تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ميان حق و باطل جز كم عقلى فاصله نيست. عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟ فرمود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804740124




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زيارت اربعين در قم بررسي و تبيين شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زيارت اربعين در قم بررسي و تبيين شد
گروه انديشه: نشست تخصصي زيارت اربعين با سخنراني حجت‎الاسلام والمسلمين الويري در موسسه دين‌پژوهان قم برگزار شد.


به گزارش خبرگزاري بين‎المللي قرآن(ايكنا) از قم، در اين نشست كه يكشنبه شب، اول دي با حضور كارشناسان و صاحب‌نظران حوزه تاريخ اسلام برگزار شد، حجت‎الاسلام والمسلمين محسن الويري، مدرس حوزه ودانشگاه با اشاره به اهميت كشف دلالت‎هاي متني در تاريخ گفت: در بررسي متون تاريخي ديني، مي‎توان از درون و يا برون متن به دلالت‎هاي تاريخي دست يافت و زيارات و ادعيه شيعه دلالت‎‌نامه‎هاي علمي را در خود جاي داده‎‌اند.

وي افزود: زيارت عاشورا را بايد از ابعاد خاصي مورد توجه قرار داد، در زيارت عاشورا نام افرادي كه در عاشورا چه در بين ياران حضرت و چه در بين دشمنان حضور داشتند به روشني ذكر شده است كه مي‌توان از همين متن نيز به شرايط آن زمان پي‎برد.

اين مدرس حوزه ودانشگاه يادآورشد: با توجه به اين تحليل درون متني مي‎توان از اين ادعا دفاع كرد كه اين متن از امام محمد باقر(ع) نقل شده است و اگر هم كسي آن را نقد كند بايد بپذيرد كه اين متن دقيقا مختص به همان بازه زماني بوده است.

وي افزود: اگر به سراغ زيارت اربعين برويم نيز بايد به نكاتي پيرامون همين مباحث دقت كنيم؛ نكته اول اينكه زيارت اربعين از امام صادق(ع) و از مجراي صفان بن مهران نقل شده است؛ اين زيارت داراي چهار محور عمده است كه محور اول آن معرفي امام است. عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم(ع) اظهار كرد: اين تعريف امامت در زيارت اربعين فراي تعريف امامت در خصوص واقعه كربلا و شخص امام حسين(ع) است؛ در واقع در اين زيارت به ابعادي فراتر از عاشورا مي‎پردازد؛ اينكه امام ولي، خليل و برگزيده و فرزند برگزيده خداست و... همه اين مباحث در زيارت اربعين به شكل جامع بيان شده است.

وي يادآور شد: دومين بعد از ابعاد اين زيارت، تحليل قيام كربلاست كه در اين باره به معرفي امام و ويژگي‎هاي امام حسين(ع) در كربلا مي‎پردازد؛ در واقع در اين زيارت، امام به بررسي و تحليل جامعه‎شناختي از دشمنان امام حسين(ع) و دوستان مي‌پردازند.

سردبير فصلنامه‌ تاريخ اسلام، عنوان كرد: سومين بعد از ابعاد چهارگانه اين قيام، در واقع موضع گيري در مقابل كساني است كه در مقابل امام حسين(ع) ايستادند ولي نامي از آنان ذكر نشده است.

وي گفت: نگاه به آينده و جايگاه يك شيعه در افق آينده، چهارمين بعد از ابعاد مختلف اين زيارت را تشكيل مي‏‌دهد؛ در واقع در اين دعا يك نوع پيوند ناگسستني بين امام و جايگاه شيعيان و وظايف آنان در مقابل امام ارايه مي‌شود.

الويري بيان كرد: وقتي چنين افقي متصور شد، يك فرد شيعي خود را بايد در اين افق و مرز بنگرد و به وظايف خود آشنا شود.

وي افزود: اين زيارت‌نامه چهار دلالت تاريخي نيز در خود دارد كه نخستين آن، آگاهي‎هايي است كه از شرايط زمان يزيد و واقعه عاشورا در اختيار ما قرار مي‎دهد؛ در اين دعا به جاي پرداختن به ظواهر، امام يك تحليل جامع از روانشناختي و جامعه شناختي و اعتقادي از آن شرايط در اختيار ما مي‎گذارد.

اين مدرس حوزه و دانشگاه عنوان كرد: دومين دلالت آن است كه يك تحليل نظري و تئوريك از قيام عاشورا نيز در اين زيارت نامه مستتر است كه اين تحليل يك تحليل فراتاريخي است كه منظور آن اين است كه عاشورا در پيوند با مفهوم امامت معني پيدا كند.

وي گفت: در مقايسه با زيارت عاشورا، مشخص است كه در زمان امام صادق(ع) اين فهم بيشتر شده و امام راحت تر اين تحليل را ارايه مي‎دهند؛ در واقع اين آموزه‎ها از سوي همه ائمه به شكل تفصيل و اجمال ارايه مي‎شده ولي با توجه به مقتضيات زمان و مكان و مردم اين مباحث كم و زياد شده است.

الويري اظهار كرد: دلالت سوم، اين است كه اين نگاه از بني اميه فراتر مي‎آيد و يك گام فراتر از عاشورا جريان حق و باطل را توضيح مي‎دهد؛ در واقع اگر در اينجا بتوانيم زمان صدور اين زيارتنامه را متوجه شويم گره بزرگي را باز خواهيم كرد چون مي‎توان از روي بسياري از دلالت‎ها به زمان صدور اين روايات نيز رسيد.

وي گفت: چهارمين دلالت نيز آن است كه نشان مي‎دهد شايد زمان صدور اين زيارت در اواخر بني اميه و قبل از روي كار آمدن بني عباس است زيرا امام در اينجا اميد به انقلاب و ايجاد روح انقلابي در شيعيان را در مردم مي‌‎دمند.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن