واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پايين بودن سطح تحصيلات بهرهبرداران سد راه فرهنگسازي حفظ منابع طبيعي است
زنجان - خبرگزاري مهر: فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان، پايين بودن سطح تحصيلات بهرهبرداران روستايي و عشايري را سد راه فرهنگسازي حفظ و نگهداري از منابع طبيعي عنوان كرد و گفت: بالا بودن هرم سني بهره برداران و اقبال نداشتن آنها به برنامه هاي نوين ارائه شده در بحث حفاظت از منابع طبيعي از دلايل تخريب و تصرف اراضي ملي در استان است.
به گزارش خبرگزاري مهر، سرهنگ رحيم اسكندري، با بيان اينكه توجه نكردن به مسائل اقتصادي و اجتماعي بهرهبرداران در تهيه طرحهاي منابع طبيعي باعث جريتر شدن آنها در برابر اجراي اين طرحها و يا همكاري نكردن مي شود، گفت: نبود تناسب برنامه هاي بلند مدت حفاظتي با نيازهاي بهره برداران موجب نبود رغبت و تمايل آنها در استقبال از برنامه هاي بلند مدت و دير بازده حفاظتي مي شود.
وي، كمبود مروج تخصصي جهت اعزام به حوزه ها، افزايش روز افزون ارزش زمين خصوصا در حواشي شهرها و مراكز جمعيتي، طولاني شدن پروسه رسيدگي به پرونده هاي تخلف حوزه منابع طبيعي در دادگستري و دادسرا و كمبود نيرو و امكانات حفاظتي را از ديگر موانع سد راه توسعه فرهنگ منابع طبيعي عنوان كرد.
اين مقام مسئول، بر لزوم ارتقا فرهنگ عمومي منابع طبيعي تاكيد كرد و با ابراز تاسف گفت: وضع نامناسب اقتصادي بهره برداران منابع طبيعي و نامناسب بودن نظام هاي بهره برداري و كارآيي كم آنها نيز در اين امر دخيل است.
اسكندري به مسائل و مشكلات حقوقي و قانوني ، پايين بودن سطح فناوري در بخش منابع طبيعي نيز اشاره كرد و افزود: كافي نبودن مطالعات اجتماعي و اقتصادي در طرح هاي منابع طبيعي و كمبود اعتبارات در بخش تخصصي ترويج و مشاركت هاي مردمي نيز در اين امر بي تاثير نيست.
وي بر لزوم گسترش تشكيلات ترويج در ساختار سازماني با توجه به اهداف و برنامه ها تاكيد كرد و افزود: صدور شناسنامه بهره برداران از جمله شناسنامه آموزشي و مشاركت مردم در برنامهريزي، اجرا و نظارت در طرحها مي تواند ما را در رسيدن به اهداف تعيين شده ياري كند.
احداث سرويس هاي بهداشتي در سطح شهر ضروري است
رييس شوراي شهر زنجان با اشاره به اين كه شناخت كمبودها، نياز ها و نارسائي هاي موجود اجتماعي، فرهنگي ، رفاهي و آموزشي و بهداشتي مرتبط با حوزه شهرداري وظيفه شهرداري است، گفت: احداث سرويس هاي بهداشتي و ساماندهي آن در سطح شهر، براي پيشگيري از افزايش بيماري هاي كليوي ضروري است.
آراض ضيايي روز يكشنبه 30 آذر ماه امسال در جلسه شوراي شهر با اعضاء انجمن حمايت از بيماران كليوي زنجان، افزود: شوراي شهر زنجان براي بستر سازي و همكاي دو جانبه با استفاده از ظرفيت هاي مردمي و كارشناسان حوزه هاي مرتبط، آمادگي دارد.
وي تاكيد كرد: كارگروه تخصصي بهداشت و درمان براي بررسي بيشتر آسيب ها و مشكلات بهداشتي و فرهنگي زير نظر كميسيون فرهنگي شهرداري تشكيل شده و پيشنهادات به صورت يك تفاهمنامه در مدت 4 سال دوره يازدهم شوراي شهر براي اجرائي و عملياتي شدن و استمرار جلسات، جمع بندي شود.
مدير انجمن كليوي زنجان در اين جلسه گفت: افزايش 20 درصدي بيماري كليوي از ناحيه ديابت و فشارخون و ساير عوامل آسيب رسان، يك تهديد جدي براي تمام افراد جامعه است. محمدرضا طهماسبي ادامه داد: شوراي شهر با استفاده از شيوه هاي اطلاع رساني نوين در امر تبليغات، در پيشگيري از بيماري هاي كليوي مي تواند
موثر باشد.
طهماسبي تاكيد كرد: شوراي شهر زنجان مي تواند با تغيير الگوي زندگي در افراد و ايجاد يك فضاي زندگي بدون دغدغه و عاري از آسيب جسمي و اجتماعي و انعقاد تفاهمنامه دو جانبه در جهت تقويت و تحكيم همكاري در زمينه هاي بهداشتي و فرهنگي، انجمن حمايت از بيماران كليوي را ياري كند.
مدير انجمن حمايت از بيماران كليوي زنجان افزود: مساعدت مالي شوراي شهر براي تكميل و تجهيز مجتمع تخصصي در حال ساخت «آموزشي، پيشگيري و تحقيقاتي» انجمن كليوي زنجان، در رسيدن اين انجمن به اهداف خيرخواهانه خود موثر است.
كد خبر: 2201634
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۵:۱۴
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]