واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ميوهاي كه 20 بار نام آن در قرآن تكرار شده است
گروه سلامت: خرما ميوهاي است كه هم در قرآن و هم در احاديث پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) در خصوص آن صحبت شده است به نحوي كه پيامبر(ص) از 72 باي شفاي خرما سخن گفتهاند.
خرما ميوهاي است كه ميتواند به سيستم گوارش كمك كند، اشتهاآور بوده موجب بهبود عملكرد دستگاه گوارش، كمك به حفظ سلامت دستگاه عصبي و موثر در پيشگيري و درمان بسياري از بيماريهاست.
از درخت خرما در قرآن 20 مرتبه در 16 سوره و 20 آيه با عناويني چون: نخل، النخل، نخيل، النخيل، النخله، نخلا ياد شده است. خداوند در آيه 19 سوره المؤمنون در خصوص اين ميوه ميفرمايد: «فَأَنْشَأْنا لَكُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخيلٍ وَ أَعْنابٍ لَكُمْ فيها فَواكِهُ كَثيرَةٌ وَ مِنْها تَأْكُلُونَ»
خرما از نظر پزشكي بسيار با ارزش است و همانطور كه اشاره شد دين مبين اسلام خرما را از جملۀ مهمترين ميوهجات قرار داده است. پيامبر اسلام (ص) هم بارها از اين ميوه به نيكي ياد كردهاند. آن حضرت ميفرمايند: بر شما باد خرماي برني؛ چرا كه خستگي را از ميان ميبرد، در برابر سوز سرما گرمي ميدهد، در برابر گرسنگي سير ميكند و در آن هفتاد و دو باب شفاست و در روايات ديگر خرما به عنوان عامل تقويت بدن و بينايي و شنوايي و باعث نزديكي به خدا و هضم كننده غذا برشمرده شده است.
در سيره امام رضا(ع) درباره خرما آمده است كه سليمان جعفرى ميگويد: خدمت حضرت رضا(عليه السّلام) رسيدم، جلو آن جناب خرماى برنى(1) بود كه با كمال اشتها مشغول خوردن بودند. فرمود: سليمان بيا بخور، من جلو رفته خوردم، عرض كردم: فدايت شوم، چنين مىبينم كه خيلى با علاقه از اين خرما ميخورى، فرمود: آرى، خرما را دوست دارم. عرض كردم چرا؟ فرمود: زيرا پيغمبر اكرم (صلي الله عليه و آله) خرما را دوست ميداشت، امير المؤمنين (عليه السلام) نيز به خرما علاقه داشت، امام حسن و امام حسين(ع) نيز همين طور بودند. حضرت زين العابدين، حضرت باقر، حضرت صادق و پدرم موسى بن جعفر(ع) هم به خرما علاقه داشتند. من هم به خرما علاقه دارم، شيعيان ما نيز خرما را دوست ميدارند؛ چون آنها از سرشت ما آفريده شدهاند، ولى دشمنان ما علاقه به شراب دارند (2)
خرما ميوهاي انرژيزا و سرشار از مواد حياتي است بدين لحاظ يك ميوه خونساز و تقويت كننده مغز و اعصاب و اندامهاي مختلف بدن انسان ميباشد و كالري لازم را در سوخت و ساز بدن و تلاش و فعاليت تامين ميكند. بخش عمدهاي از مواد تشكيل دهنده رطب را مواد قندي تشكيل ميدهد كه بعد از ورود به معده بلافاصله از طريق رودهها جذب بدن شده و صرف توليد انرژي ميشود كه اين انرژي ميتواند در بيشتر فعاليتهاي بدن كمبود انرژي را جبران كرده و به ادامه فعاليت بدن كمك كند.
امام رضا(ع) به نقل از علي بن ابيطالب (ع) ميفرمايند: جبرييل نزد پيامبر(ص) آمد و گفت: بر شما باد به خوردن خرماي برني زيرا آن بهترين نوع خرماي شماست. شما را به خدا نزديك و آتش را از شما دور مي كند.(3)
همچنين از امام رضا (ع) روايت شده كه به نقل از امام علي(ع) فرمود: براي رسول خدا(ص) هندوانه و خرما آوردند، حضرت از هر دو تناول كرد و فرمود: اين هر دو پاك و گوارايند.(4)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. در برخي منابع برني به خرماي زاهدي ترجمه شده و در برخي منابع آمده است كه برني معرب برنيك فارسي است و به معني نيك بار مي باشد.
2. كلينى، محمد بن يعقوب، كافي، ج 6، ص 345 و 346٫
3. عيون اخبار الرضا(ع) ، ج2، ص 49 ، ح 135
4. عيون اخبار الرضا(ع) ، ج2، ص 51 ، ح 143
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]