واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "نمكپاشي" در زمستان زخمي ديگر بر دل محيط زيست
نمكپاشي به منظور پاكسازي خيابانهاي يخزده آسيب جدي به محيط زيست ميزند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، استفاده از نمك در فصل زمستان به دليل يخزدايي معابر شهري، بزرگراهها، كوچهها و خيابانها سالهاست كه امري عادي شده است؛
اگرچه استفاده از نمك به دليل هزينه پايين مقرون به صرفه است ولي استفاده از آن علاوه بر ايجاد آلودگي بيشتر محيط، هزينه اضافي براي شهرداري خواهد داشت.
ورود ذرات نمك در هوا موجب اثرات نامطلوب در انسان و رسوب آن روي برگ گياهان ميشود؛ وجود سديم حاصل از نمكپاشي عناصر پتاسيم و كلسيم در گياهان را كاهش ميدهد در حاليكه پتاسيم عنصري ضروري در مقاومت به خشكي و كاهش مصرف آب و كلسيم مورد نياز براي ساختمانسازي و افزايش عمر درختان محسوب ميشود.
همچنين، تراكم نمك در خاك، مرگ فيزيولوژيكي گياهان را به دنبال دارد.
پيمان فقيه نوبري كارشناس محيط زيست گفت: ورود هر نوع ماده شيميايي به صورت مصنوعي يا طبيعي به محيط زيست باعث ايجاد تغييرات در ماهيت و ساختار زيست بومها ميشود، ماده معدني نمك نيز از اين قائده مستثني نيست.
وي افزود: بسياري از زمينهاي كشاورزي بر اثر آبياري با آبهاي شور به زمينهاي لم يزرع تبديل شدهاند زيرا افزايش مواد معدني حاوي نمك در بستر خاك با توجه به بارندگي هاي فصل پاييز و زمستان به همراه املاح اضافي به خاك و نهايتا وارد سفرعههاي آب زيرزميني ميشود و همين آب و خاك براي گياهان و كشاورزي مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: كاهش تراز آب سفرههاي زيرزميني در تبادل يوني از اهميت زيادي برخودار است و در صورت تراز منفي سفرههاي آب زيرزميني در مخازن همپايه ممكن است آبهاي چاههاي شيرين به آبهاي شور يا لب شور تبديل شود، زيرا با كاهش سطح منبع آب شيرين توسط منابع ديگر جايگزين خواهد شد.
نوبري تصريح كرد: ماده نمكي با شن و ماسه جهت تسهيل رفت و آمد در معابر عمومي نهايتا توسط آبراههها و كانالها به زمينهاي كشاورزي اطراف شهر و نهرهاي درختان داخل شهر منتقل و آب و خاك را تحت تأثير خود قرار ميدهد.
اين كارشناس محيط زيست با اشاره به حذف فيزيكي برف و يخ به عنوان بهترين روش تصريح كرد: شرايط نامناسب سكونتهاي انساني در جامعه شهري و شكل فيزيكي پيادهروها، خيابانها و اتوبانها به گونهاي طراحي شدهاند كه موجب انباشته شدن برف و آب و در نتيجه يخزدگي آنها ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در صورت انباشته شدن برف و يخ، استفاده از تجهيزات مخصوص برفروبي، استفاده از لاستيك يخشكن يا زنجير چرخ و استفاده از وسايل نقليه عمومي در روزهاي يخبندان راهكاري مؤثر در زمينه افزايش امنيت و كاهش نمكپاشي است.
گفتني است، مديريت بحرانهاي برف علاوه بر مشاركت و آموزش مردم نيازمند اجراي برنامههاي اصولي توسط مديران شهري است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]