واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قرار گرفتن قطار شهري اهواز در اولويت دريافت فاينانس
اهواز – خبرگزاري مهر: معاون وزير كشور وعده داد براي تسريع در روند اجراي پروژه قطار شهري اهواز اين پروژه در اولويت دريافت منابع فاينانس قرار مي گيرد تا گله مندي مردم اين شهر از روند كند فعاليت هاي كمتر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان قطار شهري اهواز در سال 1381 تاسيس شد و در همان سال مطالعات فاز صفر پروژه قطار شهري اهواز توسط مهندسان مشاور به انجام رسيد. پس از آن كريدور خط يك مسير شمال شرقي ــ جنوب غربي قطار شهري اهواز به طول تقريبي 23 كيلومتر در چهل و سومين جلسه شوراي عالي ترافيك كشور در تاريخ 12 مرداد 1382 به تصويب رسيد و به دنبال آن «مديريت طرح» پروژه در سال 83 انتخاب و قرارداد انجام مطالعات فاز يك با شركت مشاور منعقد شد.
شناسايي مشاوران نقشه برداري و ژئو تكنيك، انتخاب مشاور فرانسوي سمالي، جهت تعيين نحوه استقرار خط، عقد قرارداد و آغاز عمليات ساخت ساختمان هاي جنبي در محوطه دپو اقبال و پاركينگ گلستان در تيرماه 1384، تهيه اسناد مناقصه EPC براي كل پروژه و انتخاب پيمانكار برنده مناقصه از اهم فعاليتهاي مربوط به پروژه قطار شهري اهواز به شمار كه تا پيش از آغاز عمليات اجرايي در ايستگاه ها صورت پذيرفته است.
مسير خط 1 قطار شهري اهواز بطول تقريبي 23 كيلومتر، شمال شرق شهر را با عبور از مركز شهر و رودخانه كارون به جنوب غرب شهر متصل مينمايد. اين مسير مشتمل بر 24 ايستگاه بوده و زمان سفر در طول آن با در نظر گرفتن سرعت متوسط 33 كيلومتر بر ساعت، 40 دقيقه برآورد مي شود.
خط يك قطار شهري اهواز از شمال شرق اهواز و نيروگاه زرگان شروع شده و تا مصلي امتداد دارد. در اين بخش تعداد 11 ايستگاه پيش بيني شده است.
متاسفانه اجراي اين پروژه هم اكنون به كندي پيش مي رود و اين امر باعث هرج و مرج زيادي در شهر اهواز شده است به گونه اي كه تردد وسايل نقليه و مردم در اين مدت در اين شهر با مشكل مواجه شده است.
بر همين اساس امروز معاون عمراني وزير كشور در سفري به اهواز از روند اجراي پروژه قطار شهري اهواز ديدن كرد و در جلسه اي با مسئولان شهري اهواز و خوزستان، آخرين روند اجراي اين پروژه برررسي شد.
گله مندي مردم از كندي قطار شهري اهواز
معاون عمراني وزير كشور در اين جلسه اظهار كرد: براساس اطلاعات موجود، دولت سهم 50 درصد خود در پروژه قطار شهري اهواز كه به موجب قانون به دولت محول شده است را انجام داده و حتي بخشي از تعهدات شهرداري اهواز را نيز پرداخت كرده است.
هوشنگ خندان دل تصريح كرد: قطار شهري از مهمترين پروژه هايي است كه بايد اجرا شود و تاخير در اجراي اين پروژه ها مشكلات بسياري از جمله مشكلات زيست محيطي، آلودگي هوا و مشكلات ترافيكي را به دنبال خواهد داشت. بنابراين دولت به اجراي اين پروژه ها توجه ويژه اي داشته است.
وي ادامه داد: متاسفانه اجراي پروژه قطار شهري اهواز طولاني شده و اين امر باعث ايجاد نارضايتي بين مردم شهر شده است به همين دليل بايد همت لازم از سوي مسئولان انجام شود تا اين پروژه به سرانجام برسد.
خندان دل تاكيد كرد: به همين دليل دولت تصميم گرفته به اين پروژه سرعت ببخشد به همين دليل از اين پس اين پروژه در اولويت دريافت فاينانس قرار مي گيرد تا سرعت اجراي طرح بيشتر شود. همچنين ساير پروژه هاي قطار شهري در كشور نيز در مسير تامين اعتبار قرار مي گيرند.
نياز به مدد مسئولان براي قطار شهري اهواز
شهردار اهواز در اين نشست با بيان اينكه وجود قطار شهري براي اهواز بسيار مهم و حياتي است از مسئولان عالي رتبه كشور خواست نسبت به راه اندازي و تكميل اين پروژه نگاه ويژه اي داشته باشند.
سيد خلف موسوي اظهار كرد: ترافيك در اهواز بسيار پيچيده شده است ولي متروي اهواز به دلايل مختلف به نتيجه نرسيده و در اين شرايط امكان حل گروه كور ترافيك با استفاده از مترو امكانپذير نيست به همين دليل بايد نگاه ملي و ويژه اي براي راه اندازي قطار شهري اهواز ايجاد شود.
موسوي عنوان كرد: مشكل فناينانس قطار شهري اهواز هنوز حل نشده است و راه ديگري براي راه اندازي اين پروژه نيست به همين دليل ما انتظار داريم اين مشكل نيز از سوي دولت و بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مورد توجه قرار گيرد.
وي تصريح كرد: هم اكنون اين پروژه به 600 ميليون دلار اعتبار نياز دارد تا به مرحله بهره برداري برسد.همچنين با توجه به اينكه قطار شهري مشهد، خط جديد مترو تهران و حتي متروي شيراز راه اندازي شده اند و اين پروژه در اهواز تاكنون به پايان نرسيده، شهرداري اهواز نيز به تعهداتي كه در اين زمينه بر عهده دارد، عمل خواهد كرد.
كمك هاي دولتي راهكار حل مشكل مترو نيست
معاون عمراني استانداري خوزستان نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه امروز مترو يكي از نيازهاي اصلي شهروندان اهواز به شمار مي رود خواستار نگاه جدي دولت و مسئولان وزارت كشور براي راه اندازي اين پروژه شهري در اين كلانشهر شد.
احمد سياحي افزود: هم اكنون پروژه قطار شهري اهواز به گونه اي است كه بايد روي بهره برداري و تكميل يك فاز از اين پروژه تمركز كنيم تا مردم طعم شيرين راه اندازي اين پروژه را لمس كنند.
وي افزود: متاسفانه اكنون اجراي پروژه قطار شهري اهواز به گونه اي است كه باعث ايجاد نارضايتي فراواني در بين شهروندان شده است زيرا مدت اجراي طرحي طولاني شده است هر چند به علت اينكه در پروژه قطار شهري به علت اينكه اغلب كارها به صورت زير زميني انجام مي شود مردم از پيشرفت اجراي كار مطلع نيستند و به همين دليل با نوعي نگاه معترضانه با اين عمليات نگاه مي كنند.
سياحي تصريح كرد: براي اين كار لازم است رسانه هاي استان در مدت هاي مختلف گزارشي به صورت تصويري از روند اجراي كار تهيه كنند تا شهروندان در جريان پيشرفت كار قرار بگيرند.
معاون عمراني استانداري خوزستان تصريح كرد: بايد تلاش كنيم قسمتي از خط اول مترو تا مصلاي مهديه اهواز وارد مدار شود تا مردم نسبت به آينده اين طرح خوشبين شوند. البته براي ادامه كار پروژه مترو نمي توان تنها به كمك هاي دولتي اكتفا كرد و با پيش بيني هاي ما كمك هاي دولتي راهكار حل مشكل كمبود اعتبار نيست به همين دليل چند طرح در دستور كار قرار گرفته تا روند اجرايي طرح سرعت بيشتري بگيرد
سياحي ادامه داد: بنا به قراردادي كه با شركت كيسون منعقد شده بود قرار شد عوامل اين شركت براي دريافت فاينانس اقدام كنند. اينكه تحريم تا چه اندازه در اين زمينه تاثيرگذار بوده و چرا فاينانس عملياتي نشده؛ بايد مورد بررسي قرار بگيرد. با 22 يا 30 ميليارد تومان اعتبار نيز اين پروژه قابل انجام نخواهد بود بنابراين ضروري است از صندوق ذخيره ارزي، فاينانس و يا موارد ديگر جهت تامين اعتبار استفاده كرد.
كد خبر: 2200862
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۱۹:۱۶
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]