تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شب و روز بر هر كس بگذرد، او را ادب مى‏كند، فرسوده‏اش مى‏نمايد و به مرگ نزديكش مى‏س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860396949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت تحقیق، تنقیح و تکمیل روش استنباط در قبال موضوعات جدید


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی تاکید کرد:
ضرورت تحقیق، تنقیح و تکمیل روش استنباط در قبال موضوعات جدید خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: از ضرورت‌های فراروی حوزه‌های علمیه انجام تلاش سه لایه‌ای "تحقیق، تنقیح و تکمیل روش استنباط" است که با اعتماد بر آن‌ها بتوان موضوعات نوپیدا و جدید را تحت پوشش ادله و منابع فقهی قرار داد و حکم آن‌ها بر این اساس به دست آورد.



به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الاسلام والمسلمین مبلغی در نشست مربوط به حقوق بشر دوستانه در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: اگر تلاش سه لایه‌ای ("تحقیق، تنقیح و تکمیل روش استنباط) شکل نگیرد، یکی از سه مشکل زیر در مواجهه با موضوعات جدید پیش می‌آید.
وی در ادامه افزود: یا صورت مساله را پاک می‌کنیم یعنی به استنباط نسبت به احکام مسائل نوپیدا نمی‌پر‌دازیم، یا به استنباط شتاب زدهِ منتهی به فتواهای کلیِ غیر قابل اجرا؛ یعنی فتواهای همراه با اگر و اما و شاید، روی می‌آوریم و یا این که بسیاری از موضوعات جدید را به رغم داشتن ماهیت و هویت متفاوت با وضع گذشته، عطف به موضوع قدیم می‌کنیم و حکم آن را بر این نیز شکل می‌دهیم.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم تاکید کرد: اصولا منطق دقیق فقهی این است که حدود و مرزهای موضوعات را پاس داریم و آن‌ها را از حیث مرزهای فیما بین در هم نیامیزیم و اساسا عدم پذیرش قیاس در امامیه هم از همین خاستگاه بروز یافته است که حکم یک موضوع را به موضوع دیگر سرایت ندهیم.
وی ادامه داد: با فعال کردن یکی از چهار عنصر استنباطی "قیاس اولویت" ، "قواعد فقهی"، "نظریه فقهی" و "تحقیق در حدود موضوع" از شرع به دست می‌آید که تعرض به تیم‌های امدادی و پزشکی در جنگ که به کمک آسیب دیدگان و مجروحان می‌شتابند، ممنوع است.
حجت‌الاسلام مبلغی با اشاره به اینکه نگاه اسلام به جنگ حداقلی و به سلم حداکثری است، گفت: نه تنها در این زمینه (یعنی تعرض به تیم‌های پزشکی) که در زمینه‌های بسیاری می‌توان از چهار عنصر استنباطی فوق، استفاده روشی برای دستیابی به احکام بسیاری از موضوعات جدید به عمل آورد.
وی با بیان افتراق‌ها و اشتراک‌های سه واژه موضوع، مناط و علت در ادبیات اصولی گفت: بر اساس برخی نصوص اسلامی، کسی که ازجنگ می‌گریزد نباید آن را کشت و اگر مناط این نکشتن را خروج او از "دایره مواجهه جنگی" دانست به رغم آن که تا قبل از این در جنگ شرکت داشته است، این مناط در تیم پزشکی و خبرنگار که از اول در دایره جنگ نبوده است، به صورت قوی تری وجود دارد؛ بنابر این به طریق اولی حرمت جان او را باید نگاه داشت.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به قابلیت‌های تعبیه شده در قواعد فقهی جهت پوشش دهی به مسائل جدید به قاعده "احتیاط در دماء" و قاعده "وزر" اشاره کرد و با تطبیق این دو بر تعرض جنگی بر تیم‌های پزشکی و خبرنگاری ، ممنوعیت این تعرض را نتیجه گرفت.
حجت‌الاسلام مبلغی با اشاره به این که نظریه فقهی شاخه‌ای از فعالیت فقهی است و در صورت استقامت و اثبات، می‌تواند ما را در راه‌یابی صحیح به نصوص، تفسیر نصوص قوی و جدی برساند، گفت: در صورت اثبات "نظریه سلم در اسلام" باید گفت: اصل در اسلام سلم است که طبق آن در کمترین سطح، تنگ ترین دایره و به صورت حداقلی ترین وضعیت، باید در میان بشر قتل صورت گیرد و این نظریه، نصوص را چنان مقید، کانالیزه و در مسیر قتل حداقلی قرار می‌دهد که اجازه نمی‌دهد کسی که خبرنگار، تیم امدادی و پزشکی را بی پروا بکشد.رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با توضیح این که فقیه با قبول اندیشه روشی "ضرورت تحقیق موضوع" اجازه نمی‌یابد به چتر گستری بی مهابا، بی رویه و سخاوت مندانه برای یک موضوع که دارای حکمی ‌است، دست زند، گفت: گاه نسبت به جنگ، موضوع را هر کس که در جنگ حضور دارد می‌دانیم و در نتیجه کشتن او را روا می‌دانیم و گاه موضوع را مقاتل (جنگجو) می‌دانیم.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: در جنگ‌هایی که در گوشه و کنار جهان رخ می‌دهد برخی که خبرنگارن و تیم‌های پزشکی را که در جنگ هستند می‌کشتند از ناحیه همین نگاه بی‌رحمانه است که معقتد است هر که در جنگ و هر چه در جنگ است باید نابود شود، ولی اسلام با این دیدگاه مخالف است.
حجت‌الاسلام مبلغی در پایان با اشاره به اینکه در اسلام تیم پزشکی، امدادی و پرستاران مقاتل نیستند، گفت:پیامبر (ص) هنگامی‌ که غنیمت جنگی را تقسیم می‌کرد بعد از اتمام جنگ، به پرستاران غنایم نمی‌داد چون مقاتل نبودند. بنابراین عنوان مقاتل بر هر کس اطلاق نمی‌شود./916/د102/ع


۱۳۹۲/۱۰/۲






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن