واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: پاسخ مقامات كابل به ادعاي آمريكا
حسين ياري
مقامات آمريكايي كه در امضاي توافقنامه تاكنون ناكام مانده اند، در صدد ايجاد بحران خودخواسته امنيت در افغانستان با هدف تضعيف دولت كرزاي و پليس اين كشور هستند. اين تلاش وقيحانه آمريكا و ناتو در حالي صورت مي گيرد كه دستاورد حضور بيش از ده ساله مقامات غربي در افغانستان چيزي جز ناامني و فساد نبوده است. اشغالگران افغانستان بازي خطرناكي را در اين كشور آغاز كرده اند.لازم است در اين برهه حساس بازي خطرناك واشنگتن در افغانستان از سوي ملتهاي مسلمان رصد شود.آنچه مسلم است اينكه واشنگتن در صدد حضور بلند مدت در افغانستان با صرف حداقل هزينه استراتژيك است.
معاون اول رئيس جمهوري افغانستان با تأكيد بر توانمندي نيروهاي امنيتي اين كشور اظهار داشته است كه اين نظاميان قادر به گرفتن مسئوليت امنيتي از نظاميان خارجي در افغانستان هستند. محمد فهيم در اين خصوص مي گويد:
" نظاميان افغان در اين اواخر نشان دادهاند كه توانايي آنها بيشتر از بيش شده و هماكنون توانمندي گرفتن مسئوليتهاي امنيتي را از نظاميان خارجي در اين كشور را دارند. توانمندي نظاميان افغان در اين اواخر قابل تقدير بوده و از سويي هم باعث آن شده است كه مردم افغانستان از آنها حمايت و با آنها در راستاي تأمين امنيت همكاري كنند. مردم افغانستان بايد از انتخابات رياست جمهوري اين كشور حمايت كنند ."
هزينه هاي ايالات متحده آمريكا و ناتو در افغانستان به صورت تصاعدي افزايش پيدا مي كند.اين هزينه ها داراي دو بعد رواني و مادي است .تشديد مخالفت افكار عمومي دنيا با حضور اشغالگران در افغانستان به طور كامل محسوس است.در اين ميان دولتهاي غربي حامي حضور نظامي مستقيم در افغانستان بيشتر توسط شهروندان اروپايي و آمريكايي به چالش كشيده
شده اند.لازم به ذكر است كه چندي پيش و در شرايطي كه نظاميان خارجي به تدريج در حال خروج از افغانستان هستند، «آندرس فوگ راسموسن» در اظهاراتي اعلام كرده است كه ناتو افغانستان را رها نخواهد كرد و پشت سر خود يك خلاء امنيتي به جا نخواهد گذاشت. دبيركل ناتو كه سازمان متبوعش بدترين نقش ممكن را در تزريق و توليد بحران تروريسم در افغانستان داشته است ادعا كرده است كه مردم افغانستان مي خواهند پايان تونل جنگ بي پايان افغانستان را ببينند. از اين رو تمامي شركاي ائتلاف نيروهاي بين المللي كمك به افغانستان (ايساف) تصميم گرفتند كه به تعهدات خود پايبند بوده و اجازه دهند اين عمليات با موفقيت به پايان برسد!
به راستي راسموسن چگونه چنين ادعايي را بيان مي كند؟ دبير كل ناتو به خوبي مي داند كه اكثر شهروندان افغان با ادامه حضور اشغالگران ناتو در كشورشان مخالف هستند . بارها كرزاي و ديگر مقامات دولت افغانستان از نقش منفي ناتو در بحرانهاي داخلي افغانستان پرده برداشته اند.
در هر صورت ايالات متحده آمريكا و ناتو سعي دارند با اظهاراتي از قبيل اينكه نيروهاي افغان توان حفظ كنترل و امنيت كشورشان را ندارند، عملا دولت كرزاي را جهت امضاي توافقنامه امنيتي تحت فشار قرار دهند. اين توافقنامه به صورت ماهوي ظالمانه و عملا سندي ننگين عليه ملت مظلوم افغانستان است. مسئله اي كه حامد كرزاي و ديگر مقامات دولت افغانستان نيز نسبت به آن واقف بوده و از اين رو فعلا در مقابل تصويب آن ايستادگي كرده اند. تصويب نهايي اين قطعنامه به معناي استيلاي آشكار ايالات متحده آمريكا بر دولت و ملت افغانستان است.
در سال 2011 ميلادي، آمريكا پيش نويس قراردادي امنيتي را به دولت كابل ارائه داده است كه حضور طولاني مدت و در واقع، دائمي نيروهاي نظامي اين كشور را در قالب ايجاد حداقل پنج پايگاه دائمي در افغانستان، تضمين مي كند. بخشي از مفاد اين توافقنامه امنيتي عبارت است از:
-1 آمريكايي ها حداقل پنج پايگاه نظامي دائمي را در ايالت هاي شيندند، شورابك، قندهار، بگرام و خوست افغانستان ايجاد خواهند كرد و مجاز خواهند بود پايگاه هاي دائمي و موقت يا عملياتي ديگري را در هر نقطه از افغانستان كه صلاح بدانند، ايجاد كنند و بدين منظور در استفاده از هرگونه امكانات منقول و غيرمنقول افغانستان آزاد خواهند بود.
-2 نيروهاي آمريكايي حتي مجاز به استفاده از هر نوع تسليحات دفاعي و هجومي كه صلاح بدانند، خواهند بود و اين تسليحات متعارف محسوب خواهند شد و دولت افغانستان حق اعتراض و حتي اخذ ماليات از نيروهاي آمريكايي را ندارد.
-3 آمريكايي ها در تصميم گيري و مديريت عمليات ها و اقدامات نيروهاي خود در افغانستان نيز آزاد خواهند بود، زيرا تصميم گيري در اين باره در كميته مشتركي انجام مي گيرد كه مديريت و فرماندهي آن با
آمريكايي ها خواهد بود.
-4 تمامي نيروهاي نظامي و غيرنظامي آمريكا در افغانستان، از مصونيت برخوردار خواهند بود و دستگاه قضائي افغانستان نخواهد توانست نيروهاي آمريكايي و مأموران وابسته به آنها را در صورت ارتكاب هرگونه جنايتي، تحت پيگرد و محاكمه قرار دهد.
-5 نيروهاي آمريكايي هرگونه توليد يا اقدام براي افزايش استفاده از آب و برق و ارتباطات در مؤسسات و اراضي تحت اختيار خود را متناسب با نياز انجام ميدهند و كميته مشترك را مطلع ميسازد.
-6 نيروهاي آمريكايي مسئوليت فعال ساخت شبكه مخابرات بر اساس قوانين مندرج در قانون آمريكا و اتحاديه بينالمللي مخابرات را به عهده دارد و براساس آن ميتواند از ابزار و خدمات ويژه براي فعال سازي سيستمهاي مخابراتي استفاده كنند.
-7 براساس اين توافقنامه نيروهاي آمريكايي از هرگونه ماليات براي استفاده از اين سيستم ارتباطي معاف ميباشند.
-8 ايجاد هرگونه طرحهاي ارتباطي و زيرساختهاي ارتباطي در افغانستان كه ميتواند مشكلات امنيتي بهوجود آورد و يا مورد استفاده گروههاي تروريستي قرار گيرد و توسط دولت افغانستان اجرا ميشود، بايد در كميته مشترك مورد بررسي و توافق دو طرف قرار گيرد.همان گونه كه مشاهده مي شود مفاد اين توافقنامه ننگين و مغاير با روح آزادگي در ملت افغانستان است. اين توافقنامه به نوعي سندي جهت مصون سازي نيروهاي اشغالگر آمريكايي در افغانستان است. بر اين اساس حتي اگر نيروهاي آمريكايي جنايتي در افغانستان مرتكب شود عملا مقامات دولت افغانستان حق محاكمه آنها را ندارند.
فهيم معاون رئيس جمهور افغانستان در خصوص تحولات سياسي كشورش و برگزاري انتخابات در اين كشور مي گويد:
" مردم افغانستان بايد از انتخابات رياست جمهوري سال آينده اين كشور حمايت كنند. به باور وي، انتخابات رياست جمهوري سال آينده افغانستان بايد با شركت تمام مردم اين كشور برگزار شود، تا با اين انتخابات اولين انتقال قدرت سياسي در افغانستان با موفقيت انجام شود. نيروهاي امنيتي افغانستان قادر به تامين امنيت انتخابات سال آينده بوده و هيچ مشكل خاصي در اين راستا ايجاد نخواهد شد. انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي ولايتي سال آينده افغانستان براي تمام مردم اين كشور بسيار مهم و ضروري بوده و دولتمردان افغانستان نيز جهت برگزاري آن بايد تلاش بيشتري كنند. ميان قواي 3 گانه دولت افغانستان تعامل بيشتر صورت گيرد.در نهايت اينكه دولت افغانستان بايد به مقاومت خود در برابر زياده خواهي هاي مقامات آمريكايي در خصوص توافقنامه امنيتي ادامه دهند. بديهي است كه كاخ سفيد از اين پس فشارهاي خود را بر كابل در خصوص امضاي توافقنامه امنيتي تشديد خواهد كرد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]