخست‌وزير، از او فاصله بگيرد و اكنون به يكي از مخالفان قدرتمند اردوغان تبديل شده است. شخصيت ديگر كه براي حزب عدالت و توسعه پدر معنوي خوانده مي‌شد، يعني آقاي «فتح‌الله گولن» نيز حمايت خود را از اردوغان برداشت و در حالي‌كه در آمريكا به سر مي‌برد، علم مخالفت شديد با نخست‌وزير تركيه را برافراشته است و او را ديكتاتور جديد مي‌نامد. اردوغان ارتش و دستگاه قضايي را نيز از خود ناراضي كرد، به‌طوري‌كه بخشي از مخالفت با او از اين دو نهاد در تركيه علني شده است.

كمتر از يكسال ديگر در تركيه سه انتخابات، مربوط به شهرداري‌ها، پارلمان و رياست جمهوري بايد انجام پذيرد. بستر اجتماعي در تركيه شكاف برداشته است و مشكلات اقتصادي، امنيتي و سياسي روز به روز افزونتر مي‌گردد. بخش وسيعي از مردم تركيه از شرايط نابسامان كنوني ناراضي‌اند. تمام احزاب لائيك و بخش‌هايي از احزاب مذهبي مي‌خواهند از فرصت به‌دست آمده بيشترين استفاده را ببرند و تا آنجا كه مي‌توانند قدرت مديريت اردوغان را مورد سؤال قرار دهند. هدف آنها شكستن قدرت حزب عدالت و توسعه و تضعيف رهبري آن است.

اردوغان در داخل حزب خود نيز با مخالفت‌هاي شديدي روبرو است. اما همچنان با قدرت در صحنه ظاهر مي‌شود و اميدوار به حمايت گسترده و فراگير مردم تركيه است. رقابت‌هاي سياسي به سمت و سوي خشونت اجتماعي، مي‌رود. فراگيري خشونت اجتماعي سكانداري آقاي اردوغان را بسيار مشكل مي‌سازد. واقعيت اين است كه در تركيه مشكل آقاي اردوغان و مشكل كشور هم‌پوشي پيدا كرده‌ و در نهايت رقباي او، پايان راه اردوغان را هدف‌گيري كرده‌اند.

ترميم كابينه، قدم اول نخست‌وزير تركيه است كه انجام آن را اعلام كرده است. قدم ديگر، نسبت دادن ماجراسازي‌ها در تركيه در حد توطئه به بيگانگان و چند سفارتخانه است؛ كه نخست‌وزير تركيه چندبار هشدار داده است كه آنها را از تركيه بيرون خواهد كرد. اقدام ديگر فراخوان مردمي است تا نمايشي از مقبوليت مردمي از دولت را ظاهر سازند. تركيه وارد بحران جديدي شده است كه در هفته‌هاي آينده جهت‌گيري آن آشكارتر خواهد شد. قدرت‌مانورهاي آقاي اردوغان هنوز مسدود نشده است و با داشتن اكثريت قاطع در مجلس تركيه و كارنامه مطلوب گذشته، امكان عبور از بحران جديد را دارد. مصالحه آقاي اردوغان با برخي از سياستمداران و احزاب داراي نفوذ اجتماعي، همچنين حضور حمايتي گسترده مردم، مي‌تواند مسير را براي او باز كند.



چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن