واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزير امور خارجه:همواره با وضو وارد مذاكرات ميشويم/تحريمهاي جديد مذاكرات را متوقف ميكند
معاون وزير امور خارجه به جرأت مي توانم بگويم همه اعضاي تيم از خود آقاي ظريف تا ساير همكاران، همواره با وضو وارد مذاكرات ميشديم.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد به نقل از روابط عمومي آستان قدس رضوي، موزه حرم مطهر رضوي گرچه به لحاظ نفاست اشياء، شهرتي جهاني دارد، اما وجه تمايز آن از همه موزه هاي مهم دنيا را بايد در يك چيز جست: عشق و ارادت.
آنچه كه از نفاست در موزههاي معتبر جهاني وجود دارد، اينجا هم به چشم ميخورد، اما آنچه اينجا هست و جاي ديگر نميتوان يافت، ارادتي است برخاسته از وجود اهداكنندگان كه باعث شده گرانقيمتترين اشياء خود را بي هيچ چشمداشت مادي به آستان امام رئوف پيشكش كنند.
اگر سيري در ميان نام واقفان و اهداكنندگان آثار به آستان قدس رضوي در طول تاريخ داشته باشيم، به شخصيتهاي مهم سياسي، فرهنگي، ورزشي، علمي و... در كنار عموم ارادتمندان مي رسيم.
اهداي آثار به موزه حرم مطهر رضوي، سنتي ديرينه است كه امروز نيز رونقي مضاعف دارد. از آخرين اشياء اهدا شده به اين موزه، فرش ابريشمين مرحوم حسين عراقچي است كه طي روزهاي اخير توسط فرزندانش مجتبي، مرتضي و عباس عراقچي در مراسمي با حضور قائم مقام توليت آستان قدس رضوي، به موزه حرم مطهر رضوي اهدا شد.
سيد عباس عراقچي معاون امور حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه در حاشيه اين مراسم به گفتوگو پرداخت.
• آقاي عراقچي! در مورد اقدام اخيرتان در اهداي فرش نفيس ابريشمي به آستان قدس رضوي بيشتر توضيح بدهيد.
- اين در حقيقت هديهاي از جانب مرحوم پدرمان سيد حسين عراقچي به محضر مبارك حضرت رضا عليه السلام است و ما به عنوان فرزندان ايشان، اين افتخار را داشتيم كه در اين كار فقط واسطه باشيم و انشاءالله با اين اقدام، نام ايشان را جاودانه كنيم.
• اين فرش چه ويژگي هاي دارد كه آن را تبديل به اثري نفيس كرده است؟
- اين فرش متعلق به 120 سال قبل، تمام ابريشم و بافت تهران و بسيار نادر است. معمولا دوره بافت فرش تهران حدود 1880 ميلادي تا 1930 بوده است و بر اين اساس و ساير شواهد و قرائن، عمر آن حدود 120 سال تخمين زده ميشود و اين خصوصيت را دارد كه كاملا سالم و بدون عيب است. اين فرش بيش از 50 سال است كه در خانواده ما نگهداري ميشود و امروز وقف بر آستان قدس رضوي شده است.
• چرا از بين اين همه موزه در كشور، موزه آستان قدس رضوي را براي اهداي اين اثر نفيس انتخاب كرديد؟
- اين موزه حال و هواي ديگري دارد؛ واقعاً هر شيء موجود در اين موزه، فقط يك قطعه هنري يا تاريخي نيست، بلكه در وراي آن، دنيايي از عشق و علاقه و ارادت وجود دارد و به نظرم هركسي از موزه آستان قدس رضوي بازديد ميكند، واقعاً غير از خود شيء يا قطعه اي كه آنجا هست، آن عشق و ارادتي كه پشتش هست و آن انرژي مثبتي كه وجود دارد و به فرد بازديد كننده منتقل ميكند، را دريافت ميكند و اين است كه ارزش دارد. لذا نظر جمع اخوان اين بود كه بهترين جايي كه ميشود چنين يادگاري ارزشمند را نگهداري كرد، اينجاست.
• از انرژي مثبت حرم مطهر رضوي سخن به ميان آمد. سئوال من اين است كه شما به عنوان يك ديپلمات و عضو ارشد تيم مذاكره كننده هستهاي، در مذاكرات و مناسبات سياسي خود چقدر از اين انرژي معنوي استفاده مي كنيد؟
- اصلاً چيزي غير از اين نيست و ما واقعا هر آنچه كه بوده، لطفا و عنايت ائمه اطهار عليهم السلام و دعاي خيري است كه همه مردم ايران داشتند و بدرقه ما ميكردند. خود من هم همينطور؛ واقعاً به جرأت مي توانم بگويم همه اعضاي تيم از خود آقاي ظريف تا ساير همكاران، همواره با وضو وارد مذاكرات ميشديم و با توسل و عشق و ارادت به ائمه اطهار عليهم السلام كار ميكرديم.
• چقدر با فعاليت هاي آستان قدس رضوي در زمينههاي مختلف آشنا هستيد؟
- كلياتش را ميدانم هر بار مشهد ميآيم، نسبت به بار قبل كاملاً مشهود است كه چقدر سازندگي و نوسازي صورت گرفته و چه پيشرفتهايي هم به لحاظ كمي و هم كيفي شده است. از نظر بناها و ساختمانها و تسهيلاتي كه براي راحتي زوار را در پي دارد و هم از نظر كيفي واقعاً رشد فرهنگ زيارت و زائر پذيري، اعتلاي زائر و... خدماتي صورت گرفته كه به نوعي خدمت به علم و دانش است.
كارهاي زيربنايي كه اينجا صورت گرفته، امروز الگوي ساير اماكن مذهبي است كه جاي بسي خوشحالي است و در مجموع سياستهايي كه براي توسعه حرم مطهر به كار گرفته شده، خدمات بسيار ارزشمندي است و آرزوي توفيق دارم براي توليت آستان قدس رضوي و همه خدمتگزاران در اين آستان و اميدوارم كه ما و همه آنها مشمول عنايت حضرت امام هشتم (ع) باشيم.
• نظرتان درباره تصميمات اخير كنگره آمريكا بعد از توافقنامه ژنو و نيز مباحثي كه به بهانه حقوق بشر در ايران مطرح شده، چيست؟
- مقامات آمريكا به خاطر مشكلات داخلي خودشان و بخاطر راضي كردن كنگره و لابيهايي مختلفي كه طي اين مدت فعال شده عليه توافقنامه ژنو اقداماتي را انجام ميدهند و صحبتهايي ميكنند، ولي قطعا انتظار داريم كه از مسير حسن نيت و از روحيه تفاهم و همكاري خارج نشوند. اين لازمه يك مذاكرات سازنده و مذاكراتي موفق در آينده است و لازم است كه طرفين با حسن نيت وارد بشوند. قطعا مشكلات داخلي آنها به خودشان مربوط است و نبايد زمينه هاي مذاكراتي و زمينه هاي حسن نيتي را از بين ببرند.
اگر سخناني مرتبط با مسائل غير هستهاي بيان شود، قطعاً سازنده نخواهد بود و قطعاً مخرب فضاي موجود مذاكرات است و ما هيچ موضوع ديگري غير از هستهاي را در جريان مذاكرات نخواهيم داشت و هيچ تحريم جديدي مورد پذيرش نخواهد بود و حتماً هرگونه تحريم جديد، مسير مذاكراتي را متوقف خواهد كرد.
انتهاي پيام/2202/ل
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]