تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است زیرا عابد در فکر خود است و عالم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843352119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واكنش ها به سخنان جنجالي حجاريان درباره تغيير قانون اساسي


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: واكنش ها به سخنان جنجالي حجاريان درباره تغيير قانون اساسي
هفته گذشته سعيد حجاريان در مصاحبه با يكي از روزنامه ها از انحلال مجلس صحبت و عنوان كرد كه «نمايندگان بر خلاف خواسته مردم حرف بزنند و عمل كنند و بعد آن وقت ببينند آيا مردم حوزه‌هاي انتخابيه‌شان آنها را به شهرشان راه مي‌دهند؟ اگر اين كار را بكنند مردم آنها را حتي به شهرهايشان راه نمي‌دهند. من معتقدم حتي اگر قرار باشد قانون اساسي عوض شود، بايد شرايطي فراهم شود تا مانند بسياري از كشورها، دولت بتواند مجلس را منحل كرده و انتخابات زودهنگام برگزار كند تا مردم مجدداً راي دهند و سيستمي هماهنگ پديد آورند.»

در پي اين سخنان بود كه شخصيت هاي مختلف سياسي نسبت به اين اظهارات واكنش نشان دادند كه در ادامه به برخي از مهمترين آنها اشاره مي شود.

عماد افروغ: ناقوس ديكتاتوري جديد به صدا درآمده
عماد افروغ در واكنش به سخنان حجاريان عنوان مي كند كه« ظاهراً پيشنهاد ايشان اين بوده كه اگر قرار است قانون اساسي تغيير كند، بهتر است اين را نيز در نظر بگيريم كه قوه مجريه بتواند قوه مقننه را منحل كند. واقع اين است كه من خيلي نگران شدم و بينشي ديكتاتور مآبانه برايم تداعي شد. البته من نسبت به استماع اين گونه مواضع، تفكرات و نگرش‌ها بي سابقه نيستم. در كل بنده دو بار ناقوس ديكتاتوري جديد را به صدا در آورده ام و هم اكنون بايد سومي آن را به صدا در آورد. يك بار در زماني كه در دوره دوم خرداد بين قوه مقننه و مجريه يك هماهنگي كامل و مطلق ايجاد شد و يك بار هم مربوط به زماني است كه به نظر مي رسيد دولت نهم همسو و هم جهت با مجلس هفتم شكل بگيرد. اين احساس با تلاش عده اي از نمايندگان مجلس كه مي كوشيدند با حمايت ها و دخالت هاي قوه مجريه، كاملاً با آن هم نوا باشند، تأييد و تقويت شد. در ابتداي شكل گيري دولت نهم، اين خطر را طي مقاله اي گوشزد كردم.»

از نگاه افروغ خطر مرتبه سوم با اين اظهار نظر به مراتب بيش تر و ديكتاتور مآبانه تر از موارد قبلي است. زيرا در آن دو مورد قبلي، عده اي به طور طبيعي مي خواستند كه در چارچوب قانون اساسي و با استفاده از همين فرايندهاي قانوني، يك هماهنگي نسبتا مطلقي ايجاد كنند. اما هيچ كدام حرفي از تغيير قانون اساسي به ميان نياوردند، آنهم تغييري كه مخل و مغاير با تفكيك قوا در جهت افزايش اختيارات دولت و كاهش اختيارات مجلس است. اصل تفكيك قوا يا به تعبير قانون اساسي استقلال قوا، يك روح دارد و روح آن اين است كه قوه مجريه، مجري مصوبات خودش نباشد، بلكه مجري مصوباتي باشد كه توسط نمايندگان ملت وضع و با نظارت اين نمايندگان اجرا مي شود.

به نظر عماد افروغ اين پيشنهاد كه هم خلاف قانون اساسي است و هم خلاف اصل تفكيك قواست، تنها مي تواند از يك ذهنيت ديكتاتور مآبانه نشأت بگيرد... در واقع اين نشان مي‌دهد كه حدس ما درست بوده است كه در كل اين نيروها به دليل تجربه و سابقه عملكردي‌شان نمي‌توانند مدافع حقوق شهروندي، توسعه سياسي، جامعه مدني و نظارت مردم از طريق قوه مقننه و ساير نهادهاي مدني باشند.

نادران: چرا حجاريان در دولت احمدي‌نژاد اعتقاد به انحلال مجلس نداشت؟
الياس نادران، نماينده مردم تهران، نيز در اين باره گفت: آيا آقاي حجاريان زماني هم كه آقاي احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور بود همين اعتقاد را داشت؟ يا از امروز كه آقاي روحاني در اين جايگاه قرار گرفته اين اعتقاد را پيدا كرده كه بايد شرايط انحلال مجلس براي دولت فراهم باشد. نادران در ادامه مي افزايد برخي از اصلاح‌طلبان تندرو كه ولع قدرت داشتند و از قدرت به دور بودند امروزه دچار بدمستي شده‌اند و اگر مديريت نشوند به سرنوشتي بدتر از سرنوشت مجلس ششم دچار مي‌شوند.

تاجگردون: قانون اساسي اجازه انحلال را نمي دهد
غلامرضا تاجگردون، نماينده مردم گچساران در مجلس شوراي اسلامي، نيز با اشاره به پيشنهاد حجاريان براي انحلال مجلس از سوي دولت با اصلاح قانون اساسي گفت: من به ياد دارم كه اين پيشنهاد در زمان آقاي هاشمي رفسنجاني و بازنگري قانون اساسي توسط يكي از حقوقدانان مطرح شد.

اين عضو فراكسيون رهروان ادامه داد: اما در همان زمان هم اين مسئله با مخالفت‌هاي فراواني روبرو شد. چراكه قانون اساسي ما فاقد چنين ساختاري است. به طور كلي چنين ظرفيتي را براي اجراي اين قانون ندارد. در قانون اساسي ما دولت و قوه مقننه، دو قوه مستقل از يكديگر هستند كه قوه مقننه توانمندي نظارت بر كار اين قوه را دارد. به همين دليل چنين تصميماتي به هيچ عنوان درباره شرايط فعلي ايران صدق نمي‌كند و به هيچ عنوان هم اجرايي نيست.

حجت الاسلام ذوالنور: سخنان حجاريان مبناي مشخصي ندارد
حجت الاسلام والمسلمين مجتبي ذوالنور نيز در اين باره عنوان مي كند كه اين سخنان از جنس يك كلام از مادر عروس است كه خيلي نمي‌توان به صحبت‌هاي مادر عروس توجه كرد لذا اين صحبت‌ها مبناي مشخصي ندارد. وي با بيان اينكه قانون اساسي كشورمان از مترقي‌ترين قوانين دنيا محسوب مي‌شود، ادامه داد: اگر قانون اساسي مانند قوانين عمومي هر روز بخواهد تغيير يافته و عوض شود، ديگر نمي‌توان نام قانون اساسي را بر روي آن نهاد.

ذوالنور با اشاره به اين كه اظهارنظر‌هايي از اين دست براي تحت تاثير قراردادن افكار عمومي و ايجاد شبهه است، تصريح كرد: اين اشخاص به دنبال فضاسازي در جامعه هستند كه بازتاب مسائل سياسي را بالابرده و قدري از ناكامي‌ها، ناتوانايي‌ها و كم‌كاري‌هاي سياسي را از چشم مردم دور كنند.

ذوالنور در ادامه مي افزايد اين اشخاص تغيير حاكميت ديني و تبديل آن به يك نظام سكولاريسمي مانند ساير نظام‌هاي ليبرال دمكراسي غرب را تعقيب كرده و چون با فطرت و خوي انقلابي مردم ما سازگاري ندارد، راه به جايي نمي‌برد.

باهنر: حجاريان خوب مي‌داند مجلس نماد مردم‌سالاري رشديافته است
محمد رضا باهنر، نايب رييس مجلس، با اشاره به اظهارات سعيد حجاريان درباره ارائه اختيار انحلال مجلس به دولت، گفت: بالاخره آقاي حجاريان در شرايط فعلي سخناني را مطرح كرده‌اند كه البته چندان هم مهم نيست و نبايد به آن دامن زد.
به عقيده باهنر تمام كار‌شناسان مي‌دانند كه رييس جمهور نماد مردم سالاري متراكم و مجلس نماد مردم سالاري رشديافته است و مجلس در جايگاه نظارت بر دولت است. وي در ادامه مي افزايد در تمام كشورهاي دنيا هم كه نظام جمهوري مطرح است، چنين اختياري به دولت داده نشده و در نظام جمهوري اسلامي نيز چنين بحثي مطرح نيست.

پورمحمدي: مجلس شوراي اسلامي انحلال‌پذير نيست
واكنش ها به سخنان حجاريان حتي به كابينه دولت نيز راه يافت و پورمحمدي، وزير دادگستري،عنوان كرد كه حرف در دنيا زياد است اما ما قانون اساسي داريم و در هيچ شرايطي مجلس ما انحلال‌پذير نيست و اين نكته را از برجستگي‌هاي نظام حقوقي خود مي‌دانيم.

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن