واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استان قزوين در حزن و اندوه اربعيني حسيني عزادار است
قزوين- خبرگزاري مهر: با فرارسيدن اربعين سالار شهيدان امام حسيني( ع) و ياران باوفايش استان قزوين سراسر سياهپوش شده و دوستداران ابا عبدالله الحسين(ع) و ياران باوفايش با برپايي مراسم عزداراي، سينه زني و نوحه خواني در اندوه شهادت مقتداي خود سوگواري مي كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، با فرا رسيدن اربعين حسيني شور غير قابل وصفي شيعيان و دوستداران حضرت ابا عبدالله عليه السلام را در بر مي گيرد.
راز و رمز اين همه دلدادگي و تكاپو براي زيارت كردن سيد الشهدا عليه السلام در روز اربعين ناشي از عشق به سالار شهيدان است كه پاياني ندارد و چون جشمه اي جوشان در مناسبتهاي مذهبي بروز مي كند.
اين كشش و ميل دروني فراتر از يك سفارش معمولي از سوي بزرگان ديني است كه سفارش بزرگان بر بسياري از اعمال مستحب و حتي واجب بسيار است اما داستان اربعين و زيارت امام حسين عليه السلام در روز بيستم صفر حساب ديگري دارد و در اين ميان زيارات مخصوصي كه براي امام حسين صلوات الله عليه وارد شده است زيارت اربعين جايگاه ويژه اي دارد.
درباره اربعين سۆالات ديگري نيز مطرح است و اينكه چرا بزرگان ديني به زيارت اربعين اين ميزان توصيه كرده اند و نقش اربعين در تداوم قيام عاشورا چيست؟
چرا به زيارت اربعين توصيه شده است؟
در قرآن توصيه شده است كه مۆمنان ايام الله را ياد آور شوند تا اين روزهاي بزرگ الهي فراموش نشود و اربعين در تداوم واقعه كربلاست؛ از اين رو براي پاس داشتن روز عاشورا كه از اعظم ايام الله است در روز اربعين عاشقان حسيني با حركت امام حسين عليه السلام تجديد عهد مي كنند و اين تجديد عهد را در بهترين وجه خود يعني رفتن به زيارت كربلا ابراز مي دارند، از اين روست كه در روايت امام حسن عسكري عليه السلام، زيارت كردن امام حسين عليه السلام در روز اربعين را از علائم مۆمن دانسته اند.
امام حسن عسكرى عليه السلام فرموده است: پنج چيز از نشانه هاى مۆمن است: اقامه پنجاه و يك ركعت نماز واجب و نافله و زيارت اربعين و انگشتر در دست راست كردن و پيشانى بر خاك ساييدن و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحيم.
يكي از دلايلي كه باعث شده اربعين، روز مخصوص زيارتي امام حسين عليه السلام باشد اين است كه در اين روز سر مقدس حضرت به بدن شريفش ملحق شد.
نعمت اللهي: اربعين چراغ راه مبارزه با ظلم است
حجت الاسلام علي نعمت اللهي مديركل تبليغات اسلامي استان قزوين در خصوص اهميت اربعين به خبرنگار مهر گفت: اربعين حسيني روز تقويت ايمان و تقواست و مصيبت عاشورا بزرگترين و حزن انگيزترين مصائب است و ظلم و ستمي كه به فرزندان رسول خدا (ص) روا شده، در تاريخ نظير نداشته است.
نعمت اللهي تصريح كرد: اربعين، فرصتي براي انديشيدن به حقيقت عاشورا و فرصتي براي انديشيدن به فلسفه و انگيزه قيام امام حسين(ع) است و اين كه چگونه مي توان با درس گرفتن از زندگي و قيام سالار شهيدان و واقعه عاشورا زندگي صحيح را آموخت.
اعزام روحاني به مناطق مختلف استان
حجت الاسلام عباس نظري معاون فرهنگي تبليغات اسلامي استان هم در خصوص برنامه هاي اين روز اظهارداشت: به مناسبت اربعين حسيني 76 مبلغ روحاني از روز دوم دي ماه به مناطق مختلف استان اعزام مي شوند كه تا 12 دي ماه به مدت 11 روز در اين مناطق خواهند بود تا به ترويج دين اسلام بپردازند.
حجت الاسلام نظري بيان كرد: بايد شرايط را به گونهاي مهيا كنيم كه به معناي واقعي حال و هواي اربعين در استان طنين انداز شود و با برگزاري مراسم عزاداري اين آئين ديني را زنده نگهداريم.
وي افزود: از مجموع 76 روحاني مبلغ استان تعداد 63 نفر مرد و 13 نفر خانم هستند كه به مناطق مختلف استان قزوين اعزام مي شوند تا پيرامون احكام و مباحث ديني و معرفتي در بين مردم تبليغ كنند.
نظري به آمار روحانيون اعزامي به شهرستانهاي مختلف استان قزوين اشاره كرد و گفت: 11 مبلغ روحاني مرد و دو مبلغه زن در شهرستان تاكستان، 12 مبلغ روحاني مرد و سه مبلغه زن در شهرستان بوئين زهرا، هشت مبلغ روحاني مرد و يك مبلغه زن در شهرستان آوج، پنج مبلغ روحاني مرد و يك مبلغه زن در شهرستان البرز و هشت مبلغ روحاني مرد و دو مبلغه زن به شهرستان آبيك اعزام ميشوند.
اين مسئول ضرورت بيان احكام و معارف ديني با سيره عملي اهلبيت (ع)، تبيين اهميت اقامه نماز و فرهنگ سازي حضور مردم در مساجد براي اقامه نماز، فلسفه قيام عاشورا و جايگاه اربعين حسيني را توسط مبلغان اعزامي يادآورشد.
معاون فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي استان قزوين همچنين اظهارداشت: تجمع بزرگ عزاداران حسيني در محل امام زاده حسين(ع) قزوين هم برگزار ميشود.
وي افزود: اقشار مختلف مردم، هيئتهاي مذهبي و عزادارن حسيني به مناسبت اربعين حسيني از مساجد مختلف در شهر قزوين با برپايي دستههاي عزاداري، سينهزني و نوحهسرايي به سمت امامزاده حسين (ع) حركت مي كنند.
وي گفت: تجمع عزاداران حسيني در روز اربعين از ساعت 9.30 دقيقه روز دوشنبه در امامزاده حسين(ع) قزوين برگزار خواهد شد.
نظري يادآورشد: قرائت زيارت اربعين حسيني، مداحي، سخنراني، مرثيه سرايي و سينهزني به همراه اقامه نماز ظهر و عصر از ديگر برنامه هاي پيش بيني شده در اربعين حسيني در قزوين است.
حجت الاسلام مصطفي نوروزي مديركل اوقاف و امور خيريه استان قزوين هم در اين باره گفت: با تدابير پيش بيني شده مراسم اربعين حسيني در جوار گلزار مطهر شهداي قزوين هم برگزار خواهد شد.
وي افزود: مراسم اربعين حسيني همچنين در بقاع متبركه و امامزاده هاي استان هم با حضور پرشور مردم عزادارا و دوستدار اهل بيت(ع) برگزار مي شود.
حامد كبودوند دبير ستاد هماهنگي كاروان پياده روي اربعين در اينباره اظهارداشت: امسال در حركتي ابتكاري 14 هيئت عزاداري ابا عبدالله الحسين(ع) در قالب كاروان پياده براي زيارت مرقد مطهر امام حسين(ع) و عزاداري در روز اربعين عازم كربلا شده اند.
وي افزود: اين هيئتها از شهرستانهاي قزوين، البرز، آبيك، تاكستان و بويين زهرا هستند كه 27 آبانماه سال جاري از قزوين حركت كرده و پس از انجام مراسم ويژه اربعين حسيني در كربلا ششم ديماه به استان باز خواهند گشت.
كبودوند تصريح كرد: اين كاروان با پاي پياده مسير 90 كيلومتري نجف تا كربلا را طي ميكند.
همه آئين هاي روز اربعين عم از سينه زني، مداحي، نوحه خواني، سخنراني، تجمع عاشورايي براي ابراز عشق و ارادت به سالار شهيدان است.
اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلى، در حوادث گوناگون از قبيل شهادت حسين بن على(عليهالسّلام) در عاشورا به حفظ ياد و آثار شهادت كمر نبندند، نسلهاى بعد، از دستاورد شهادت استفاده زيادى نخواهند برد.
فردا ايران اسلامي و همه شهرها، روستاها، بخشهاي و مناطق مختلف استان قزوين يكپارچه سياهپوش و عزادارار امام شهيدان است، باشد تا با حضور مخلصانه و عاشقانه در مراسم اربعين حسيني در جاي جاي اين استان مذهبي در زنده نگهداشتن ياد شهداي كربلا سهمي اندك را نصيب خود كنيم و در اجر معنوي آن شريك شويم.
اربعين حسيني بر عاشقان حضرت تسليت .
كد خبر: 2200804
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۱۷:۱۵
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]