واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزاري همايش تجليل از خادمان فرهنگ مكتوب/احتمال عدم برگزاري جشنواره فيلم فجر در اصفهان
اصفهان – خبرگزاري مهر: مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اصفهان با اشاره به برگزاري همايش تجليل از خادمان فرهنگ مكتوب همزمان با دهه فجر از احتمال عدم برگزاري جشنواره فيلم فجر در اصفهان خبر داد و گفت: امسال وزارت ارشاد براي اختصاص فيلم به استان ها مطالبه هزينه كرده و در حاليكه ما انتظار كمك از بابت وزارتخانه براي برپايي پرشور جشنواره فجر در اصفهان را داشتيم و اين اقدام به نوعي ما را زمينگير كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد قطبي صبح چهارشنبه در نشست خبري به مناسبت برگزاري همايش تجليل از خادمان فرهنگ مكتوب استان اصفهان اظهار داشت: در منظومه فرهنگي كه به طور كلي مظلوم واقع شده به تعبير رهبر معظم انقلاب كتاب از همه موارد مهجورتر واقع شده است.
وي با بيان اينكه كتاب تقويت كننده شبكه اصلي فرهنگ است، افزود: تاكنون اقدامات خوبي در نظام جمهوري اسلامي ايران براي ارتقاي جايگاه كتاب و كتابخواني انجام شده اما همچنان در شبكه توزيع كتاب خلأهايي وجود دارد كه بايد اين شبكه تقويت شود.
مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان با اشاره به اقدامات مختلف اداره ارشاد اصفهان در راستاي تقويت فرهنگ كتابخواني در جامعه است، تصريح كرد: برگزاري نمايشگاه كتاب كه هر ساله از نظر كمي و كيفي پيشرفت بيشتري نسبت به سال قبلي آن دارد از آن جمله است و همايش تجليل از فرهنگ خادمان مكتوب جشنواره مهمي ديگري است كه اداره ارشاد اصفهان هر ساله اقدام به برگزاري آن مي كند.
احتمال عدم برگزاري جشنواره فيلم فجر در اصفهان
وي با اشاره به اينكه ممكن است جشنواره فيلم فجر سال جاري در اصفهان برگزار نشود، تاكيد كرد: امسال وزارت ارشاد اسلامي براي اختصاص فيلم به استان ها مطالبه هزينه كرده و در حالي كه ما انتظار كمك از بابت وزارت خانه براي برپايي پرشور جشنواره فجر در اصفهان را داشتيم اين اقدام به نوعي ما را زمينگير كرد.
وي ادامه داد: براي ارسال فيلم ها 300 ميليون و براي هزينه هاي جانبي جشنواره 200 ميليون تومان لازم داريم در حالي كه تاكنون حتي يك ريال براي برگزاري جشنواره اختصاص پيدا نكرده است اما همچنان اميدواريم كه اين جشنواره را از دست ندهيم.
قطبي با بيان اينكه فناوري نرم مبتني بر فرهنگ و هنر است به راه اندازي مركز رشد اصفهان در آينده نزديك به منظور ايجاد اين فناوري اشاره و بيان داشت: تفاهم نامه اين مركز آماده امضاي طرفين است.
راه اندازي مركز رشد اصفهان در آينده نزديك
وي اضافه كرد: اين مركز داراي بخش هاي علمي تحقيقاتي است و فراخواني براي ابتكارات فرهنگي منتشر مي شود و اميدواريم با تأسيس اين مركز فضاي توسعه اقتصاد فرهنگ هنر و كارآفريني بيشتر شود و حركت هاي استان از اين پس بر پايه فرهنگ و هنر باشد.
مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با اشاره به برگزاري همايش تجليل از فرهنگ خادمان فرهنگ مكتوب استان اصفهان اظهار داشت: بر اين مبنا كتاب هايي كه از ابتداي مهرماه سال 91 تا پايان شهريورماه 92 به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان وصول شده باشند، مي توانند در اين همايش شركت كنند.
وي با اشاره به شرايط اطلاق برچسب وصول به يك كتاب تاكيد كرد: كتاب هاي مورد نظر بايد به ناشر ارائه و مواردي شبيه شابك و فيپا را دريافت كرده باشند كه در ادامه اين كتاب به اداره ارشاد اصفهان ارسال مي شود.
قطبي تصريح كرد: به جز كتاب هاي فني و علوم پايه كه ظرف 24 ساعت مجوز نشر آنها صادر مي شود و برخي كتاب هاي كه نيازمند مجوز از تهران هستند، اداره ارشاد اصفهان ظرف دو تا سه هفته مجوز چاپ كتاب را براي ناشر صادر مي كند و پس از صحافي، ناشر 6 تا 10 نسخه از اين كتاب را به ارشاد تحويل ميدهد كه اين فرايند اعلام وصول نام دارد.
اعلام وصول 1400 عنوان كتاب به اداره ارشاد اصفهان
وي با بيان اينكه براي امسال يك هزار و 400 كتاب اعلام وصول شده داريم، ابراز داشت: اين جشنواره مختص كتاب هايي است كه در اصفهان مجوز گرفته و توسط ناشران اصفهاني منتشر مي شود كه پس از چاپ يك نسخه از آن به كتابخانه ملي، خانه كتاب اصفهان و تهران ارسال مي شود.
مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان با بيان اينكه همايش تجليل از خادمان فرهنگ مكتوب اصفهان در ايامالله دهه فجر برگزار مي شود، گفت: فرايند داوري آثار به شكل غربالگري فرايندي است به اين معنا كه در ابتدا كتاب هاي وصول شده توسط داوران متخصص بررسي و امتياز بندي مي شود و سپس شوراي بررسي كتاب كه داراي اعضاي متخصص در رشته هاي مختلف است از ميان كتاب هاي داراي امتياز بالا كتاب هايي را انتخاب و در همايش ارائه مي شوند.
وي در ادامه با اشاره به موانعي كه بر سر راه ارتقاي فرهنگ كتابخواني وجود دارد، تاكيد كرد: به دليل واردات كاغذ، دستگاه چاپ و بسياري از محصولات مورد نياز براي اين امر قيمت كتاب به تبع بازار جهاني افزايش يافته است.
قطبي اضافه كرد: اين نگراني وجود دارد كه گران بودن قيمت كتاب موجب شود كه فرهنگ استقبال و انس با كتاب كمرنگ شود كه رسانه ها وظيفه دارند از اين امر جلوگيري و رغبت و انس به مطالعه را در مخاطبان ايجاد كنند.
مبارزه با افزايش قيمت كتاب در گرو رونق بخشي به مطالعه و انس با كتاب است
وي تاكيد كرد: اين نكته قابل ذكر است كه افزايش خريد كتاب علاوه بر افرايش سرانه مطالعه به خودي خود بر كاهش قيمت كتاب تأثيرگذاري ويژهاي دارد بنابراين مبارزه با افزايش قيمت كتاب در گرو رونق بخشي به مطالعه و انس با كتاب است و ضريب تأثير بالا و مداخله مستقيم در كاهش قيمت كتاب دارد.
كد خبر: 2202237
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۲:۳۲
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]