واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: ژنو ۲ بدون ايران و با حضور عربستان
كنفرانس صلحي كه در آن از شيوخ سعودي دعوت شده باشد اما از ايران به عنوان بزرگترين طرف غالب در ميدان نظامي دعوت نشده باشد، به هر چيزي بينجامد، به صلح نخواهد انجاميد.
فارس: هنوز دقيقا روشن نيست كه آيا جمهوري اسلامي ايران به كنفرانس صلح سوريه، موسوم به ژنو 2، دعوت ميشود يا نه؟ آنچه تا لحظه نگاري اين گزارش روشن است، اين واقعيت است كه تاكنون نامي از ايران در فهرست مدعوين نيست.
بيبيسي در يكي از گزارشهاي خود چنين تيتري را برگزيده است: «مقدم ايران به ژنو 2 گرامي داشته نميشود!» جن ساكي، سخنگوي وزارت امور خارجه ايالات متحده نيز ميگويد كه همچنان بحث و بررسي در اين خصوص جريان خواهد داشت.
كمتر كسي در خاورميانه به اين موضوع واقف نيست كه محور مقاومت در مساله سوريه از فاكتورهاي مهم تاثيرگذار است و ايران به عنوان بزرگترين كشور اين محور با ايستادگي در برابر متحد سوري خود مانع پيروزي تروريستهايي شده كه نشان دادهاند نه به اصول انساني پايبند هستند و نه به منافع كشور سوريه. تروريستهاي سوريه اعم از تروريستهاي سكولار و تروريستهاي سلفي، كشوري را ويران كردهاند كه خود مدعاي حكومت برآن را دارند.
اين كه ايران به ژنو 2 دعوت شود يا نه، آنقدرها هم مهم نيست. تمام آنهايي كه در ژنو2 حضور خواهند داشت ميدانند كه حل بحران سوريه بدون دخالت ايران محال است. بنابراين اگر در دعوت ايران به ژنو بنابر ملاحظاتي ترديد دارند اما در استمداد از ايران به طرق و وسايل مختلف، ترديد ندارند.
با اين حال عدم دعوت از ايران به كنفرانس مزبور تا به اين لحظه و تبديل اين مساله به يك بازي تبليغاتي با اين محور كه «ايران باشد يا ايران نباشد؟»، هم توهينآميز است و هم تناقضآلود. توهينآميز از آن جهت كه ميخواهد در افكار عمومي از اهميت و قدرت و نفوذ منطقهاي ايران بكاهد و تناقضآلود از آن جهت كه كشورهايي به اين كنفرانس دعوت شدهاند كه بيشترين تاثير را در توسعه فتنه سوريه و بحرانيتر كردن شرايط در اين كشور داشتهاند.
سوال اينجاست كه رژيم سعودي به نمايندگي از چه كسي در مذاكرات شركت ميكند؟ به نمايندگي از داعش، النصره و ديگر گروههاي تروريستي سلفي؟
نگاهي به عملكرد رژيم سعودي پس از انقلابهاي عربي نشان از نقش مخرب اين رژيم در خاورميانه دارد. سعوديها در مصر از ابتدا با انقلاب مردمي بر ضد مبارك مخالفت كردند و پس از سرنگوني مبارك نيز نقش ياور ضدانقلاب را در مصر در دست داشتند. پس از شبهكودتاي پوپوليستي السيسي نيز عربستان بيشترين كمك را به نظاميان حاكم كرد. بد نيست نگاهي به اين واقعيت شود كه پس از قدرت گرفتن متحدين عربستان در مصر چه بر سر مردم اين كشور آمده است و سرمايههاي انقلاب آنان چگونه از دست رفته است؟
در يمن، رژيم آلسعود هرچه ميتوانست از ديكتاتور اين كشور، علي عبدالله صالح حمايت كرد و سرانجام نيز همان ساختار سابق را به نوعي ديگر حفظ كرد. اكنون نيز مردم شمال يمن شاهد شيطنتهاي رژيم سعودي با تحريك برخي قبايل براي عمليات نظامي عليه شيعيان حوثي هستند.
در بحرين، هنوز مردم توسط رژيم تحت حمايت آلسعود سركوب ميشوند. هنوز آنكه آلخليفه را در يمن بر سر كار نگه داشته، آلسعود است.
در ليبي، سعوديها از پايههاي اصلي اقدام نظامي با هدف سرنگوني قذافي بودند. بنابر آنچه «پهپه اسكوبار»، تحليلگر روزنامه آسياتايمز فاش كرد، سعوديها با دريافت مجوز دخالت نظامي در بحرين از واشنگتن، در اتحاديه عرب تمام تلاششان را كردند كه طرح تجاوز نظامي به ليبي با مخالفت اعراب روبهرو نشود.
در سعوديها تنها رژيمي بودند كه حاضر شدند، به زينالعابدين بنعلي، رئيسجمهور مخلوع تونس پناه بدهند، آن هم در شرايطي كه حتي دوستان غربي بنعلي تنهايش گذاشته بودند.
حتي تركيه، متحد عربستان در فتنه سوريه نيز از شيطنتهاي رياض بينصيب نيست. برخي شنيدهها حاكي از ارتباطات «فتحالله گولن»، عامل اصلي بلواي اخير تركيه با سعوديها حكايت دارد. وي يك مروج عقايد افراطي است كه با تفكر وهابي بيرابطه نيست.
رژيم سعودي در ميان كشورهاي اسلامي – عربي، تنها رژيمي است كه از حل و فصل موضوع هستهاي ايران در جلسات خصوصي با مقامات آمريكايي ابراز نگراني ميكند. اين در حالي است كه تنشزدايي از پرونده هستهاي ايران بهنفع تمام كشورهاي منطقه است.
اكنون، مضحك است كه چنين كشوري به كنفرانس صلح سوريه دعوت شده اما از ايران فعلا در فهرست مدعوين خبري نيست. چنين كنفرانسي هرچه براي سوريها به بار آورد، صلح به بار نخواهد آورد. نماينده تروريستهاي آدمخوار سلفي نميتواند پرچم صلح را در ژنو به نفع مردم سوريه برافرازد.
از ديگرسو، اگرچه ممكن است ايران به كنفرانس صلح سوريه دعوت شود اما بازيهاي اخير آمريكاييها بر سر دعوت يا عدم دعوت ايران و تبديل ژنو 2 به ابزار احتمالي تلاش براي امتيازگيري از كشورمان، لكه سياهي در كارنامه واشنگتن باقي ميگذارد كه ممكن است به اين راحتيها پاك نشود.
نظر شما:
------------
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]