تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توكّل كردن (به خدا) بعد از به كار بردن عقل، خود موعظه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830602451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه ستوده وپناهي پاي ساخاروف را به ايران باز كردند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: چگونه ستوده وپناهي پاي ساخاروف را به ايران باز كردند؟
صرف‌نظر از ماهيت واقعي حقوق بشر و تعاريف مختلفي كه از آن وجود دارد، در طول سال‌هاي اخير، اين مفهوم مهم بشري تبديل به ابزاري براي استفاده‌هاي سياسي غرب شده است كه يكي از مهمترين آنها «جايزه ساخاروف» است.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، به نقل از مشرق جايزه ساخاروف كه هر ساله از سوي اتحاديه اروپا به فعالان حقوق بشر اهدا مي‌شود، طي يك سال گذشته به دليل اهداي آن به 2 نفر از محكومين فتنه سال 88 در فضاي خبري كشور مطرح و از آن به عنوان يكي از جوايز مطرح در عرصه حقوق بشر ياد مي‌شود.

صرف‌نظر از ماهيت واقعي حقوق بشر و تعاريف مختلفي كه از آن وجود دارد و نفس رعايت آن از سوي تمام دولت‌ها، اما در طول چندده سال گذشته، اين مفهوم مهم بشري تبديل به ابزاري براي استفاده‌هاي سياسي غرب شده است كه يكي از مهمترين آنها «جايزه ساخاروف» است.

جايزه ساخاروف در غياب ستوده و پناهي در سال 2012 به آنان اهدا شد

* جايزه‌اي براي فعالان حقوق بشر

جايزه ساخاروف در سال 1988 و براي اولين‌بار از سوي پارلمان اروپا به آندره ساخاروف ناراضي معروف اتحاديه جماهير شوروي و همچنين مارچنكو زنداني عقيدتي در زندان‌هاي اين كشور اهدا شد.

باني اين جايزه، پارلمان اروپا است كه نمايندگان منتخب آن از سوي كشورهاي مختلف اتحاديه اروپا به اين پارلمان راه مي‌يابند.

از سال 2010 نيز اين جايزه با مبلغ نقدي 50 هزار يورويي همراه شده است.

* بزرگداشت مقام ستيزه‌گران با رژيم‌هاي مخالف غرب

گرچه اهداي جايزه‌اي در حوزه فعاليت‌هاي حقوق بشر مي‌تواند ايده خوبي از لحاظ انساني به نظر برسد اما نگاهي كوتاه به سوابق كساني كه اين جايزه را دريافت كرده‌اند، به روشني اين مطلب را مي‌رساند كه اهداي اين جايزه بيشتر به عنوان حربه‌اي براي برجسته‌سازي افرادي به كار مي‌رود كه به گونه‌اي با نظام‌هاي سياسي مخالف غرب در حال معارضه هستند.

اهداي اين جايزه به مخالفان چيني، كوبايي و حتي سازمان‌هايي همچون گزارشگران بدون مرز نشان مي‌دهد غرب و به خصوص اتحاديه اروپا هدف خاصي را از اين جايزه دنبال مي‌كنند و آن هم نشان دادن تبليغاتي كساني است كه به نوعي در ستيز با رژيم‌هايي هستند كه ارزش‌هاي غرب را زير سوال مي‌برند.

*زنان سفيدپوشي كه تحريم‌ها را نمي‌بينند

نمونه روشن ديگر آن، اهداي اين جايزه به زنان سفيدپوش كوبايي است. اين گروه كه تحت نظر دفتر حافظ منافع آمريكا در كوبا فعاليت مي‌كند، متشكل از زنان و همسران زندانيان مخالف رژيم كوبا است.

اعضاي اين جنبش، خود را طرفدار گسترده‌شدن دمكراسي و انتخابات آزاد در كوبا عنوان مي‌كنند و خواستار آزادي اقوام و همسران خود هستند گرچه در اين ميان، اين گروه به هيچ‌عنوان به تحريم‌هاي يكجانبه ايالات متحده آمريكا كه سخت‌ترين تحريم‌ها از نوع خود عليه اين كشور محسوب مي‌شود، اشاره نمي‌كند.

اين تحريم‌ها سبب به وجود آوردن مشكلات فراوان براي سيستم بهداشتي اين كشور شده است و گسترش سيستم آبرساني براي مردم غيرنظامي كوبا را مشكل و تا حدودي نيز غيرممكن نموده است.

البته پيش از اين، جنبش مادران پارك لاله نيز با همين هدف در ايران راه‌اندازي شد كه به دليل عدم توجه قشرهاي مختلف مردم و همچنين نبود امكان پشتيباني از خارج، عملا با شكست روبه‌رو شد.

*آزادي با شفاعت آمريكا

از ديگر برندگان جايزه ساخاروف مي‌توان به «وئي جين‌شنگ» فعال حقوق بشر در چين اشاره كرد. البته وي پيش از اين به جرم ارائه انتقال اطلاعات نظامي به آمريكايي‌ها، به 15 سال زندان محكوم شده بود.

پس از آزادي وي نيز بار ديگر به جرم اقدام عليه امنيت ملي اين كشور به زندان محكوم شد كه در پي ميانجي‌گري بيل‌كلينتون رئيس‌جمهور ايالات متحده آمريكا، از زندان آزاد و بلافاصله عازم آمريكا شد.

بعدها دستگاه اطلاعاتي چين تصاويري از ديدار وي با برخي از عوامل دستگاه اطلاعاتي آمريكا را در خاك اين كشور منتشر كرد.

*خبري از مسلمانان نيست

با وجود اينكه در ميان فعالان حقوق بشر، بسياري از قربانيان مسلمان چه در فلسطين اشغالي، چه در عراق و چه حتي در اروپا وجود دارد با اين حال اين جايزه به هيچ‌عنوان به آنان تعلق نگرفته است.

تنها يكبار اين جايزه به يك وكيل مسلمان و البته فمنيست اهل بنگلادش تعلق گرفت كه آن هم به دليل مخالفت با چارچوب‌هاي خانواده اسلامي بود.

اهداي اين جايزه به نسرين ستوده و جعفر پناهي از ديگر اقدامات پارلمان اروپا در ارتباط با اتفاقات فتنه سال 88 بود كه هر 2 نيز از محكومان فتنه بودند.

اين جايزه در سال 2012 در حالي به اين 2 رسيد كه آنها نمي توانستند در مراسم دريافت جايزه در اروپا حاضر شوند، لذا اهداي اين هديه تا يك فرصت مناسب، در بايگاني پارلمان اروپا باقي ماند.

نهايتا در روزهاي اخير كه هيئت پارلمان اروپايي با عنوان ديدار با مسئولان نظام وارد تهران شد، در اقدامي كه هيچ نهادي در كشور (چه مجلس به عنوان ميزبان اين گروه و چه وزارت خارجه) مسئوليت آن را قبول نمي‌كنند، ضمن ديدار با اين 2 محكوم فتنه در سفارت يونان، بدهي خود را به برگزيدگان سال قبلشان ادا كردند.

جالب است بدانيد كه با وجود ديدارهاي مختلف اين گروه با مسئولان عاليرتبه نظام ازجمله رييس مجلس و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، خانم كرونبرگ كه رياست اين گروه را برعهده داشت (و تصوير بي احترامي در ديدار با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني نيز از صداوسيما پخش شد) در بازگشت از ايران، طي يك نشست خبري، ديدار با پناهي و ستئوده را مهمترين ديدار خود در اين سفر عنوان كرد.

البته پارلمان اروپا روابط بسيار گرمي نيز با ساير گروه‌هاي اپوزيسيون ايراني دارد كه از اين جمله مي‌توان به ارتباط با گروهك منافقين و همچنين احزاب كمونيستي اشاره كرد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن