واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس شوراي هيئات مذهبي لرستان: اربعين در شناساندن ابعاد قيام عاشورا نقش بسزايي داشت
يكي از مهمترين عواملي كه در شناساندن قيام عاشورا نقش بسزايي داشت و شايد جز اولين طليعههاي فروغ اين خورشيد درخشان بود، اربعين و اربعينهاي بعد از واقعه عاشورا بود. رئيس شوراي هيئات مذهبي لرستان: اربعين در شناساندن ابعاد قيام عاشورا نقش بسزايي داشت
ايلنا:حجتالاسلام دريكوند گفت: يكي از مهمترين عواملي كه در شناساندن قيام عاشورا نقش بسزايي داشت و شايد جز اولين طليعههاي فروغ اين خورشيد درخشان بود، اربعين و اربعينهاي بعد از واقعه عاشورا بود.
به گزارش خبرنگار "ايلنا" از خرم آباد،حجتالاسلام "روحالدين دريكوند"، رئيس شوراي هيئات مذهبي استان لرستان در جمع خبرنگاران در بيان فلسفه اربعين گفت: در عدد اربعين خصوصيتي وجود دارد كه در ساير اعداد اين خصوصيت وجود ندارد، كمال عقل انسان در چهل سالگي تحقق مييابد، اگر كسي چهل شب جمعه به درگاه الهي دعا كند خداوند او را بيامرزد، كسيكه چهل روز عبادت خود را خالص كند، خداوند چشمههاي حكمت را در دل او گشوده و بر زبانش جاري ميكند.
وي درخصوص اربعين امام حسين(ع) نيز اظهار كرد: در فرهنگ عاشورا اربعين به چهلمين روز شهادت امام حسين(ع) گفته ميشود كه مصادف با بيستم صفر است، از سنتهاي مردمي گراميداشت چهلم اموات است كه نه تنها در ميان ما مسلمانان بلكه در نصارا و يهود هم مورد توجه بوده است.
حجتالاسلام دريكوند اضافه كرد: در رابطه با اربعين روايت داريم كه در روز بيستم صفر كه مصادف با اولين اربعين شهادت امام حسين(ع) است،جابربن عبداله انصاري صحابي رسول خدا(ص) از مدينه منوره براي زيارت قبر مطهر آن حضرت به كربلا آمد و وي اولين كسي بود كه قبر حضرت را زيارت كرد لذا نتيجه ميگيريم كه اربعين از خصوصيات منحر به فرد سيدالشهدا است و اربعين و زيارت اربعين در ميان بشريت فقط براي امام حسين(ع) سنت و ثواب محسوب ميشود.
رئيس شوراي هيئات مذهبي لرستان در خصوص پيامهاي اربعين گفت: در نهضت پرشور حسيني عوامل بسياري راه را براي عالمگير شدن اين نهضت هموار كردند از جمله كاروان اسرا، خطبههاي امام سجاد(ع) و حضرت زينب(س) در كاخهاي ظلم كوفه و شام، قيام توابين و حوادث متعدد ديگري كه هر يك به نوبه خود در معرفي و بيان حقيقت عاشورا امت اسلامي را مخاطب قرار داد.
حجتالاسلام دريكوند ادامه داد: يكي از مهمترين عواملي كه در شناساندن قيام عاشورا نقش بسزايي داشت و شايد جز اولين طليعههاي فروغ اين خورشيد درخشان بود، اربعين و اربعينهاي بعد از واقعه عاشورا بود؛در هر اربعين يادوارهاي باشكوه بر مزار شهيدان كربلا برگزار ميشد و مردم از اين رهگذر يكبار ديگر نهضت امام حسين(ع) را مرور ميكردند و با اهداف آن آشنا ميشدند و به عظمت و شكوه آن پي ميبردند.
وي گفت: زيارت كردن اهل بيت(ع) در روز اربعين صدور پيام جاودانه آن حضرت و ياران باوفايش است كه تمام آن صفات انسان كامل كه در روز عاشورا به منصه ظهور گذاشته شد مثل وفاداري، اخلاص، ايثار، شجاعت، آزادگي و... با گذشت دهم محرم دفن نميشود بلكه مجدداً در اربعين حسيني و اربعينهاي حسين(ع) احيا شده است.
وي در پاسخ به اين سؤال كه جمله محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است بيانگر چيست، خاطرنشان كرد: امام زمان(عج) سلامي دارد خطاب به امام حسين(ع) و ميفرمايد: سلام به اين خون زنده، همه ميدانيم كه خون تا وقتي در داخل رگ جريان دارد زنده و پاك است اما وقتيكه خارج شد خون ميميرد اما امام زمان(عج) خطاب به سيدالشهدا(ع) بهعنوان خون زنده ياد ميكند، وقتي خون زنده شد پس تمام آثار و بركات قيام او در تاريخ زنده است و به وسيله اين آثار زنده كه در محرم و صفر جوششي توصيفناپذير پيدا ميكند، جامعه را زنده ميكند.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]