واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: غرب هزينه هنگفتي براي حمايت از تروريسمپروري عربستان خواهدپرداخت
اين نماينده ادوار مجلس، ايران را حلقه مفقوده تحولات منطقه خواند و گفت: برگزاري نشست ژنو2 براي حل بحران سوريه، بدون ايران به نتيجه نميرسد.
حشمتالله فلاحتپيشه در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت، با اشاره به دعوت نشدن ايران به كنفرانس ژنو 2 براي حل بحران سوريه، گفت: آمريكاييها در تحليل راهبردي به اين نتيجه رسيدهاند كه حضور نداشتن ايران در معادلات منطقهاي عامل اصلي شكست اين معادلات و مذاكرات بوده است.
نماينده مردم اسلام آباد، كرند غرب و دالاهو در دوره هشتم مجلس، ادامه داد: بعد از توافقات مذاكرات هستهاي ايران و 1+5، دعوت و حضور قطعي ايران در مذاكرات ژنو 2 به عنوان يكي از پايههاي اصلي مذاكرات در صحنه بينالملل مطرح شد، از طرف ديگر لابي صهيونيست و لابي محافظهكار عرب بهعنوان مخالف حضور ايران در مذاكرات ژنو 2 به فعاليت پرداختند.
وي افزود: در مقاله اخير محمد ابن نايف ابن بندر عبدالعزيز سفير عربستان در انگليس در روزنامه نيويورك تايمز اين موضوع مطرح شده كه متحدان غربي عربستان به دنبال تعريف جايگاه جديد براي ايران در منطقه هستند كه اين موضوع تهديدكننده منافع عربستان و برخي كشورهاي عربي است و حتي در اين مقاله آمده است كه اين كشورها براي مقابله با اين موضوع حتي حاضر هستند كه در جريان روند صلح به رژيم صهيونيستي نزديك شوند.
فلاحتپيشه تصريح كرد: در شرايط كنوني حساسيت كشورهاي مرتجع عرب از حضور ايران در مذاكرات ژنو 2 موجب شده كه آمريكا در قبال ايران با احتياط رفتار كند، اما رفتار محتاطانه اين كشور همواره عامل اصلي، به بن بست رسيدن برخي مسائل و موضوعات منطقهاي بوده، از اين رو اگر رئيسجمهور آمريكا خواستار نگاهي عملگرايانه به تحولات منطقه است، قطعا اين موضوع با راهبردهاي محافظهكارانه عربي – صهيونيستي محقق نميشود.
ايران حلقه مفقوده تحولات منطقه است/نشست ژنو2، بدون ايران به نتيجه نميرسد
اين نماينده ادوار مجلس، با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران حلقه مفقوده تحولات منطقه است، گفت: هماكنون شرايط وضعيت ميداني سوريه بسيار بهتر از وضعيت زمان شكلگيري مذاكرات ژنو 1 است و مذاكرات ژنو 2 هم بدون حضور ايران هيچ نتيجهاي بهدنبال ندارد، از طرف ديگر كشورهاي اروپايي بر اين اعتقاد هستند كه در چند ماه اخير ايران در مذاكرات هستهاي نوع بسيار پيشرفتهاي از ديپلماسي بينالمللي را نشان داد، از اينرو حضور جمهوري اسلامي در مذاكرات سوريه ميتواند مفيد و تأثيرگذار باشد.
وي با تأكيد بر اينكه عمق استراتژي ايران در آمريكا به يك باور تبديل شده، افزود: مقامات آمريكايي معتقد هستند كه ايران به خاطر اين واقعيت بهدنبال امتيازگيري از آمريكا است، از اين رو برخي از مقامات اين كشور بر اين باورند كه ايران بايد بهگونهاي براي حضور در مذاكرات ژنو 2 دعوت شود، كه موجب تقويت عمق استراتژي اين كشور نشود.
فلاحتپيشه افزود: از طرف ديگر شاهد بوديم كه از ابتداي دهه 1990 ميلادي و بعد از جنگ تحميلي عراق عليه ايران، هيچ راهبردي در منطقه بدون حضور ايران موفق نبوده و هماكنون بخشي از راهبردنويسان آمريكايي ميدانند كه حضور ايران در مذاكرات ژنو 2 بهعلت بروز كارشكني نيست بلكه قدرت راهبردي ايران علت دعوت جمهوري اسلامي به اين مذاكرات است، بنابر اين اوباما بايد از موضع تكريم نسبت به دعوت ايران به مذاكرات ژنو 2 اقدام كند.
وي با اشاره به دعوت كشورهاي مانند عربستان و قطر به مذاكرات ژنو 2، تصريح كرد: عربستان هماكنون نقش لابي و پشتوانه مالي تروريسم در منطقه را برعهده دارد، به نظر من كنار آمدن غرب و آمريكا در رابطه با حمايت برخي دولتهاي عرب از تروريسم تبعات فاجعهباري را براي غرب بهدنبال دارد.
اين نماينده ادوار مجلس، ادامه داد: سفير عربستان در انگليس در بخشي از مقاله خود در روزنامه نيويورك تايمز حضور القاعده در سوريه را بهگونهاي توجيه كرده و اين عامل را طبيعي ميداند و حتي تهديد ميكند كه اگر در ديپلماسي غرب و آمريكا، كشورهاي عربي ناديده گرفته شوند قطعا آمريكاييها با واقعيت القاعده روبهرو ميشوند.
عضو كميسيون امنيتملي و سياستخارجي مجلس هشتم، افزود: قطعا كنار آمدن اوباما با تروريسم و القاعدهگري و امتياز دادن در حوزه ديپلماسي به اين كشورها يكي از آفات امروز سياست خارجي آمريكا است.
كنفرانس ژنو 2 يك ماه ديگر، با شركت دولت بشار اسد و نمايندگان مخالفان دولت و كشورهاي منطقه برگزار مي شود كه هدف آن حل بحران سوريه است، اما اخضر ابراهيمي نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه اعلام كرده كه آمريكا با حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 درباره سوريه مخالف بوده و از ايران براي شركت در اين نشست دعوت نشده است./
پايان پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]