محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842064740
مهمترين پايتخت هايي كه در دنيا جابجا شدند
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مهمترين پايتخت هايي كه در دنيا جابجا شدند
برنامه ريزي براي انتقال پايتخت به عوامل متعددي بستگي دارد بيشتر اوقات انتقال پايتخت در كشورهاي جهان و در طول تاريخ البته، با انگيزه هاي سياسي انجام شده است.
به گزارش خبرآنلاين ، برنامه ريزي براي انتقال پايتخت به عوامل متعددي بستگي دارد بيشتر اوقات انتقال پايتخت در كشورهاي جهان و در طول تاريخ البته، با انگيزه هاي سياسي انجام شده است.
در برخي از كشورها نيز انگيزه هاي اقتصادي غالب بوده است اما امروزه و در كشورهايي مثل كشور ما كه پايتخت با پديده بزرگسري مواجه است و جمعيت و تراكم فعاليت ها موجب بروز معضلات شهري بسياري شده است عوامل مختلفي دست به دست هم داده تا مسئولان فكر انتقال باشند.
در همين زمينه و بعد از كش و قوس بسيار بالاخره نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني روز سهشنبه به كليات طرح ساماندهي و انتقال پايتخت سياسي و اداري راي دادند.
در اين طرح كه كليات آن با 110 راي موافق، 67 راي مخالف و 10 راي ممتنع از مجموع 214 نماينده حاضر به تصويب رسيد، شورايي متشكل از رييسجمهور يا معاون اول و برخي وزرا پيشبيني شده كه اين شورا موظف است حداكثر ظرف دو سال مكان مناسب براي انتقال پايتخت سياسي و اداري را انتخاب كند.
با تصويب كليات، اين طرح براي بررسي بيشتر به كميسيون شوراها ارجاع شد تا پس از بررسي مجدد اين كميسيون، جزئيات آن در صحن علني مجلس مطرح شود.
آيا كار ساده ايست؟
تهران پايتخت دويست ساله ايران در طول تاريخ پر فراز و نشيبش همواره نبض شرايط سياسي - اقتصادي - فرهنگي و اجتماعي را در بطن خود حفظ كرده است.
تجمع صنايع تبديلي، مونتاژ و توليدي و همچنين مركزيت سياسي كه از دوران قاجار به ميراث پهلوي رسيد و بعد به سالهاي پس از انقلاب هم منتقل شد باعث شد كه جمعيت مولد از گوشه گوشه اين كشور در داخل پايتخت متمركز شده وبا فراز و نشيب پايتخت اخت شوند.
اين شهر رشد كالبدي بسياري را در دهه چهل، پنجاه و بعد از انقلاب به خود ديد و همگام با رشد نامتوازن اقتصادي آنهم رشد نامتوازني يافت وو شهري كه بارها با طرحهايي مثل خارج از محدوده و غيره محدود شده بود به نحوي بطئي غيرقانوني و بعد قانوني از چهار طرف گسترده شد.
حال اين شهر چنان از لحاظ روابط و مناسبات شهري و فراشهري در هم تنيده است كه انتقال پايتخت عمليست كه با امكانات و بودجه امروز كاملا غير قابل تصور است.
آيا اين تمركز زدايي همه جانبه در دو سال مصرح در طرح ساماندهي و انتقال پايتخت قابل تصور است؟ شايد تجربه ديگر كشورها عليرغم تفاوت هاي ذاتي تا حدودي بتواند راهگشاي برنامه ريزان باشد.
در زير تعدادي از پايتخت هاي دنيا كه يا منتقل شده و يا توافقي و برنامه ريزي شده است مورد بررسي قرار مي گيرد.بسياري از اين انتقالها در شهرهايي اتفاق افتاده كه از لحاظ مسايل شهري اصلا قابل قياس با تهران نيستند.
تهران پايتختي است كه نصف بيشتر طرح هاي عمراني و زير ساختي را در بيش از دو قرن از عمرش به خود اختصاص داده، از لحاظ ذهني انتقال بخش كوچكي از اين غول بزرگسر به بخش ديگري كه از لحاظ زير ساخت اصلا قابل مقايسه با تهران نيست بسيار ثقيل به نظر مي سد.
با نگاهي به پايتخت هاي منتقل شده در سطح جهان در ميابيم كه بيش از 90 در صد آنها در سال هاي مياني قرن بيستم و حتي قبل از آن منتقل شده اند و به جز مالزي كه پوتراجايا را در سال 1995 به بهره برداري رساند تا به امروز تنها حرف و حديث انتقال است كه دور سر جاكارتا، تهران، بانكوك و... مي چرخد
مالزي؛ پوتراجايا
پوتراجايا يك شهر برنامهريزي شده واقع در جنوب كوالالامپور و پايتخت اداري كشور مالزي است.
چندين اداره دولتي از شهر متراكم و شلوغ كوالالامپور كه بزرگترين شهر كشور است، به اين شهر منتقل شدند. با اين وجود، كوالالامپور همچنان بهعنوان پايتخت ملي و قانوني مالزي به شمار ميرود. پوتراجايا همانند كوالالامپور و جزيره لابوان، يك ناحيه فدرال است.
ايده تاسيس پايتخت اداري جديد بهعنوان جايگزين كوالالامپور، در اواخر سال 1980 و در زمان حاكميت ماهاتير محمد چهارمين نخست وزير مالزي شكل گرفت.
هدف از اين كار، كاستن از تراكم كوالالامپور و فراهم كردن زمينههاي ادامه توسعه اين شهر به عنوان مركز تجاري و مالي كشور بود. پوتراجايا در 19 اكتبر 1995 بنيان نهاده شد و به عنوان سومين منطقه فدرال مالزي پس از كوالالامپور و لابوان معرفي شد.
اما هم اكنون هم كوالالمپور نسبتا شلوغ است و شلوغي آن ارتباط مستقيمي با صنعت توريسم و چند قوميتي بودن اين شهر دارد و پوتراجايا اگرچه يك تجربه موفق محسوب مي شود اما هنوز هم مالزيايي ها بايد حواسشان به پايتخت اصلي شان باشد
برزيل، برازيليا
برازيليا پايتخت كشور برزيل است. ساخت اين شهر به اين علت بود كه ميخواستند محل پايتخت برزيل كه پيش از آن شهر ريو دوژانيرو بود را تغيير داده و بيشتر به مركز و غرب كشور بياورند تا به ديگر ناحيهها نزديكتر باشد. براي اين تغيير پايتخت نيروي كاري عظيمي از سراسر كشور بهكار گرفتهشد. طرح و نقشه اين شهر بشكل يك هواپيما است.
رئيسجمهور يوشلينو كوبيچ فرمان ساخت برازيليا را داد و در واقع يكي از مفاد قانون اساسي كشور را كه در مورد اين بود كه مركز كشور بايد به مكان ديگري غير از ريو دوژانيرو منتقل شود را به اجرا درآورد. طراح شهري اصلي برازيليا لوسيو كوستا بود.
برازيليا طي 41 ماه ساخته شد و ساخت آن از سال 1956 تا 21 آوريل سال 1960 يعني زمان افتتاح رسمي آن بطول انجاميد.
از سال 1763 تا 1960 شهر ريودوژانيرو پايتخت برزيل بود، و منابع غالبا در ناحيهِ جنوبي كشور متمركز بودند. برزيلا از لحاظ موقعيت جغرافيايي در مركز كشور قرار دارد. در واقع پايتختي است كه از لحاظ جغرافيايي خنثي است. نظريهِ ايجاد پايتخت برزيل در داخل مربوط به قانون اساسي در 1891 ميشود كه در آن دقيقا عنوان شده بود كه بخش فدرال بايد كجا باشد، اما خود محل تا سال 1922 تعريف نشده بود. موقعيت برزيلا باعث توسعهِ ناحيهِ مركزي برزيل مي شود و تماميت بهتري در قلمروي برزيل ايجاد ميكند.
اسلام آباد، پاكستان
پس از استقلال سياسي پاكستان ، فكر انتخاب پايتخت مناسب كه مركزيت ثقل سياسي و اقتصادي داشته باشد به وجود آمد. نخست شهر كراچي به عنوان پايتخت مورد بررسي قرار گرفت ، اما مطالعات انجام شده نشان داد كه انتخاب شهر موجود بنا به دلايل متعدد منطقي نيست و ايجاد شهر جديد از جنبه هاي اقتصادي (ارزش افزوده اطراف شهر جديد و امثال آن) ، اجتماعي (عدم تعلق به يك گروه اجتماعي) ، فني (تخريب بخش قابل توجهي از امكانات موجود) و با توجه به جنبه هاي شهرسازانه (ايجاد هسته مناسب براي يك جهان شهر) قابل توجه است.
به همين دليل با توجه به مركزيت ثقل و واقع شدن در محور جاده ابريشم، اسلام آباد به عنوان پايتخت در مجاورت شهر راولپندي انتخاب شد. برنامه ريزي اين شهر از سال 1959 آغاز و تا سال 1963 به طول انجاميد و در سال 1961 نيز وارد مرحله اجرايي شد.شهر اسلام آباد بر فلات پوت وار در پاكستان شمالي قرار گرفته، به سفارش محمدعلي جناح، محل جديدي براي ايجاد پايتخت جديد پيش بيني و در 1961 ساختن آن شروع شد. سپس بيشتر ادارات و سازمان هاي دولتي از كراچي به اسلام آباد انتقال يافت و سرانجام در 1962 پايتخت كشور پاكستان شد.
كانبرا، استراليا
كانبـِرا پايتخت كشور استراليا است. جمعيتي بيش از 325 هزار نفر دارد و بزرگترين شهر غير بندري استراليا به شمار ميآيد. در 300 كيلومتري جنوب غربي سيدني و 650 كيلومتري شمال شرقي ملبورن واقع است.
كانبرا در سال 1908 در توافقي ميان سيدني و ملبورن به پايتختي استراليا برگزيده شد. اين شهر به عنوان شهري كه كاملاً با نقشه قبلي ساخته شدهاست با ديگر شهرهاي استراليا تفاوت دارد. كانبرا به عنوان پايتخت استراليا، پارلمان و دادگاه عالي اين كشور و بسياري ديگر از ادارههاي دولتي را در خود جاي دادهاست. كانبرا همچنين مورد علاقه گردشگران داخلي و خارجي استرالياست.
اين شهر تنها شهر در بين تمامي شهرهاي استراليا است كه با هدف قبلي و با طراحي قبلي ساخته شدهاست. پس از مسابقة بينالمللي طراحي شهري، طرح معمار شيكاگوئي، والتر بورلي گريفن انتخاب و عمليات ساخت در سال 1913 آغاز شد.
طراحي شهر مملو از باغهاي شهري بود و مساحتهاي زيادي به فضاي سبز اختصاص داده شد بطوريكه كانبرا عنوان «پايتخت بوته» را به خود اختصاص داد. هر چند رشد و توسعة كانبرا در اثر جنگهاي جهاني كاهش يافت، اما پس از جنگ جهاني دوم دوباره مسير پيشرفت را ادامه داد.
كانبرا محل استقرار هيأت دولت، پارلمان، دادگاه عالي استراليا و سازمان هاي متعدد دولتي است. همچنين محل استقرار چندين موسسة فرهنگي و اجتماعي ملي است. دولت فدرال بيشترين درصد توليد ناخالص ملي را دارد و بزرگترين كارفرما در كانبرا است.
اتاوا، كانادا
اتاوا به همراه گاتينو كه در ايالت كبك واقع شده منطقه پايتختي ملي را تشكيل ميدهند. نخستين سكونتگاههاي اروپايي در منطقه به خاطر صنعت چوب بهوجود آمدند. پس از جنگ سال 1812، مهاجرت به اتاوا از سوي دولت تشويق شد و جمعيت آن به سرعت رشد كرد.
سرهنگ جان باي در سال 1832 ابتكار ساخت كانال ريدو را بهدست گرفت، تا مسيري جايگزين با فاصلهاي دورتر از مرز آمريكا به سوي مونترال باشد. شهري كه به اين ترتيب به وجود آمد كه بايتون ناميده شد و ساخت كانال ريدو به اهميت تجاري منطقه افزود. در سال 1855، بايتون به اتاوا تغيير نام داد.
اتاوا در 31 دسامبر سال 1857 به عنوان پايتخت كانادا انتخاب شد. انتخاب اين شهر به عنوان پايتخت نوعي سازش ميان دو فرهنگ منطقه بود، چرا كه نامزدهاي ديگر از جمله مونترال و تورنتو هريك بيش از اندازه در مناطق فرهنگي فرانسوي يا انگليسي قرار داشتند. علاوه بر اين، اين شهر تا اندازهاي از مرزهاي اين كشور با ايالات متحده دور بود، و اين به عنوان يك مزيت نظامي تلقي ميشد.
آلمان، برلين
انتقال پايتخت آلمان از بن به برلين در واقع يك بازگشت به گذشته بود چرا كه پيش از جنگ، برلين پايتخت بود و به دليل اشغال و دوپاره شده قاعدتا نمي توانست پايتخت آلمان غربي باشد.
بعد از فروپاشي ديوار برلين اين شهر دوباره جايگاه خود را در آلمان و در اروپا به دست آورد و بارها به عنوان پايتخت فرهنگي اروپا از سوي مجامع مختلف انتخاب شد.
تركيه، آنكارا
در ابتداي سده بيستم و در هنگام تشكيل كشور جمهوري تركيه، پايتخت از استانبول به آنكارا منتقل شد. امروزه ميتوان گفت كه آنكاراي مدرن نسبت به استانبول كمتر در معرض خطر وقوع زمينلرزه مخرب است.
البته از اندونزي و تايلند به عنوان كشورهايي نام مي برند كه در صدد انتقال پايتخت هستند شلوغي و بلا خيز بودن بانكوك و جاكارتا همه از انگيزه هايي هستند كه اين چند شهر را لااقل از زبان مسئولان بتوانيم در زمره پايتخت هايي كه دلشان مي خواهد منتقل شوند دسته بندي كنيم.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
مهمترین پایتخت هایی که در دنیا جابجا شدند
مهمترین پایتخت هایی که در دنیا جابجا شدند برنامه ریزی برای انتقال پایتخت به عوامل متعددی بستگی دارد بیشتر اوقات انتقال پایتخت در کشورهای جهان و در طول تاریخ البته با انگیزه های سیاسی انجام شده است به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین برنامه ریزی برای انتقال پایتخت به عواملچه كسي پايتخت را منتقل مي كند، غول چراغ يا عزم ملي؟/ مهم ترين پايتخت هايي كه در دنيا جابجا شدند
چه كسي پايتخت را منتقل مي كند غول چراغ يا عزم ملي مهم ترين پايتخت هايي كه در دنيا جابجا شدند هادي معيري نژاد- در برخي از كشورها نيز انگيزه هاي اقتصادي غالب بوده است اما امروزه و در كشورهايي مثل كشور ما كه پايتخت با پديده بزرگسري مواجه است و جمعيت و تراكم فعاليت ها موجب بروز مچه کسی پایتخت را منتقل می کند، غول چراغ یا عزم ملی؟/ مهم ترین پایتخت هایی که در دنیا جابجا شدند
چه کسی پایتخت را منتقل می کند غول چراغ یا عزم ملی مهم ترین پایتخت هایی که در دنیا جابجا شدند برنامه ریزی برای انتقال پایتخت به عوامل متعددی بستگی دارد بیشتر اوقات انتقال پایتخت در کشورهای جهان و در طول تاریخ البته با انگیزه های سیاسی انجام شده است به گزارش نامه نیوز در برخیمهمترین پایتختهایی که در دنیا جابجا شدند
مهمترین پایتختهایی که در دنیا جابجا شدند برنامه ریزی برای انتقال پایتخت به عوامل متعددی بستگی دارد بیشتر اوقات انتقال پایتخت در کشورهای جهان و در طول تاریخ البته با انگیزه های سیاسی انجام شده است آفتاب هادی معیری نژاد در خبرآنلاین نوشت در برخی از کشورها نیز انگیزه های اقتصاسيامند رحمان پنج كيلوگرم ركورد دنيا را جابجا كرد
سيامند رحمان پنج كيلوگرم ركورد دنيا را جابجا كرد تهران واحد مركزي خبر ورزشي 1392 09 26 سيامند رحمان ملي پوش طلايي پارالمپيك لندن در آخرين روز از رقابت هاي قهرماني كشور وزنه برداري جانبازان و معلولين كه با نظارت IPC برگزار شد بار ديگر ركورد شكني كرد به گزارش فدراسيون ورزشسيامندرحمان رکورددنياراجابجاکردوقهرمانشد
سيامندرحمان رکورددنياراجابجاکردوقهرمانشد مليپوش طلايي پارالمپيک لندن بار ديگر رکوردشکني کرد و قهرمان شد به نقل از سايت فدراسيون جانبازان و معلولان در جريان برگزاري آخرين روز از رقابتهاي قهرماني کشور وزنهبرداري جانبازان و معلولان که با نظارت IPC برگزار شد سيامنديك هفته با دنياي فناوريدنياي فناوري به استقبال 2014 ميرود/از موبايلهاي باربر تا چهارپاهايي كه به گوگل خدمت م
يك هفته با دنياي فناوريدنياي فناوري به استقبال 2014 ميرود از موبايلهاي باربر تا چهارپاهايي كه به گوگل خدمت ميكنند بلند كردن اشيا سنگين با استفاده از گوشي هوشمند تبديل موبايل به كنسول بازي و ارائه ابزاري براي رديابي گوشيهاي اندرويدي تازههايي است كه در آخرينهاي سال 2013 ثبت4 تيم حاضر در نيمه نهايي مشخص شدند
4 تيم حاضر در نيمه نهايي مشخص شدند مرحله دوم پنجمين دوره ليگ ساحلي باشگاههاي كشور انتخابي تيم ملي كبدي ساحلي با حضور 10 تيم در 2 گروه 5 تيمي در سواحل شهر فريدون كنار برگزار شد به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ايپنا مرحله دوم ليگ كبدي ساحلي باشگاههاي كشور انتخابي تيم ملي با حضور 10سيامند رحمان 5 كيلوگرم ركورد دنيا را جابجا كرد و قهرمان شد
سيامند رحمان 5 كيلوگرم ركورد دنيا را جابجا كرد و قهرمان شد مليپوش طلايي پارالمپيك لندن بار ديگر ركوردشكني كرد و قهرمان شد به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از سايت فدراسيون جانبازان و معلولان در جريان برگزاري آخرين روز از رقابتهاي قهرماني كشور وزنهبرداري جانبازان و معلولان كصعود كنندهها به مرحله نهايي واليبال نوجوانان كشور مشخص شدند
صعود كنندهها به مرحله نهايي واليبال نوجوانان كشور مشخص شدند قم - خبرگزاري مهر دبير هيئت واليبال استان قم از مشخص شدن تيم هاي صعود كننده به مرحله نهايي مسابقات ليگ دسته اول واليبال نوجوانان كشور خبر داد سيدجواد حسيني نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت مسابقات واليبال نوج70 مخل نظم عمومي پايتخت دستگير شدند
70 مخل نظم عمومي پايتخت دستگير شدند رييس پليس امنيت عمومي تهران بزرگ از اجراي ششمين مرحله از طرح برخورد با اراذل و اوباش خبر داد و گفت در اين عمليات 70 نفر از اراذل و اوباش شهر تهران بازداشت شدند سرهنگ عليرضا محرابي در حاشيه اجراي طرح امنيت محله محور در سطح شهر تهران در گفتوگودرگوشيهايي از دنياي سياستعيادت روزانه ظريف از مادرش/ روايت متكي از بركنارياش
درگوشيهايي از دنياي سياستعيادت روزانه ظريف از مادرش روايت متكي از بركنارياش مادر محمدجواد ظريف به دليل كهولت سن و عارضه تنفسي از چندي پيش در يكي از بيمارستانهاي تهران بستري شده است به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به نقل از سايت نداي انقلاب خبرنگاران در جريان پيگيريدانلود نسخه نهایی برترین نرم افزار فشرده سازی دنیا WinRAR 5.01 Final
WinRAR محصول شرکت RarLabs یکی از بهترین نرم افزار های مدیریت فایل های فشرده می باشد و می تواند فایل های مختلف را تا ۱۰ درصد بیشتر از فایل های ZIP با فرمت RAR فشرده سازد WinRAR می تواند فایل های RAR and ZIP files Unpacks 7Z ACE ARJ BZ2 CAB GZ ISO JAR LZH TAR UUE Z را-
گوناگون
پربازدیدترینها