واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: با حضور معاونين برنامهريزي و اشتغال استانداري استانهاي شمالي؛ سند راهبردي توسعه استانهاي شمالي تدوين شد
با حضور معاونين برنامه ريزي و اشتغال استانداري استانهاي شمالي سند راهبردي توسعه استانهاي شمالي تدوين شد. با حضور معاونين برنامهريزي و اشتغال استانداري استانهاي شمالي؛ سند راهبردي توسعه استانهاي شمالي تدوين شد
نخستين نشست مشترك معاونين برنامهريزي و اشتغال استانداري استانهاي شمالي با حضور معاونين استانداريهاي مازندران، گلستان و گيلان و برخي از مديران در معاونت برنامهريزي و اشتغال استانداري مازندران برگزار شد.
به گزارش ايلنا از ساري، علي احساني، معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري در آغاز اين نشست با اشاره به ويژگيهاي همگن جغرافيايي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و جايگاه و نقش استانهاي شمالي در كشور و كشورهاي حاشيه درياي خزر، اظهار داشت: بررسي مسائل مشترك و قابليتها و مزيتهاي منطقه و راهكارهاي لازم جهت برون رفت از تنگناها و پيگيري اجراي طرحهاي بزرگ منطقه و نحوه چگونگي گسترش روابط و مبادلات بازرگاني با كشورهاي حاشيه درياي خزر بايد در محور بحثها و پيگيريها قرار گيرد.
احساني، با تأكيد بر توجه به مسائل توسعهاي مناطق شمالي از سوي دولت، استفاده از نخبگان منطقه براي توسعه استانهاي شمالي، عدم تناسب خدمات و امكانات مناطق استانهاي شمالي با توجه به جمعيت ساكن و شناور، تأمين و تجهيز منابع درآمدي جديد در منطقه نظير: عوارض گردشگري، حق منظر، رفع مشكلات اساسي استانهاي شمالي عبارت از: پسماند، فاضلاب، مشكلات زيست محيطي درياي خزر، توجه به زيرساختهاي اساسي منطقه نظير: توسعه شبكه راهها (بزرگراه و آزادراه)، فرودگاه و بنادر و بررسي و مطالعات و اجراي طرحهاي محوري و توسعهاي شامل: اجراي پروژه ريلي گذر از البرز، ساماندهي سواحل درياي خزر، بزرگراه ساحلي سراسري شمال كشور را از مهمترين اين مسايل دانست.
در اين نشست هم چنين علي مرگدري، معاون برنامهريزي و اشتغال استانداري گلستان ضمن تأكيد بر بهنگامسازي اطلاعات روز سند توسعه استانهاي شمالي، خواستار اجراي طرحهاي بزرگ در منطقه در بخشهاي مختلف اعم از: حمل و نقل ريلي، دريايي، اكوتوريسم دريايي، نفت و گاز، صنايع پاك و نانو، آب و كشاورزي و محيط زيست شد.
در ادامه محمدحسين اصغريان، معاون برنامهريزي و اشتغال استانداري گيلان، اعلام داشت: بررسي مسائل مشترك استانهاي شمالي با توجه به واقعيتهاي موجود نظير: حل پسماند استانها، كاهش معظل بيكاري، ارتباط متقابل با كشورهاي حاشيه درياي خزر (CIS)، پيگيري اجراي طرحهاي در دست اجراي منطقه و نحوه تأمين منابع مالي براي اجراي پروژهها در نظر گرفته شود.
گفتني است در اين نشست مهمترين اولويت كاري در توسعه و برنامه زيرساختي استانهاي شمالي به شرح زير مورد تأكيد قرار گرفت:
۱- پيگيري اجراي قطار سريعالسير تهران – شمال – مشهد.
۲- بزرگراه ساحلي سراسري شمال كشور.
۳- حمل و نقل دريايي منطقه با كشورهاي حاشيه درياي خزر.
۴- ايجاد قطبهاي گردشگري و اكوتوريسم در سطح منطقه.
۵- اجراي طرحهايي در زمينه نفت و گاز.
۶- تأكيد بر اجراي طرحهاي بزرگ در زمينه مديريت منابع آب، كشاورزي، صنعت، محيط زيست، پسماند، فاضلاب و آب شرب شهري و روستايي.
۷- بازنگري سند توسعه استانهاي شمالي كشور.
۸- ارتقاء جايگاه منطقه شمالي كشور در سطح ملي و گسترش مبادلات بازرگاني با كشورها حاشيه درياي خزر.
در نهايت مقرر شد، معاونت برنامهريزي دفتر برنامهريزي و بودجه استانداري مازندران به عنوان دبيرخانه نشست استانهاي شمالي تعيين شود.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]