تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياران مهدى جوان‏اند و ميان‏سالى در ميان آنان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855120387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسابقه انسان و ماشين در خيابانهاي قزوين/ انسان‌هاي بي پلاك جريمه نمي شوند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مسابقه انسان و ماشين در خيابانهاي قزوين/ انسان‌هاي بي پلاك جريمه نمي شوند
قزوين - خبرگزاري مهر: عبور از خط كشي عابر پياده بدون توجه به چراغ راهنمايي در قزوين هرچند علت بيش از 70 درصد تصادفات فوتي است و حوادث ناگواري را بدنبال دارد اما هيچ جريمه اي را شامل نمي شود و تردد ايمن و توجه به قوانين نيز نيازمند فرهنگ سازي است.

به گزارش خبرنگار مهر، چند سالي است كه رابطه عابران پياده و خودروها در شهرهاي بزرگ از تعامل و همزيستي گذشته است و كار بيشتر شبيه جنگي مدام شده كه هر كدام از اين گروه ها سعي دارند در آن پيروز شوند و در اين ميان آنچه نصيب آنها مي‌شود، كشته و زخمي شدن تعداد زيادي از عابران پياده در شهرهاي بزرگ است.

عابران بي احتياط، رانندگان بي احتياط تر

حقيقت اينجاست كه طي سال هاي گذشته هم عابران پياده بي احتياط شده اند و هم رانندگان، صبوري و مداراي خود را از دست داده اند.

زماني افراد در جامعه حرمت داشتند، مسن ترها، كودكان، زنان هر كدام از جايگاه خاصي برخوردار بودند و رانندگان سعي مي كردند نسبت به اين گروه از افراد جامعه مهربان تر باشند اما اين روزها كهبسياري از ارزش ها كم رنگ تر شده و هر كس تلاش مي كند كار خود را پيش ببرد، عابران هم در انديشه عبور و رسيدن به مقصد هستند و رانندگان هم بدون در نظر گرفتن شرايط عابران همين انديشه را در سر دارند، در اين ميان يكي از راه هاي موثر براي كاهش ميزان تصادف عابران پياده و خودروها، عبور از خط كشي عابر پياده يا پل هاست.

خط كشي عابر پياده سر چهارراه هايي كه چراغ راهنمايي دارند، تا حدودي وضعيت روشني دارد و هم رانندگان و هم عابران بايد با توجه به رنگ چراغ راهنمايي مخصوص به خود از خيابان رد شوند.

از نظر قانوني همه چيز روشن است، اما از نظر عرفي شرايط كاملا” نامساعد است،به اين مفهوم كه بسياري از رانندگان به جاي اينكه پشت خط عرضي بايستند كه با خط عابر پياده فاصله دارد، با بي احتياطي روي خط عابر پياده توقف مي كنند، اين اتفاق بيشتر از آنجا ناشي مي شود كه رانندگان به چراغ زرد توجه ندارند و از آن عبور مي كنند.

چند سال قبل كه طرح تشديد برخورد با مجازات رانندگان بي توجه به خط عابر پياده مطرح شده بود، رانندگاني كه روي اين خط توقف مي كردند، جريمه مي شدند.

اين طرح همانند بسياري ديگر از طرح ها موقتي بود و اكنون يا پليسي سرچهارراه نيست كه به رانندگان متعرض به خط عابر پياده تذكري جدي بدهد يا اگر هم باشد، توجه چنداني به اين موضوع نمي كند، البته عابران پياده نيز گاهي رنگ چراغ هاي عبوري را ناديده مي گيرند و تصور مي كنند كه هر زمان بخواهند مي توانند از خيابان رد شوند و اين موضوع گاهي باعث تصادف و ايجاد مشكل در عبور مناسب خودروها مي شود.

انسانهاي بدون پلاك جريمه نمي شوند/ يك چهارم كشته‌هاي حوادث رانندگي در كشور عابران پياده هستند

ما آدم‌ها چون مثل ماشين‌ها پلاك نداريم فكر مي‌كنيم مي‎توانيم هركجا و هرچقدر كه خواستيم تخلف كنيم. ولي اين روزها به مدد عابرياران توجه بيشتري به اين نكاتي كه عابران بايد به آن توجه كنند، مي شود و همه اين ها نشان مي دهد كه عده اي هستند كه تلاش مي كنند جان و مال ما را از حوادث احتمالي حفظ كنند.

تقريبا يك سالي مي‌شود كه اين طرح توسط سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين در سطح شهر اجرايي شده است اما با اين‎حال هنوز اين فرهنگ در بين خيلي از مردم جا نيفتاده است كه رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي براي عابران پياده هم الزامي است.

متاسفانه هنوز هم بعضي از شهروندان نمي‌دانند كه حتما دليلي داشته كه سر چهار راه‌ها، چراغ‌هاي راهنمايي و رانندگي نصب كرده‎اند. شايد فكر مي‌كنند كه سبز شدن چراغ يعني حركت دوباره ماشين‌ها پس از توقف پشت چراغ قرمز، نه ايستادن آدم‌ها در پشت خط عابر پياده!

اما واقعيت اين است كه بيشتر ما معني اين رنگ‌ها را مي‌دانيم اما فكر مي‎‌كنيم چون مثل ماشين‎ها پلاك نداريم مي‌توانيم هرچقدر كه خواستيم تخلف كنيم و به چراغهاي عابر پياده بي تفاوت باشيم.

خوب است بدانيم بنا به آمار‌هاي اعلام شده دركشور در طي سال‎هاي 1385 تا 89، تعداد 29 هزار و 54 نفر عابر پياده در حوادث رانندگي‌، جان خود را از دست داده‌اند كه اين تعداد نزديك به يك چهارم كل كشته‌هاي ناشي از حوادث رانندگي است كه با توجه به اين آمار‌ها مي‌توان فهميد قوانين به خاطر سلامت جان شهروندان وضع شده است.

بيش از 70 درصد از كشته‌هاي تصادفات سال گذشته در قزوين عابران پياده بودند

محمود درخشان كارشناس ارشد واحد مطالعات سازمان حمل و نقل و ترفايك شهرداري قزوين در اين باره گفت: بيش از 70 درصد از كشته‌هاي تصادفات سال گذشته عابران پياده بودند كه بيش از 58 درصد از تصادفات به دليل عجله و شتاب بي مورد بوده است.

وي بيان كرد: بروز سوانح علل مختلفي دارد كه براي بررسي آن‌ها و يافتن راهكار مناسب به منظور كاهش آمار تصادفات، سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين با همكاري پليس راهنمايي و رانندگي استان و پزشكي قانوني استان قزوين به بررسي آماري كه اين ارگان ها در اختيار سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين قرار داده‌اند، پرداخته است.

كارشناس ارشد واحد مطالعات سازمان حمل نقل و ترافيك شهرداري قزوين با بيان اين كه بيشترين تصادفات در ساعات بين 18 تا 21 رخ داده است، گفت: بيش از 60 درصد از كشته هاي تصادفات سال 91 به دليل برخورد وسايل نقليه با عابران پياده بوده و بقيه مربوط به برخورد وسايل نقليه با يكديگر و تصادف وسايل نقليه حامل افراد بوده است.

درخشان با اشاره به اين كه بيش از 70 درصد از كشته هاي تصادفات سال گذشته عابران پياده بوده اند، خاطرنشان كرد: بنابراين آموزش فرهنگ ترافيك و چگونگي عبور و مرور از خيابان به عموم مردم جامعه از ضروريات انكارناپذير است.

وي عنوان كرد: از بين وسايل نقليه اي كه در تصادفات درگير بودندخودروهاي سواري، وانت بار، اتوبوس، كاميون، ميني بوس و تريلي به ترتيب بيشترين سهم را در وقوع تصادفات داشتند.

اين كارشناس با اشاره به اين كه اكثر تصادفات در طول روز به وقوع پيوسته است، گفت: در مسيرهاي داخل شهري خصوصا مسيرهاي مركزي شهر تصادفات كمتري نسبت به مسيرهايي كه سرعت بيشتر بوده، رخ داده است.

كارشناس ارشد واحد مطالعات سازمان حمل نقل و ترافيك شهرداري قزوين خاطرنشان كرد: براي كاهش ميزان تصادفات بايد علاوه بر رعايت سرعت توسط رانندگان، آموزش فرهنگ ترافيك به عموم شهروندان از طريق برنامه هاي راديويي و تلويزيوني بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

درخشان يادآور شد: از همكاري پليس راهنمايي و رانندگي استان و پزشكي قانوني استان قزوين كه در جمع آوري آمار تصادفات و مصدومان و فوتي هاي تصادفات با سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين براي تحليل و بررسي همكاري كردند، كمال تشكر و قدرداني را دارم.

علي ارباب كارشناس سازمان حمل ونقل و ترافيك شهرداري قزوين هم به خبرنگار مهر گفت: يكي از مهمترين علل اجراي طرح عابريار درتقاطع‌هاي سطح شهر قزوين افزايش روزافزون آمار كشته شدگان عابران پياده است.

وي افزود: طرح عابر يار از آذرماه سال گذشته در تقاطع هاي بوعلي، خيام، شهرداري، بازار، ميدان آزادي و امام خميني(ره) با حضور 28 عابر يار اجرا شد كه نقش مهمي در فرهنگ سازي در الين زمينه داشته است.

ارباب تصريح كرد: از جمله آثار كوتاه مدت اجراي طرح عابريار اين است كه ميزان سوانح درون شهري خودرو با عابر را كاهش مي‌دهد به طوري كه در مدت اجراي اين طرح با كاهش 12 درصدي تصادف عابران پياده روبرو بوديم، زيرا با آثار رواني كه روي رانندگان خودروها و عابران پياده ايجاد مي‌كند، موجب كاهش استرس و نگراني آن‌ها در هنگام عبور از خيابان شده و به اين ترتيب ايمني افزايش مي ‌يابد.

كارشناس آموزش سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين با اشاره به ميزان تخلف عابران پياده در هنگام تردد از خيابان مي گويد: براساس آمارهاي بدست آمده از سطح شهر قزوين 39.1 درصد از تخلفات در عرض خيابان، 34.4 درصد در تقاطع‌ها، 13.8 درصد زير پل‌هاي عابرپياده و 8.4 درصد به دليل تاريكي هوا در شب هنگام رخ مي‌دهد. بنابراين آموزش شهروندان در تردد از عرض خيابان‌ها ضرورت بيشتري دارد و بايد با جديت پيگيري شود.

هر چند هنوز خيلي از شهروندان به رعايت اين‌گونه قوانين عادت نكرده‌اند اما آمار‌ها نشان مي‌دهد در مدت زمان كوتاه اجراي طرح عابريار در سطح شهر قزوين اين فرهنگ در بين بسياري از شهروندان افزايش يافته و خوشبختانه شهروندان متعددي به اين باور رسيده‌اند كه براي حفظ جان خود هم كه شده، بهتر است اين قوانين را رعايت كنند.

علي ارباب در اين زمينه مي‌گويد: با توجه به اين كه يكي از روش‌هاي فرهنگ سازي ايجاد محدوديت است تا بته دريج موضوع مورد نظر در بين مردم نهادينه شود؛ سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري قزوين با اجراي طرح عابريار در تقاطع‌هاي شهر قزوين سعي دارد با فرهنگ ‌سازي مناسب استفاده از خطوط عابر پياده براي تردد را در بين مردم جامعه نهادينه كند.

وي در ادامه يادآور‌شد: نتايج به دست آمده نشان مي‌دهد كه اجراي طرح عابريار در تقاطع‌هاي سطح شهر قزوين موجب بهبود 20 درصدي تردد عابران پياده در تقاطع‌ها شده است.

يكي از رانندگان شهر قزوين(ح.م) در حالي‌كه پشت چراغ قرمز ايستاده بود در خصوص اجراي طرح عابر يار به خبرنگار مهر گفت: با اجراي اين طرح خيال ما هم كمي راحت‌ تر شده و با آرامش در تقاطع‎ها تردد مي‌كنيم اما اين به شرطي است كه عابران پياده هم اين قانون را رعايت كنند و وقتي چراغ سبز مي‌شود براي خودشان هم كه شده از خيابان عبور نكند.

مريم.ك مادري است كه دو پسر دوقلوي دبستاني دارد معتقد است اگر طرح عابر يار به طور صحيح اجرا شود، خيال پدر و مادر‌ها هم از فرزندانشان راحت مي‌شود.

وي تصريح كرد: من دو پسر دوقلوي دبستاني دارم كه براي رفتن به دبستان بايد از يك چهار راه پرتردد عبور كنند كه به آنها آموزش داده‌ام وقتي چراغ عابر قرمز است نبايد از خيابان عبور كنند و خوشبختانه به خاطر وجود عابريار اين‎كار را نمي‌كنند و خيال من از بابت آن‌ها كمي راحت‌ تر شده است.

به نظر مي رسد در اين زمينه نيروي انتظامي بايد طرحي دايئي داشته باشد تا هم به رانندگان متخلف تذكر دهد و هم فكري براي عابران پياده متخلف كند.

شكل حركت عابران پياده فقط منحصر به عبور از عرض خيابان نمي شود، بلكه گاهي اين مشكل مربوط به زماني است كه عابران پياده قصد سوار شدن به تاكسي را دارند و در برخي ساعات شبانه روز يا روزهاي شلوغ و پرترافيك، عابران براي سوار شدن به تاكسي تا وسط خيابان مي آيند و خطر تصادف را افزايش مي دهند كه اين مشكل بيشتر حاصل مديريت شهري است و رانندگان و عابران پياده را به شدت كلافه مي كند و خيابان را به عنوان بستري آماده براي تصادف مرگبار و آسيب زننده آماده مي كند كه هم رانندگان و هم عابران در ايجاد اين شرايط مقصرند.

بسيار ديده شده كه ايستگاه تاكسي چند متري از سر چهار راه فاصله دارد، اما نه عابران به آن توجهي مي كنند و نه رانندگان حاضر به رعايت قانون هستند و در هر نقطه از خيابان ها و حتي اتوبان هاي پر رفت و آمد با اشاره مسافر داخل ماشين يا عابري كه قصد سوار شدن دارد، ماشين را نگه مي دارند و در ترافيك شهر مشكل ايجاد مي كنند.

نبود آموزش در كودكي و طرح هاي نيمه كاره

مسئله اصلي اين است كه تاكنون طرح هاي زيادي ارائه شده كه برخي از آنهاعملي شده (همانند هدايت عابران به پياده روها يا تاكيد بر توجه به رنگ چراغ هاي عبوري) و بعضي از آنها نيز فقط در حد حرف باقي مانده است همانند جريمه عابران متخلف و خودروهاي مسافركش شخصي اما نتيجه اين برنامه ها تاثير بلند مدت نداشته است.

آموزش از دوران خردسالي و كودكي مي تواند موثرترين و بهترين شيوه براي تغيير رفتارهاي مردم در عبور و مرور شهري باشد، وقتي افراد از سن بسياركم ياد بگيرند و خود را ملزم به رعايت قانون بدانند، با رفتارشان آموزش عملي به فرزندان و ديگر كودكان نيز مي دهند.

ه نظر مي رسد در كشور ما نه تنها آموزش قوانين راهنمايي و رانندگي به گروه هابي سني پيش دبستاني و دبستان بسيار كم است، راه موثري هم براي افزايش اين آموزش پيش بيني نشده است.

فيلم، نمايش، موسيقي و ديگر شيوه هاي كمك آموزشي نيز دراين مورد بسيار محدود و اندك است. بايد آموزش قوانين راهنمايي و رانندگي به خردسالان و كودكان دايمي و طولاني مدت باشد تا جامعه به سوي رعايت قوانين تمايل بيشتري پيدا كند.

كودكان هم از بزرگترها ياد مي گيرند اگر از همين امروز در چند تقاطع پر تردد و شلوغ شهر قزوين به چراغ راهنمايي احترام بگذاريم و با دستور چراغ و سبز شدن آن از خيابان عبور كنيم و با قرمز شدن آن بايستيم به طور حتم در آينده فرزندان ما نيز ياد خواهند گرفت به مقررات احترام بگذارند و آن وقت خيابانها امن شده و حوادث كاهش خواهد يافت.

شهروندان قزوين بايد بدانند اگر از همين امروز با خود متعهد شوند در هنگام عبور از مسيرهاي خط كشي شده در خيابانها به چراغ راهنمايي توجه كنند سلامت خود و فرزندانشان را تضمين كرده اند.

كد خبر: 2200296

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۰۸:۱۹

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن