واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ازسرگيري رايزنيها براي بازگشايي آزمايشگاه دوپينگ/ دعوت از دبيركل وادا
دبيركل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ از انجام رايزنيهاي دوباره براي افتتاح فاز دوم آزمايشگاه دوپينگ ايران خبر داد. اين كار در راستاي ملاقات وي با وزير و معاون وزارت ورزش و جوانان و تاكيد آنها بر بازگشايي كامل اين آزمايشگاه انجام خواهد شد. دعوت از "ديويد هامن"، دبير كل آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) يكي از اقدامات مورد نظر در اين زمينه است.
به گزارش خبرنگار مهر، پاييز سال 1386 و همزمان با پيوستن ايران به كنوانسيون مشترك يونسكو - وادا، تاسيس و راه اندازي آزمايشگاه كنترل دوپينگ ايران به عنوان آزمايشگاه غرب آسيا در كنترل و مبارزه با دوپينگ به تصويب رسيد. در همين راستا با پيگيريهاي صورت گرفته از سوي رئيس وقت فدراسيون پزشكي ورزشي و تاييد اعضاي آسيايي و جهاني اين فدراسيون، آذرماه سال 1389 طي نشستي كه در گوانگجو برگزار شد، مجوز فعال شدن اين آزمايشگاه مركزي صادر شد.
البته مجهز نبودن آزمايشگاه كنترل دوپينگ ايران به دستگاه پيشرفته و موردنياز براي آناليز نمونهگيريها و نداشتن مجوز لازم از طرف وادا باعث شده تاكنون آزمايشي براي بررسي و آناليز نمونهگيريهاي به عمل آمده از ورزشكاران در اين آزمايشگاه انجام نشود اگرچه طي سالهاي گذشته اقداماتي از سوي فدراسيون پزشكي ورزشي و ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ايران در اين زمينه و براي مجهز كردن آزمايشگاه مورد نظر و گرفتن تاييديه فعاليت آن از وادا انجام شده اما تاكنون نتيجهاي در بر نداشته است.
در واقع مسير كسب مجوز از طرف آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) براي آزمايشگاههاي كنترل دوپينگ در كشورهاي عضو و "آكرديته" شدن آنها بسيار سخت و طولاني است. كشورها با صرف هزينههاي بسيار زياد به اين مهم دست پيدا ميكنند و به همين دليل در كل وادا 34 آزمايشگاه مورد تاييد در جهان دارد كه به آناليز نمونهگيريهاي دوپينگ ورزشكاران ميپردازد مانند آزمايشگاه كلن آلمان كه ايران با آن قرارداد همكاري دارد.
با همه اينها وزارت ورزش و جوانان روي بازگشايي كامل آزمايشگاه دوپينگ ايران كه در صورت مجهز شدن و به نوعي افتتاح فاز دوم امكان پذير است، تاكيد زياد دارد. در همين راستا طي نشستي كه ميان محمود گودرزي، وزير ورزش و جوانان و نصرالله سجادي، معاون وي با لطفعلي پوركاظمي، رئيس فدراسيون پزشكي ورزشي و دبير كل نادو برگزار شد، بر اين موضوع و البته گسترش فرهنگ مبارزه با دوپينگ در ايران تاكيد شد.
لطفعلي پوركاظمي در گفتگو با خبرنگار مهر در اين زمينه توضيح داد و اظهارداشت: فاز اول آزمايشگاه دوپينگ چندين سال پيش افتتاح شد اما افتتاح فاز دوم كه انجام آن لازمه استفاده كامل از اين آزمايشگاه است، به دليل يكسري مسائل بلاتكليف مانده است گرچه طي سه چهار سال گذشته رايزنيهايي در اين زمينه صورت گرفته اما نتيجهاي برايمان نداشته است.
وي تصريح كرد: نظر وادا براي افتتاح فاز دوم آزمايشگاه دوپينگ ايران مثبت است اما به شرطي كه به يكسري امكانات و وسايل تخصصي مورد نياز تجهيز شود. اين وسايل بايد از خارج كشور وارد شود اما به دليل مسائل سياسي تا حالا براي خريداي آنها مشكل داشتهايم.
رئيس فدراسيون پزشكي ورزشي ادامه داد: در صورت ورود تجهيزات تخصصي به آزمايشگاه دوپينگ ايران، وادا هم تاييديه فني خود را براي بهرهبرداري از اين آزمايشگاه صادر ميكند. در واقع ما براي افتتاح كامل آزمايشگاه دوپينگ به تاييديه وادا نياز داريم كه آنهم در صورت خريداري و وارد كردن امكانات و وسايل تخصصي مورد نياز شدني است.
دبير كل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) با بيان اينكه يكي از مهمترين محورهاي مورد بحث در نشست با وزير و معاون وزارت ورزش و جوانان از سرگيري دوباره رايزنيها براي خريداري وسايل مورد نياز بود، يادآور شد: با توجه به شرايط ديپلماسي جديد اين امكان مهياتر شده و با در نظر گرفتن همين مسئله آقاي گودرزي و سجادي روي اين موضوع تاكيد زيادي داشتند. در همين راستا قرار شد اقدامات دوبارهاي در اين زمينه انجام شود. اميدوارم با توجه به مسائل امنيتي بتوانيم اول مجوز خريداي و ورود دستگاههاي مورد نياز را بگيريم و در ادامه هم تاييديه وادا را كسب كنيم.
پوركاظمي با يادآوري اينكه "ديويد هامن"، دبير كل وادا مسئوليت آزمايشگاه كنترل دوپينگ در جهان را بر عهده دارد، گفت: پيش از اين وي را از شرايط آزمايشگاه ايران و اينكه اين آزمايشگاه به چه دستگاههايي مجهز است و چه دستگاههايي را براي كامل شدن نياز دارد، آگاه كردهايم. در كل وي ديد مثبتي نسبت به اين موضوع دارد اما بايد از او دعوت كنيم تا به ايران بيايد و از نزديك شرايط را بررسي و نظر بدهد. اين كار را دنبال خواهيم كرد.
وي با اشاره به اينكه ايران همراه با ژاپن، چين و كرهجنوبي يكي از چهار كشور برتر آسيا در حوزه مبارزه با دوپينگ و فعاليت مثبت نادو است، اظهارداشت: در صورت افتتاح فاز دوم آزمايشگاه و بازگشايي كامل، تمام نمونهگيريها در همين آزمايشگاه آناليز ميشود.
رئيس فدراسيون پزشكي ورزشي همچنين به ديگر محور مورد بحث در نشست با وزير ورزش و جوانان و معاون وي اشاره كرد و يادآور شد: يكي ديگر از تاكيدات در اين نشست گسترش فرهنگ مبارزه با دوپينگ بود. در همين راستا از اين موضوع صحبت شد كه فرهنگ مبارزه با دوپينگ را در سطح مدارس و كتابهاي درسي بياوريم. خوب است افراد جامعه و علاقمندان به ورزش از همان دوران مدرسه بدانند كه دوپينگ چيست و چه آسيبهايي دارد. ضمن اينكه خيلي از افرادي كه به باشگاههاي ورزشي ميروند بين 15 تا 20 سال هستند و بايد با فرهنگ دوپينگ آشنا شوند.
كد خبر: 2202001
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۰:۵۴
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]