تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804006216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به استفاده از فناوري در حفاظت از حيات وحشچتر حفاظتي گوگل بر جنگل هاي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: نگاهي به استفاده از فناوري در حفاظت از حيات وحشچتر حفاظتي گوگل بر جنگل هاي جهان
منبع :‌ ايران نسخه چاپي

. يكي از دغدغه هاي مديران ارشد گوگل ، حفاظت از حيات وحش در جنگل هاي انبوه و سرشار از گونه هاي مختلف گياهي و جانوري و همچنين مناطق حفاظت شده در گوشه و كنار جهان است و به همين دليل همكاري مناسبي را با WWF (world wildlife fund) صندوق جهاني حيات وحش آغاز كرده اند. طبق برنامه هاي اين طرح، قرار است گوگل تا سال 2015 حداقل 3 كشور آسيايي و آفريقايي را زير پوشش قرار دهد و با استفاده از آخرين دستاوردهاي فناوري و تكنولوژي، از حيات وحش در مقابل شكارچيان غيرقانوني حفاظت كند.

وقتي حرف از گوگل به ميان مي آيد ذهن ما به سوي يك موتور جستجوگر و امكانات مختلف آن همچون گوگل مپ، گوگل پلاس، گوگل استريت ويو، خريدهاي اينترنتي، جي ميل و... با همه امكانات كم و بيش جذابش مي رود. ولي شايد بيشتر ما ندانيم كه اين غول دنياي اينترنت با طبيعت هم پيوندي محكم و ناگسستني دارد و با كمك 5 ميليون دلاري به ياري حيات وحش آمده است. يكي از دغدغه هاي مديران ارشد اين شركت ، حفاظت از حيات وحش در جنگل هاي انبوه و سرشار از گونه هاي مختلف گياهي و جانوري و همچنين مناطق حفاظت شده در گوشه و كنار جهان است و به همين دليل همكاري مناسبي را با WWF (world wildlife fund) صندوق جهاني حيات وحش آغاز كرده اند. طبق برنامه هاي اين طرح، قرار است گوگل تا سال 2015 حداقل 3 كشور آسيايي و آفريقايي را زير پوشش قرار دهد و با استفاده از آخرين دستاوردهاي فناوري و تكنولوژي، از حيات وحش در مقابل شكارچيان غيرقانوني حفاظت كند.

طبيعت و حيات وحش كشورهاي افريقايي يكي از ثروت هاي بزرگ اين منطقه محسوب مي شود كه البته بسياري نيز چشم طمع به آن دوخته اند. شكار حيوانات با درآمد ساليانه 10 ميليارد دلار، پنجمين تجارت سودآور جهان محسوب مي شود و به همين دليل شكار غيرقانوني كرگدن، فيل، ببر و... به يك تجارت رو به رشد و غيرقابل كنترل درآمده است. شاخ كرگدن هاي افريقايي و عاج فيل در ويتنام حكم طلا را دارد و ازسويي ديگر ازآنجا كه در چين معتقدند اين موارد مي تواند در درمان سرطان نقش داشته باشد، اين كشور يكي از بازارهاي اصلي كارچيان و قاچاقچيان محسوب مي شود. از سال 2008 تاكنون تعداد كرگدن هايي كه در افريقاي جنوبي از جمله ناميبيا كشته و شكار شده اند حدود 50 درصد افزايش يافته و از 20 هزار كرگدن موجود در كنيا در سال 1969، اين تعداد در حال حاضر به539 كرگدن رسيده است. اين موارد نشان مي دهد محيط بانان در اين كشورها چندان در كار خود موفق نبوده اند و به همين دليل گوگل در فاز نخست اجراي طرح حفاظتي خود با همكاري WWF تمركز اصلي را بر اين مناطق به ويژه ناميبيا و پارك حفاظت شده واتربرگ در اين كشور قرار داد.

هواپيماهايي كوچك اما پركار

گوگل در اجراي طرح حفاظت از حيات وحش ناميبيا از چندين هواپيماي كوچك بدون سرنشين كمك گرفت تا بتواند به راحتي پهنه گسترده اين پارك را زير نظر گرفته و شكارچيان غيرمجاز را نيز دستگير كند. بسياري معتقدند آينده حفاظت از جنگل ها و حيات وحش، همين هواپيماهاي بدون سرنشين هستند چون هر يك از اين پرندگان كوچك، كارايي 50 جنگلبان و محيط بان را دارند. اين هواپيماها بسيار كوچك بوده و با صدايي بسيار كم در ارتفاع بالا پرواز مي كنند تا نه جانوران و حيوانات جنگل آن را تهديدي براي خود بدانند و نه شكارچيان از حضور اين فناوري مطلع شده و براي از بين بردن آن دست به كار شوند. اين هواپيماها از راه دور نيز قابل كنترل هستند و مي توانند به انواع وسايل نظارتي ازجمله اشعه مادون قرمز و دوربين هاي تصويربرداري با قابليت رزولوشن بالا مجهز شوند تا اطلاعات را در كمترين زمان ممكن به پايگاه داده ها ارسال كنند. اين هواپيماها را حتي مي توان براي پرواز در مناطقي بسيار دورافتاده در طول روز و شب به كار گرفت تا فيلم ها را به صورت زنده به يك اپراتور بفرستند يا اطلاعات را از طريق ماهواره به مركز اطلاعاتي WWF ارسال كنند. هرچه كه هست اين پرنده هاي كوچك، بزرگ ترين دشمن شكارچيان غيرمجاز محسوب مي شوند و تاكنون نيز توانمندي خود را نشان داده اند. بخشي ديگر از توانمندي هاي اين هواپيماها نيز دوربين هاي مادون قرمز آنهاست. اين دوربين ها كه ابزار نظارتي قدرتمندي محسوب مي شود، با استفاده از سنسورهاي حرارتي مي توانند از همان ارتفاع بالا مردم، حيوانات و وسايل نقليه را حتي در تاريكي شب مشخص كنند. در صورت وجود شكارچيان با سلاح و ابزارهاي جنگي، عكس و فيلم به مركز ارسال مي شود و بلافاصله يگان حفاظت مي تواند به محل اعزام شده و جلوي شكارچيان را بگيرد.ازسويي ديگر ازآنجا كه ممكن است شكارچيان براي به دام انداختن و كشتن حيوانات بزرگي مانند فيل حوضچه هاي آب را مسموم كنند تا از عاج آنها استفاده كنند، گوگل دوربين هاي فيلمبرداري با رزولوشن بسيار بالا در چنين مناطقي نصب كرده است تا لحظه به لحظه از چنين محل هايي فيلم گرفته شود. پس از ارسال اين فيلم ها به مركز، ناظران فيلم ها را مورد تحليل قرار مي دهند تا اگر ردپايي از حضور شكارچيان پيدا شود، جنگل بانان و محيط بانان به سرعت مشكل را حل كنند.

بخشي ديگر از فناوري هاي مورد استفاده گوگل در اين طرح، برچسب هايي ويژه و هوشمند، سخت افزار و همچنين نرم افزارهايي خاص براي ذخيره اطلاعات و دسترسي آسان به آن است هرچند همچنان تمركز اصلي طرح همچنان بر هواپيماهاي بدون سرنشين است. اين برچسب ها كمك مي كند تا حركات حيوانات در دورترين نقاط هم توسط ماهواره، شبكه تلفن همراه يا امواج راديويي با فركانس خيلي بالا زير نظر باشد. اطلاعات اين برچسب ها همچنين مي تواند توسط هواپيماهاي بدون سرنشين در طول نظارت هوايي يا قابل دسترس باشد و از طريق شبكه هاي ارتباطي منظم به مركز خاصي كه روي زمين در نظر گرفته شده است فرستاده شود. در اين مركز يك نرم افزار تحليلگر همه اطلاعات جمع آوري شده را اسكن مي كند و اگر احتمال خطر براي حيوانات برود، تصميمي مناسب گرفته مي شود.

گوگل ارث؛ ياريگر حيات وحش

گوگل همچنين از نرم افزار Google Earth(نرم افزار شبيه ساز كره زمين به صورت سه بعدي) براي حفاظت از حيات وحش بهره گرفته است. اين نرم افزار در كنار كارهاي معمولش، حالا ديگر به عنوان وسيله اي براي محافظت از گونه هاي گياهي و جانوري محسوب مي شود و حتي مي تواند نقشه اي مشخص براي پيش بيني فعاليت هاي شكارچيان تهيه كند. همچنين با كمك كيت نمونه برداري DNA به مشخص شدن مبدا حيواناتي كه اجزاي بدنشان مانند عاج و شاخ قاچاق شده است كمك مي كند. در اين نرم افزار براي نمونه هاي جديدي كه توسط دانشمندان در سراسر جهان كشف مي شود و همچنين گونه هاي در معرض خطر نيز نقشه اي مشخص تهيه مي شود تا بتوان از آنها حمايت كرد.

استفاده از قلاده هاي هوشمند مجهز به جي پي اس و شتاب سنج يا جاي دادن يك جي پي اس در شاخ كرگدن ها كه به سيستم تلفن همراه متصل مي شود نيز از ديگر راهكارهاي رديابي جانوران و نظارت از راه دور است. به عنوان مثال اگر براي مدت زماني طولاني حيوان بخوابد، به طور غيرمنتظره و هراسان بدود يا منطقه حفاظت شده را ترك كند براي هر حالت پيامي ارسال مي‌شود كه بنا بر پيام ارسال شده محيط‌بانان از طريق جي‌پي‌اس حيوان مورد نظر رديابي‌ مي‌كنند.

گوگل همچنين اپ هايي هم براي تلفن هاي هوشمند اندرويدي ارائه داده است تا مردم را هرچه بيشتر به محيط زيست و حيات وحش علاقه مند كند كه به گروه هاي حفاظت از حيات وحش بپيوندند. با فعال شدن يكي از اين اپ ها هنگام قدم زدن در پارك هاي حفاظت شده، مردم به راحتي با گونه هاي گياهي و جانوري آشنا مي شوند . حتي گوگل در اقدامي ابتكاري به دنبال ارائه اپ هايي است تا بتوانيد با حيوانات حرف بزنيد. هرچند اين كار به نظر غير ممكن مي آيد ولي تا به حال دانشمندان موفق شده اند با استفاده از فركانس صداي دلفين ها، به نوعي حرف هاي اين آبزي را ترجمه كنند. هرچند راه درازي پيش روي گوگل قرار دارد ولي مديران اين شركت، آن را غيرممكن نمي دانند.

------------

موارد موضوعي مرتبط

گوگل

حفاظت

جنگل

حيوانات

چتر حمايتي

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آی تی ایران]
[مشاهده در: www.itiran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن