واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جاي خالي كار كودك و نوجوان در مطبوعات مازندران
ساري - خبرگزاري مهر: شاعر و نويسنده و مدرس كارگاه آموزشي در ساري گفت: جاي خالي كار در زمينه كودك و نوجوان در عرصه مطيوعات مازندران ديده مي شود و اميدواريم كه اصحاب رسانه در اين زمينه با آگاهي از موقعيت كار و رعايت اصول مرتبط با كار حوزه كودك در اين عرصه گام هاي موثري بردارند.
به گزارش خبرنگار مهر ، محمود وهاب نژاد ظهر شنبه در كارگاه آموزشي روش هاي توليد محتوا و جذاب سازي آن براي كودكان و نوجوانان در رسانه هاي مكتوب و مجازي استان مازندران اظهار كرد: فراخوان يازدهمين جشنواره ملي مطيوعات و نخستين جشنواره خبرگزاريها و رسانه هاي مجازي كودك و نوجوان فرصتي است تا رسانه ها در حوزه كودك و نوجوان به صورت تخصصي تر وارد شوند وبا آموزش نحوه توليد محتوا در حوزه كودكان و نوجوانان به عنوان آتيه ساز ميهن اسلامي در پرتو برنامه هاي جريان ساز فرهنگي و هدفمند آينده اي روشن براي كشور رقم بزنند.
وي افزود: بيشتر مردم اعتقاد دارند داستانهاي حوزه كودك ونو جوان داستانهاي رئال است و اين در صورتي است كه ما مي توانيم در توليد محتوا براي اين سنين از افسانه هاي موجود در هر استاني استفاده كنيم.
اين شاعر و نويسنده با بيان اينكه استان مازندران سرشار از مضامين و موضوعاتي است كه مي توان در حوزه توليد محتوا از آنها مدد گرفت خاطر نشان كرد:همانطور كه افسانه نويسي زبان شناسي و زيبا شناسي مي خواهد با توجه به انواع داستان به آن دسته از داستانهاي كه تخيل و واقعيت با هم اميخته شود
وهاب پور داستانها را در دو دسته واقعي و تخيلي يا فانتزي برشمرد و بيان داشت: نه تنها مي توان در زمينه افسانه هاي محلي كار كرد بلكه قصه هايي با موضوعات ديني و آئيني نيز مي تواند با استفاده از منابع و اسلام شناسي توليد شود كه در اين زمينه نويسندگاني چون؛ سيد مهدي شجاعي،رضا رهگذر و خانم كلهر در اين حوزه كار كردند.
وي افزود: توليد محتوا بر اساس دين و آئين به خاطر آنكه ريشه در تاريخ داشته و از طرفي واقعي است نوعي بازآفريني محسوب مي شود كه در بين ناشران بازخورد بالائي دارد.
اين استاد عرصه نويسندگي با بيان اينكه هنوز در حوزه قصه هاي تاريخي كهن براي سنين كودك و نوجوان كار نشده است گفت: اين داستانهاي تاريخي و كهن سرشار از حكمت و اخلاق است به طوريكه من هيچ قصه اي را مانند قصه هاي كهن جذاب نمي دانم.
وهاب پور خاطر نشان كرد: قصه هاي مولوي، سعدي و امثال و الحكم دهخدا شامل قصه هايي است كه به سبب حكمت آموزي ،مي توان با فضاسازي و رشد آنها در ايجاد محتوا براي سنين كودكي و نوجواني از آن استفاده نمود.
وي به استفاده و توليد محتوا با مضامين طنز نيز در عرصه مطبوعات اشاره كرد و گفت: در كشورمان طنز نويسان زيادي داريم كه در توليد طنزهاي كوتاه و بلند آثار زيادي خلق كردند.
استاد وهابپور با تاكيد بر اينكه بايستي محتواي توليدي در حوزه كودكان و نوجوانان شامل جملات كوتاه باشد و لزوما از جملات نفس گير استفاده نشود ابراز داشت: جملات لقمه لقمه و با واژگان قابل فهم براي كودكان اثربخش تر خواهد بود.
وي با مهم دانستن جنبه عاطفي در طرح قصه گوئي گفت: درنوشتن گزارش و سرمقاله نيز بايستي از جملات كوتاه استفاده كرد.
اين شاعر و نويسنده ، تهيه گزارش در حوزه كودكان و نوجوانان را مستلزم فضاسازي مناسب دانست و گفت: مي توان از موضوعات مطرح جامعه مانند هفته بازارها و ورود به مدارس در حوزه كودكان و نوجوانان با طرح موضوع معين اقدام به تهيه گزارش كرد.
وهاب پور با انتقاد از اينكه در برخي از گزارشها ديده مي شود كه ابتدا با با طرح سوالات كليشه اي مستقيم به اصل مطلب پرداخته مي شود گفت: قبل از نوشتن اصل گزارش تهيه مقدمه اي منطبق بر موضوع گزارش بسيار اثر بخش بوده و مي تواند بر جذابيت اثر بيفزايد.
اين فعال عرصه فرهنگي با بيان اين مطلب كه مي توان در نوشتن ها از تلفيق واژه هاي صنعتي با واژه هاي ادبي بر زيبائي كار بيفزائيم تصريح كرد: جمله " به چرخ دنده هاي من عشق روغني بزن " از جملاتي است كه با تلفيق واژه صنعتي و عاطفي جنبه هاي زيباشناختي را نشان مي دهد.
وهاب پور هنر را جمع تنوع دانست و گفت: با وجود رسانه هاي مجازي و رشد و پيشرفت اين نوع رسانه هنوز كتاب و نشريات اعتبار خودرا حفظ كرده است.
وي افزود: كار كردن و توليد محتوا براي سنين 4سال كه تخيل هاي فانتزي دارند بايستي به صورت فرا واقع گرا باشد.
كد خبر: 2200088
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۴:۵۳
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]