واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تنها 4 درصد از باغات آذربايجان غربي به سيستم آبياري تحت فشار مجهز هستند
اروميه – خبرگزاري مهر: رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: در حال حاضر تنها چهار درصد از باغات استان به آبياري تحت فشار مجهز است.
علي مختاري در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اينكه از 53 هزار و 422 هكتار باغات بارور سيب استان تنها چهار درصد به آبياري تحت فشار مجهز است افزود: در كنار اين مشكل كوچك بودن قطعات، عدم وجود قوانين در خصوص حذف باغات در مناطق نا مساعد و باغات رها شده در حاشيه شهرها و روستاهاي بزرگ كه كانون آفات و بيماريها هستند از جمله مسايل و مشكلات مهم بر سر راه توليد سيب استان است.
وي بذري بودن پايه هاي باغات موجود، نامشخض بودن وضعيت فروش، عدم وجود سورت و بسته بندي مناسب را از ديگر مشكلات پيش روي توليد سيب در استان عنوان كرد و افزود: اين در حالي است كه آذربايجان غربي رتبه نخست توليد سيب در كشور را داراست.
مختاري برنامه هاي سازمان جهاد كشاورزي استان در جهت افزايش كيفيت و عملكرد در واحد سطح درسالجاري راشامل اصلاح و احياباغات موجود، اصلاح سيستم آبياري، مبارزه با آفات و امراض، روشهاي صحيح مديريت باغ، اصلاح نحوه برداشت و بسته بندي، احداث باغات الگويي و سازگاري با ارقام جديد سيب و پايه هاي پا كوتاه سيب ذكر كرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با تاكيد بر تنظيم قيمت بازار سيب استان اظهارداشت: هم اكنون يكي از مسائل مهم نحوه توزيع اين محصول از مرحله توليد تا بازار مصرف است به طوري كه در حال حاضر سيب درختي در اروميه به طور ميانگين به قيمت 18 هزار ريال از باغدار خريداري شده و در فروشگاههاي مصرف از جمله تهران به مبلغ 60 هزار تا 80 هزار ريال عرضه مي شود.
وي قيمت عمده فروشي سيب درختي درميدان ميوه و تره بار و سردخانه هاي استان براي سيب درجه يك بين 15هزار تا 28 هزارريال و سيب درجه 2 بين شش هزار تا 14 هزارريال عنوان كرد و گفت: همچنين سيب ممتاز در بسته بندي با كيفيت بالا در حدود 30 هزار ريال نيز به فروش مي رسد.
مختاري با اشاره به ريزش نزديك به ۱۰۰ هزار تن سيب درختي براثر وزش باد شديد در استان در سال جاري يادآور شد: در زمان برداشت محصول، اين امر باعث افت قيمت سيب زير درختي و و متاسفانه قيمت خريد از دو هزار و 500 ريال به يك هزار و 800 ريال در كنار جادهها و مزارع كاهش يافت.
رئيس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي از ذخيره سازي 400 هزارتن سيب درختي در سردخانه هاي استان خبر داد و اضافه كرد: از اين ميزان مقدار قابل توجهي از آن روانه بازارهاي مصرف داخلي و كشورهاي همسايه شده است.
مختاري ميزان سيب موجود در سردخانه هاي استان را 300 هزارتن ذكر كرد و گفت: امسال بيش از 950 هزار تن سيب درختي از باغ هاي استان برداشت شده است كه با توجه به خسارت سرمازدگي و سال آوري ژنتيكي اين محصول نسبت به سال گذشته در حدود 270 هزار تن با كاهش مواجه بوده است.
وي ميانگين توليد سيب درختي در آذربايجان غربي را 23 تن در هكتار اعلام و با بيان اينكه استان به لحاظ مقدار كشت و توليد سيب درختي، رتبه نخست را در كشور به خود اختصاص داده، اظهار داشت: اروميه با اختصاص 45 درصد از باغات سيب استان در رتبه اول و شهرهاي سلماس، مهاباد، اشنويه، نقده و مياندوآب در رتبه هاي بعدي قرار دارند.
مختاري با اشاره به اينكه طرح اصلاح يا جايگزيني باغات جديد، سالانه در 2 تا 3 هزار هكتار از باغات سيب با هدف مدرنيزه كردن و افزايش توليد و كاهش هزينه هاي اجرايي مي شود، ادامه داد: طرح توسعه و اصلاح باغات در اراضي شيبدار و افزايش كيفيت محصولات با حركت به سمت توليد ارگانيك اجراي شده كه در اين راستا سالانه شاهد افزايش توليد محصولات باغي، افزايش كيفيت محصولات و صادرات آنها با توجه به موقعيت مرزي استان به كشورهاي همجوار هستيم.
كد خبر: 2202134
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۱:۱۹
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]