واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چگونه كودك را براي پذيرش فرزند جديد آماده كنيم؟
يك روانشناس گفت: خانوادهها بايد از چند هفته قبل از تولد فرزند دوم شرايط را براي پذيرش او از سوي فرزند اول مهيا كنند.
فاطمه مرادي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه كرمانشاه، با بيان اينكه فرزند اول خانواده به سختي ميتواند حضور كودك ديگر را در زندگي تحمل كند، گفت: خانوادهها بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه شرايط جديد براي فرزند اول خانواده پذيرفته شده نيست و اندكي زمان ميبرد تا او به شرايط جديد عادت كند.
وي افزود: اين شرايط براي كودكاني كه نازپروردهتر هستند سختتر است، چرا كه با تولد فرزند جديد آنها موقعيت پيشين خود را در خطر ميبينند.
اين روانشناس گفت: زمان تولد فرزند دوم در واقع محبت والدين بين فرزندانشان تقسيم ميشود و اين مسئله براي فرزند اول اندكي ناخوشايند است.
وي درباره برخورد مناسب والدين با فرزند اول، گفت: والدين بايد قبل از تولد فرزند جديد شرايط را براي حضور او در خانه فراهم كنند.
مرادي به خانوادهها توصيه كرد: حداقل چهار تا شش هفته قبل از تولد فرزند جديد شرايط موجود در خانه را تغيير داده و كودك را متوجه حضور فرزند دوم به عنوان خواهر يا برادرش كرده و از اين طريق تا حد زيادي از بروز ناسازگاري و بداخلاقي كودك جلوگيري كنند.
وي با اشاره به اينكه تشريح مزاياي داشتن خواهر و برادر براي كودك ميتواند او را براي داشتن خواهر يا برادر آماده كند، تاكيدكرد: در خانه بايد شرايطي فراهم شود تا فرزند اول حس مالكيت نسبت به فرزند جديد را به دست آورده و شرايط را درك كند.
اين روانشناس به والدين توصيه كرد: هنگام خريد وسايل مورد نياز فرزند جديد، براي فرزند بزرگترشان هم اسباببازيهاي ويژه و مخصوص او را بخرند كه او احساس بيارزشي نكند.
مرادي يكي از راههاي پذيرش فرزند جديد توسط فرزند قبلي را ترتيبدادن برنامههاي بيشتر براي كودك با پدرش براي عادتكردن او به همراهي با پدرش دانست و گفت: اين اقدام ميتواند تا حد زيادي فرزند اول را از وابستگي به مادر دور كرده و در قبول شرايط توسط او براي پذيرش فرزند بعدي موثر باشد.
وي به والدين توصيه كرد: فرزندان اولشان را به رابطه ملايم با فرزند جديد تشويق كنند و تلاش كنند تا با دادن مسئوليتها و وظايف مختلف به او، مزاياي بزرگتر بودن را به عنوان يك حمايتگر به او بشناسانند.
مرادي در ادامه اختلاف سن مناسب بين فرزندان را بيشتر از دو سال عنوان و خاطر نشان كرد: كودكاني كه اختلاف سن كمتر از دو سال داشته باشند آسيبهاي بيشتري ميبينند، چرا كه اين كودكان نياز بيشتري به مادرشان دارند.
اين روانشناس با اشاره به اينكه سه سبك براي پرورش كودكان وجود دارد، اين سه سبك را شامل سبكهاي آسانگير، سختگير و مقتدرانه دانست و گفت: بهترين روشي كه سبب ميشود تا كودك آسيب كمتري از تولد فرزند جديد ببيند، استفاده از سبك مقتدرانه در پرورش او است.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]