واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آموزش قرآن از رسانه در قالبهاي نوين دنبال شود
گروه فعاليتهاي قرآني: در برنامه زنده «افق» كه به صورت زنده از راديو قرآن پخش شد، بر بحث پيگيري آموزشهاي قرآن در قالبهاي نوين از طريق رسانهها تاكيد شد.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا)، برنامه زنده افق از راديو قرآن روز گذشته شنبه، 30 آذرماه با حضور سلمان طاهري، مديرگروه آموزش راديو قرآن؛ احمد ليايي، مدير گروه تلاوت و نغمات شبكه قرآن ومعارف سيما و اجراي محمدرضا پورمعين، با موضوع آموزش عمومي قرآن و رسانه برگزار شد.
همچنين در اين برنامه مهمان تلفني برنامه حكيمآرا، از اساتيد ارتباطات دانشكده صدا و سيما بود، وي درباره نقش آموزش در رسانهها اظهار كرد: آموزش در رسانهها به معناي آموزش آكادميك نيست، بلكه بيشتر معناي ترويجي و تبليغي آن مورد نظر است. بحث آموزش غيرحضوري و مجازي نيز به معناي آكادميك آن بيشتر معنا ميشود؛ اين قبيل آموزشها در راديو جايگاه كمتري دارد و بيشتر همان معناي تبليغي و ترويجي در رسانهها دنبال ميشود.
سرگرمكنندگي رسانه، مقدم بر آموزش
اين استاد دانشگاه ضمن تاكيد بر جنبه نمايش و سرگرم كنندگي راديو ادامه داد: بسياري از مفاهيم بلند مانند صبر، صداقت، راستگويي و ... كه در دين بسيار مورد توجه قرار گرفته است، اين ظرفيت را دارد كه در قالبهاي سرگرمكننده انتقال داده شود و يكي از مهمترين وظايف رسانه سرگرم كردن مخاطبان است؛ همچنين انگيزه مخاطبان در برخورد با راديو متفاوت از انگيزه حضور آنها در كلاسهاي آموزشي است.
ليايي، مديرگروه نغمات سيماي قرآن در ادامه مبحث كاربردي بودن رسانه در آموزش عنوان كرد: مخاطب در لحظات كوتاهي راديو را روشن ميكند و براي چند لحظهاي با ما خواهد بود، بنابر اين بايد از اين فرصت كوتاه بهترين استفاده را كرد و نبايد از روشهاي متداول در آموزش استفاده كرد، بلكه بايد برنامهها جذاب و كوتاه و فشرده باشند.
ضرورت آموزش تجويد قرآن از رسانه
وي افزود: از جمله كارهايي كه در آموزش قرآن ميتوان دنبال كرد، آموزش تجويد قرآن كريم است كه از راديو قرآن دنبال ميشود. ما در ماه مبارك رمضان برنامههاي متنوع جزءخواني را تدارك ديدهايم، اما تا به حال شيوه ترتيلخواني را به مخاطب آموزش ندادهايم.
مديرگروه نغمات سيماي قرآن اشاره كرد: شيوههاي آموزشي راديو با سيما متفاوت است؛ شيوه چهره به چهره نيز شيوهاي مناسب است، اما بايد امكان پرسش و پاسخ باشد. شيوه چهره به چهره شيوهاي معمولي است وهمچنين در سطوح بالاتر بايد در آموزش ابتكار داشت.
ليايي خاطرنشان كرد: بهترين شيوه آموزشي چهره به چهره است كه استاد در آن حضور دارد و شاگردان ميتوانند سوالات خود را بپرسند؛ اين نزديكي بين شاگرد و استاد باعث ميشود كه پرسش و پاسخ ساعتها بيرون از فضاي كلاس دنبال شود.
وي ادامه داد: در زمينه ارزيابي و حضور شركتكنندگان در آزمونها بايد توجه داشت كه بسياري از مخاطبان ما به دنبال دريافت گواهينامه نيستند و دنبال فراگيري و آموزش هستند، از اين رو در كلاسهاي حضوري كه با همكاري رسانه در نهادها يا سازمانها برگزار ميشود، شركت نميكنند.
سلمان طاهري، مديرگروه آموزش راديو قرآن ديگر مهمان حضوري اين برنامه نيز در ادامه ضمن طرح نظر خود، تصريح كرد: اگر شيوههاي آموزشي را بر اساس اقتضائات رسانهاي تدوين كنيم، با توجه به قابليتهاي متعدد راديو مانند تكرار و سهلالوصول بودن آن، از طريق رسانه ميتوان مباحث آموزشي را از راديو دنبال كرد.
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري درباره موضوع استعداديابي قرآني از طريق رسانه، گفت: اولين حسي كه در انسان به وجود ميآيد شنوايي است و از اهميت بيشتري برخوردار است و نوجوانان و جوانان بسياري حفظ قرآن خود را از راديو دنبال ميكنند و اين يعني راديو در آموزش قرآن موثر، پايدار و پيگير است.
ابتكار رهبر معظم انقلاب در طرح موضوع حفظ قرآن
مديرگروه آموزش راديو قرآن خاطرنشان كرد: ابتكار در انتخاب موضوع مانند ابتكار مقام معظم رهبري در تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم، ابتكار در تعيين نوع مخاطب از نظر سنّي، ابتكار در ويژگيها و اقتضائات مناسب با راديو از جمله مواردي است كه ميتوان با استفاده از آن ضريب نفوذ برنامههاي آموزش قرآن را در راديو افزايش داد.
وي تصريح كرد: برنامههاي آموزشي رسانه بايد به همراه ارزيابي باشد و براي ارزيابي ميتوان با ارتباط با مراكز مختلف، آزمونهاي ارزيابي را براي شركتكنندگان برگزار كرد. مزيت اين كار اين است كه رسانه خود مستقيماً وارد بحثهاي اجرايي و ارزيابي نخواهد شد.
ديگر مهمان تلفني اين برنامه لاله افتخاري، رئيس فراكسيون قرآن، عترت و نماز مجلس شوراي اسلامي بود كه در خصوص بودجههاي قرآني تصريح كرد: در كلان بودجه، رشد قابل توجهي مشاهده ميشود كه البته بايد همراه با بحث شفافيت هدفمند شدن يارانهها باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار كرد: 200 ميليارد تومان بودجه قرآني براي سال 93 پيشنهاد شده است، اما ما اين را كافي نميدانيم. بحث تحصيل رايگان حافظان قرآن نيز در لايحه آمده است كه از اين جهت جاي تشكر دارد؛ زيرا سالهاي قبل ما در مجلس اين را به لايحه اضافه ميكرديم.
دريافت فقط 10 ميليارد تومان از بودجه قرآني 1392
وي در پايان گفت: البته بحث معافيتهاي مالياتي موسسات قرآني نيز مطلبي بود كه در لايحه نيامده بود و بايد آن را اضافه كرد، همچنين براي سال 92 از 600 ميليارد تومان فقط 10 ميليارد تومان دريافت شد و با پيگيريهاي بيشتر به دنبال دريافت 300 ميليارد ديگر هستيم.
يادآوري ميشود، برنامه افق هر هفته شنبهها از ساعت 14:15 به مدت يك ساعت به صورت زنده از طريق راديو قرآن بر روي موج 100 مگاهرتز پخش ميشود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]