واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گپي با آقاي حكايتي «زير گنبد كبود»
بهرام شاهمحمدلو يا همان آقاي حكايتي براي اغلب مردم و بويژه بچههاي نسل دهه 60 چهرهاي آشناست، گرچه در اين سالها آقاي حكايتي دوستداشتني ما كمتر در قاب جادويي تلويزيون حضور داشته و بيشتر در صحنه نمايش و بهعنوان نايبرئيس انجمن بازيگران خانه تئاتر نقشآفريني ميكند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اين روزها انتشار يك نماآهنگ متفاوت از موسيقي برنامه «زير گنبد كبود» بياختيار بسياري را به دهه 60 و 70 پرتاب كرده است و موقع ديدن اين كار ساده و زيبا، ناخودآگاه ما هم همراه با آن جوانان گمنام كه همان كودكان ديروز بودهاند، كلمات آشنا و خاطرهانگيز تيتراژ ابتدايي و پاياني اين مجموعه را زمزمه ميكنيم. تصميم گرفتيم يادي از شخصيت خاطرهساز و محبوب ديروز كنيم. با اين هنرمند شريف و متواضع گفتوگويي كردهايم كه آن را ميخوانيد.
نظرتان درباره نماآهنگ «آقاي حكايتي» كه بتازگي در فضاي مجازي منتشر شده است، چيست؟
از اينكه ميبينم عدهاي جوان معمولي و ناشناخته تيتراژ اول و آخر مجموعه «زيرگنبد كبود» را ميخوانند، حس خوب و خوشايندي به من دست ميدهد؛ بخصوص با آن نيمماسكهاي حيوانات كه هركدام از آن جوانها به صورت دارند، حس نوستالژيكي سراغ آدم ميآيد.
برنامههاي فعلـي كودك را ميتوان با برنامههــاي زمان شما مقايسه كرد؟
قابل مقايسه نيستند، منظورم به لحاظ نقاط ضعف و قوت كارها نيست، بلكه براي سنجش نياز است كه كارها همجنس و هم ماهيت باشند. مثلا بايد دو كار عروسكي را با هم مقايسه كرد. اما كليت برنامههاي فعلي كودك و نوجوان شرايط مطلوبي ندارد اين جاي تاسف دارد.
سال گذشته خبري مبني بر توليد سري جديد مجموعه «زير گنبد كبود» منتشر شد، آن پروژه به كجا رسيد؟
براي امثال من به فقدان بودجه رسيد!
پيگير هستيد؟
ديگر چقدر آدم پيگير باشد؟ تهيهكننده اين كار خودم بوده و هستم، ولي در نهايت به من اعلام كردند برو حامي مالي بياور تا بتواني كار را بسازي!
بتازگي شصتوسه ساله شدهايد، اما خوشبختانه كودك درونتان هنوز زنده و شاداب است.
(ميخندد) ما هيچ وقت بزرگ نميشويم. دنيا ارزاني بزرگترها.
از مخمل چه خبر؟!
مخمل هم خوبه، بد نيست! سلام ميرسونه.
ازش خبر داريد؟
گهگاه ارتباطاتي با او دارم.
در اين سالها شما را خيلي كم در عرصه تصوير ديدهايم و بيشترين وقتتان را به تئاتر اختصاص دادهايد. با توجه به تغيير و تحولات مديريتي، الان شرايط تئاتر چطور است؟
هنوز كه اتفاقي نيفتاده و فقط اميدواريم روزهاي خوبي در راه باشد. الان مهمترين مشكل تئاتر مربوط به مسائل اقتصادي است. وقتي شرايط سخت باشد خيلي از كارها را نميتوان انجام داد يا در صورت انجام شدن، كيفيت كارها افت ميكند. البته هنوز زمان زيادي از كار گروه جديد نگذشته و اميدوارم كه بزودي اوضاع تغيير كند و مشكلات موجود برطرف شود.
از تئاتر كودك و عروسكي كه حوزه تخصصي شماست چه خبر؟
اين عرصه هم به تبع شرايط موجود اوضاع چندان مناسبي ندارد و اميدوارم به اين بخشها بها داده شود. برخي كارها وجود دارد كه سرنوشتساز و ريشهاي است و به الگويي براي افراد زيادي تبديل ميشود. همين مجموعه «زيرگنبد كبود» در زمان خودش به يك الگو بدل شد، چراكه كار آموزش تئاتر عروسكي به كودكان در آن سالها وجود نداشت. انجام كارهاي اينچنيني باعث ميشود كه عدهاي در شهرستانهاي مختلف تحتتاثير اين الگوها قرار بگيرند و براي فعاليتهاي مشابه گروه نمايشي تشكيل دهند. اين گروهها بايد مورد حمايت و پشتيباني علمي، تجربي، دانشي و مالي قرار بگيرند و چقدر ميتوانند از خودشان مايه بگذارند؟ تا پشتوانهاي وجود نداشته باشد، عشق و انرژي جوانان به ثمر نمينشيند.
وقتي به برخي از نقشها در تلويزيون و سينما نگاه ميكنيم، جاي شما را خالي ميبينيم. ظاهرا خيلي اهل روابط و زياد جلوي چشم بودن نيستيد كه در معرض انتخاب نقش قرار بگيريد.
اصلا. اين را با قطعيت ميگويم، تا به حال براي گرفتن نقش به كسي زنگ نزدم يا به يك دفتر سينمايي مراجعه نكردم. نميخواهم بگويم اين كار اشتباهي است، بلكه اين نظر و ديدگاه شخصي من است.
بعد از اين همه سال كار، آرزوي برآورده نشدهاي در هنر داريد؟
بله دارم، البته آرزو نيست، تخيلات و روياهاست. وقتي اينها در آدم شكل ميگيرد در زمينهها و عرصههاي مختلف و در هركس به شكلي تبديل به خلاقيت ميشود. بنابراين آن چيزي كه شما به عنوان آرزو از آن اسم برديد، هميشه بوده و هست.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]