واضح آرشیو وب فارسی:ايران: ولايتي و صالحي در بازديد از بيمارستان دانشوري تأكيد كردند: هدف از مذاكرات تفاهم با دنيا است
تأسيس بيمارستان تخصصي هستهاي در آينده
رئيس سازمان انرژي اتمي روز گذشته از بخشهاي پرتوزاي بيمارستان شهداي تجريش بازديد كرد. اين نخستين ديدار وي از مراكز درماني هستهاي است كه با نويد تأسيس بيمارستان تخصصي هستهاي در آينده نزديك همراه شد. بيمارستاني كه قرار است با همكاري بانك پاسارگاد تأسيس شود، در زمينه فوريتهاي هستهاي نيز كارايي دارد و انواع تجهيزات از جمله راديوتراپي و شتابدهندهها در آن تعبيه خواهد شد. همكاري سازمان انرژي اتمي با بانك پاسارگاد براي تأسيس اين بيمارستان نيز از آن رو است كه چنين بيمارستاني هزينه بسيار بالايي (نزديك به 1000 ميليارد تومان) دارد كه اين بانك با پرداخت نصف هزينه اين بيمارستان موافقت كرده است.
دامنه تأثيرگذاري انرژي هستهاي ايران در مقياسي كوچك، در بخش پزشكي هستهاي بيمارستان مسيح دانشوري به منصه ظهور رسيد و موجب شد دو ديپلمات نام آشنا به بازديد از اين بيمارستان بروند. علياكبر ولايتي مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بينالملل و علي اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان روز گذشته پس از بازديد از اين بيمارستان در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به سؤالات پاسخ دادند.
دكتر ولايتي رئيس مركز مطالعات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام كه سخنانش در مناظرههاي انتخاباتي امسال نشان ميداد يكي از حاميان سياست خارجي روحاني حتي پيش از انتخاب وي به عنوان رئيسجمهور بود؛ ايران را طالب مذاكره دانست و گفت: فناوري هستهاي را ولو با فشار امريكاييها و ديگران از دست نخواهيم داد. او با اشاره به سختي مذاكرات هستهاي يادآور شد: توان انرژي هستهاي كه به كمك دانشمندان ايراني به دست آمده را به راحتي از دست نخواهيم داد. ولايتي درخصوص توافق ژنو نيز عنوان كرد: همكاران و دوستان ما در مذاكرات ژنو تلاشهاي زيادي كردند و گامهاي اوليه برداشته شده است. البته بايد مراقبت كنند، زيرا حريف ما با برخي از اقداماتش ممكن است به توافق ژنو عمل نكند.
ولايتي كه بارها در دوران رقابتهاي انتخاباتي به مذاكرات انجام شده در دوران حسن روحاني به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي به ديده مثبت نگريسته است، به سابقه مذاكرهكنندگان اشاره كرد و گفت: اميدواريم در گامهاي بعدي موفق باشند و از حقوق مسلم هستهاي ملت ايران در چارچوب قواعد بينالمللي دفاع كنند. او هدف مذاكرهكنندگان را ايجاد تفاهم با دنيا دانست و بيان كرد: آنها ذرهاي از حقوق هستهاي عقبنشيني نخواهند كرد.
او با توجه به عرصه پهناور استفاده از انرژي هستهاي و همچنين تأكيد مقام معظم رهبري درباره حرام بودن سلاح هستهاي عنوان كرد: همه فعاليتهاي ما زير نظر، چشم و مراقبت دوربينهاي آژانس است و بقيه حرفهايي كه مطرح ميشود همه بهانهجويي است.
بازديد از معدن گچين
علي اكبر صالحي نيز در اين ديدار به پايبندي ايران به توافقهاي انجام شده با آژانس بينالمللي تأكيد كرد و در همين رابطه اعلام كرد: بازديد از معدن گچين بندرعباس بزودي انجام خواهد شد. وي به زمان دقيق آن اشارهاي نكرد. پيش از اين آژانس بينالمللي انرژي اتمي شش مورد را مطرح كرده بود تا از سوي ايران انجام شود. اجراي اين موارد از ديد آژانس ميتواند به تلطيف فضا كمك كند. به گفته صالحي بازديد از رآكتور آب سنگين اراك و بازديد از معدن گچين بندرعباس از اين موارد بوده است كه اولي صورت گرفته و دومي در حال هماهنگي براي انجام شدن است. او به تأثير همراهي ايران با آژانس اشاره كرد و گفت: اين رويكرد ما موجب شده كه گزارش اخير آقاي آمانو در شوراي حكام نسبت به سابق مثبتتر باشد و اميدواريم از اين پس هر گزارشي درباره ايران منتشر ميشود، مثبت باشد و با همين رويكرد جلو برويم و اعتماد متقابل ايجاد شود و همكاري ايران و آژانس مكمل گفتوگوهاي سياسي با 1+5 باشد. وي به فعاليت سازمان انرژي اتمي در زمينه پزشكي از جمله در زمينه توليد راديوداروها اشاره كرد و با بيان اينكه در حال حاضر در رآكتور آب سنگين اراك امكان توليد ايزوتوپهاي مختلف را داريم، اظهار داشت: قرار است صحبت كنيم كه ايزوتوپهايي كه مورد نياز مراكز درماني است را در اراك توليد كنيم كه براي بيماران قلبي، مغزي و ساير بيماريها مورد استفاده قرار ميگيرد. صالحي با اشاره به ۱۴ هزار پرسنل مشغول به فعاليت در سازمان انرژي اتمي و تجربه آنها، خاطرنشان كرد: تصميم گرفتهايم فصل جديدي را براي استفاده از اين تجارب علمي و فناوري در بخشهاي مهم از جمله پزشكي باز كنيم.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]