واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عرضه دستگاهي براي تعيين آلودگي شير/ شمارش سلولهاي سوماتيك در 3 دقيقه
در بيشتر كشورهاي دنيا قيمت خريد شير از دامدار بر اساس تعداد سلولهاي سوماتيك موجود در شير تعيين خواهد شد، اين موضوع در كشور چندان مورد توجه نيست به تازگي پژوهشگران كشور دستگاهي را عرضه كردند كه قادر است در مدت 3 دقيقه تعداد سلولهاي سوماتيك موجود در شير را شمارش كند ضمن آنكه از آن ميتوان در آزمايشگاههاي پزشكي نيز بهره داري كرد.
محمد علي زارعي- مجري طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينكه اين دستگاه براي شماري سلولهاي سوماتيك در شير طراحي و ساخته شده است، گفت: سلولهاي سوماتيك گلبولهاي سفيد هستند كه وجود آن نشان از آلودگي شير دارد.
وي با اشاره به عوارض وجود سلولهاي سوماتيك در بدن انسان اظهار داشت: در صورتي كه فردي شير داراي آلودگي سوماتيك مصرف كند با توجه به ميزان وجود سلولهاي سوماتيك منجر به تب و درنهايت تشنج و كما خواهد شد.
زارعي با تاكيد بر اهميت اين دستگاه در دامداريها و صنايع لبني خاطر نشان كرد: در بيشتر كشورهاي دنيا قيمت خريد شير از دامدار بر اساس تعداد سلولهاي سوماتيك موجود در شير تعيين خواهد شد كه متاسفانه در كشور ما به اين امر توجهي نميشود و كارخانههاي توليد كننده لبنيات نيز در صورتي كه وجود اين سلولها را بر اساس آزمايشهاي مختلف ثابت شود به گونهاي آن را رفع ميكنند.
اين محقق با اشاره به جزئيات دستگاه سلول شمار ساخته شده، يادآور شد: نمونه شيري مورد نظر بر روي "لام" قرار داده و پس از رنگ آميزي زير ميكروسكوپ قرار داده ميشود.
وي با بيان اينكه دستگاه طراحي شده مجهز به دوربين و داراي و موتور براي حركت در محورهاي X و Y است، خاطر نشان كرد: از طريق دوربين تصويري از لام گرفته و به كامپيوتر ارسال ميشود تصوير توسط كامپيوتر پردازش و تعداد سلولهاي موجود در شير شمارش ميشود.
مجري طرح اضافه كرد: با صدور فرمان از طريق دوربين موتورها به سمت فرمان داده شده حركت و تصوير بعدي گرفته ميشود. اين عمل مدام تكرار ميشود تا كل "لام" اسكن شود تا تعداد سلولهاي عفوني داخل شير شمارش شود و در نهايت مقدار نهايي سلولهاي سماتيك از طريق اين دستگاه به كاربر اعلام خواهد شد.
زارعي با تاكيد بر اينكه اين دستگاه قادر به شمارش سلولهاي سوماتيك در ظرف مدت 3 دقيقه است، ادامه داد: اين دستگاه علاوه بر شمارش سلولهاي سوماتيك در شير با بسط آن ميتوان در آزمايشگاههاي پزشكي براي شمارش گلبولهاي سفيد و قرمز به كار برد.
مجري طرح كاهش خطاي انساني در شمارش سلولها را از ديگر مزاياي اين دستگاه ذكر كرد و گفت: در بسياري از آزمايشگاهها شمارش سلولها به صورت دستي انجام ميشود كه اين امر ضمن زمان بر بودن، خطاي انساني در نتايج به دست آمده دخيل است.
زارعي با بيان اينكه دراين مطالعات موفق به طراحي و ساخت نمونه اوليه دستگاه شمارش سلولهاي سوماتيك شديم، يادآور شد: اين دستگاه در حال حاضر آماده تجاري سازي است.
كد خبر: 2200916
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۲ - ۱۰:۲۷
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]