واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل اوقاف و امور خيريه همدان:اختلاف بين اوقاف و برخي دستگاهها به خاطر بدهي آنان به اوقاف است
مديركل اوقاف و امور خيريه همدان با اشاره به وجود اختلاف در ميان اوقاف و برخي دستگاهها گفت: اختلاف با اين دستگاهها به خاطر بدهكاري آنها به اوقاف است كه با پرداخت اين بدهي، اختلافات هم از بين ميرود.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، حجتالاسلام رضا حاجيزينالعابديني ظهر امروز در جمع خبرنگاران وقف را يك سنت حسنه برشمرد و اظهار داشت: سنت وقف از زمان پيامبر گرامي اسلام بنا گذاشته شده است.
وي گفت: دايره و گستره وقف تنها به دين اسلام محدود نميشود بلكه در اديان و كشوهاي ديگر با نامهاي ديگر وجود دارد.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان همدان به فلسفه وجودي وقف اشاره كرد و افزود: خداوند متعال، مال را براي انفاق خلق كرده و يكي از مصاديق انفاق نيز وقف است.
وي تأكيد كرد: بر اساس شرع، توليت موقوفات و بقاع متبركه برعهده سازمان اوقاف و امور خيريه است.
وجود فقير در جامعه به دليل اجرا نشدن نيات واقفين است
زينالعابديني احياي موقوفات و به روز شدن آنها، اخذ حق و حقوق موقوفات و اجراي امينانه نيات واقفين را از زيرفصلهاي موقوفات برشمرد.
وي با بيان اينكه پويايي موقوفات در گرو اجراي اين سه امر است، گفت: اگر در جامعه فقير و نيازمند وجود دارد به اين دليل است كه يكي از اين سه مورد اجرا نميشود.
مدير كل اوقاف و امور خيريه استان همدان با بيان اينكه با موقوفات فعلي نميتوان نيازهاي جامعه را برطرف كرد، گفت: نيازهاي جامعه نيازمند وقفهاي جديد است چرا كه نيات واقفين در گذشته بر اساس نيازهاي جامعه آن زمان بوده است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر نيازهاي ضروري جامعه را ازدواج، ايجاد خوابگاههاي دانشجويي، توجه به بخش دارو و درمان و تحصيل افراد تشكيل ميدهد.
زينالعابديني عنوان كرد: بايد بر روي وقفهاي منفعتي جديد سرمايهگذاري كرد و طبق دستورالعمل، درصد درآمد موقوفات با همان موقوفه و نيت موقوفه سرمايهگذاري ميشود.
وي افزود: در همين راستا 10 پروژه سرمايهگذاري داشتيم كه بالغ بر 25 هزار متر مربع احداث اعياني با اعتبار بالغ بر 7 ميليارد تومان صورت گرفته است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان همدان پروژه استخر ملاير و پاساژ فدك ملاير را از جمله اين موقوفات برشمرد.
وي طرح شناسايي موقوفات را از ديگر طرحهاي اوقاف برشمرد و عنوان كرد: بحث اخذ سند مالكيت براي موقوفات و بقاع متبركه يكي از اهداف اوقاف است كه براي جلوگيري از استفاده ناحق از اراضي موقوفات و بقاع متبركه طراحي شده است.
131 موقوفه داراي سند مالكيت شدند
زينالعابديني ادامه داد: در 9 ماهه امسال 131 سند مالكيت براي اين اراضي گرفته شده و 367 نقشه UTM براي آنها تهيه شده است.
وي سامانه جامعه موقوفات و بقاع متبركه را از ديگر برنامههاي اوقاف برشمرد و خاطرنشان كرد: در مجموعه سازمان اوقاف حالت جزيرهاي عمل ميشد كه با راهاندازي اين سامانه تمام اطلاعات موقوفات ثبت شده و از حالت جزيرهاي خارج ميشود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان همدان از همه مردم خواستار همكاري بيشتر در راستاي ترويج و توسعه فرهنگ وقف شد و اذعان داشت: بايد بقاع متبركه را به قطب فرهنگي تبديل كنيم.
وي در ادامه با بيان اينكه عملكرد اوقاف در زمينه حفظ قرآن و مفاهيم آن خوب بوده است، ادامه داد: تعداد شركت كنندگان در مسابقات قرآني بيش از 30 هزار نفر بوده است.
برپايي «ايستگاه همه واقف باشيم» در هفته وقف
زينالعابديني برنامه «ايستگاه همه واقف باشيم» را از برنامههاي اين هفته برشمرد و اظهار داشت: معناي وقف براي خيلي از افراد مشخص نيست چراكه وقف مصاديق زيادي دارد و تنها مربوط به مال نيست بلكه شامل اعتبار، قلم، عمر و .. هم ميشود.
وي اعلام كرد: برپايي هفت خيمه معرفت، برگزاري همايش وقف و رسانه، نشست صنفي و علمي و انتشار اوراق وقفي از برنامههاي هفته وقف اوقاف است.
وي در ادامه در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه اختلاف نظر اوقاف و ميراث فرهنگي تا كي ادامه خواهد داشت، گفت: ما در كشوري هستيم كه داراي قانون است و همه سازمانها و ادارات بايد در قالب همان قانون پيش روند.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان همدان ادامه داد: طبق قانون توليت موقوفات و بقاع متبركه با سازمان اوقاف و امور خيريه است اما براي خدمترساني بيشتر نيازمند تعامل با ميراث فرهنگي هستيم.
وي به اختلافات بين اوقاف و بعضي از دستگاهها اشاره كرد و افزود: اختلاف با اين دستگاهها به خاطر بدهكاري آنها به اوقاف است كه با پرداخت اين بدهي، اختلافات هم از بين ميرود.
انتهاي پيام/89029/ق40
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]