واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
2013؛ بدترین سال برای اوباما؟/ اوباما: گمان نمی کنم
با وجود آن که دولتمردان آمریکایی سال ها از حقوق بشر و حقوق شهروندی سخن می گفتند و دیگر کشورها را متهم می کردند؛ اما افشاگری های اسنودن نشان داد که دولت آمریکا حتی به شهروندان خود و کشورهای متحدش هم رحم نمی کند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، باراک اوباما در آخرین کنفرانس خبری اش کوشید موضوع جاسوسی و شنود مکالمات دولت آمریکا از شهروندان خود و مردم و مقامات دیگر کشورها را توجیه کند. موضوعی که به اعتقاد کارشناسان، به پاشنه آشیل اوباما در سال 2013 تبدیل شد و هم بدترین سال را برای او رقم زد و هم میزان محبوبیتش را در آمریکا به شدت تنزل داد. به گفته تحلیلگران، امسال "بدترین سال" در دوران ریاست جمهوری اوباما بوده است؛ اما وی این موضوع را نپذیرفت و گفت: «گمان نمی کنم که سال ۲۰۱۳ "بدترین سال" دوران ریاست جمهوری ام باشد.» وی به کاهش شدید محبوبیتش در آمریکا هم اشاره کرد و گفت: «درست است که در نظرسنجی ها رقم بالایی را نمی گیرد اما میزان محبوبیتش در طی دوران ریاست جمهوری بارها بالا و پایین رفته است. او گفت اگر به نظرسنجی ها علاقه داشت، هرگز کاندیدای ریاست جمهوری نمی شد.»
سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) نوشته است: باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا گفته است برای آنکه آمریکاییها نسبت به فعالیتهای آژانس امنیت ملی اعتماد بیشتری پیدا کنند، ظرف هفتههای آینده، موضوع ایجاد تغییراتی در سیستم نظارتی این آژانس را بررسی میکند.آقای اوباما در حالی این موضوع را مطرح کرده که اسناد جدیدی که ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در اختیار رسانهها گذاشته، ابعاد جدیدی از عملیات تجسس سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا و بریتانیا را فاش کرده است. طی این هفته، یک قاضی فدرال آمریکا جمعآوری انبوه اطلاعات تلفنی شهروندان آمریکا را مغایر قانون اساسی خواند و اعضای یک گروه مشورتی که باراک اوباما منصوب کرده، در این مورد پیشنهاداتی داد از جمله اینکه آژانس امنیت ملی باید نگهداری انبوه مکالمات تلفنی ضبط شده شهروندان آمریکا را متوقف کند. هم این قاضی و هم گروه مشورتی منصوب آقای اوباما گفتند شواهد چندانی وجود ندارد که نشان دهد این اطلاعات تلفنی توطئههای تروریستی را خنثی کرده باشد.
آقای اوباما گفته است "جمعآوری اطلاعات" باید به شکلی باشد که باعث ایجاد اعتماد دوباره در میان مردم شود. وی افزود افشاگریهای ادوارد اسنودن در مورد فعالیتهای آژانس امنیت ملی آمریکا، به توان اطلاعاتی این کشور آسیب غیرضروری زده است. باراک اوباما از اظهار نظر در این مورد که آیا آقای اسنودن مورد عفو قرار خواهد گرفت یا نه، خودداری کرد. وی گفت: "این موضوع به سیستم قضایی مربوط میشود."
ادوارد اسنودن اواسط بهار امسال به همراه حجم زیادی از اسناد و اطلاعات فوق محرمانه از آمریکا خارج شد. او در آمریکا با اتهام جاسوسی روبرو است و در حال حاضر به عنوان پناهجوی موقت در روسیه زندگی میکند. 444 برای دیدن اخبار رسانه های انگلیسی و رسانه های عربی کلیک کنید
۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]