واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: حمايت اوباما از برنامه جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريكا
باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا روز جمعه در پاسخ به پرسشهاي مطرح شده درباره فعاليتهاي جاسوسي گسترده آژانس امنيت ملي آمريكا اعلام كرد برخي كنترلها بر اين فعاليتها لازم است، اما ما نميتوانيم به صورت يكجانبه خود را خلع سلاح كنيم.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگـزاري رويترز ، اوباما طي كنفرانس خبري خود در كاخ سفيد در اين باره اعلام كرد وي چند هفته آينده را به بررسي پيشنهادهاي مطرح شده از سوي يك هيات مشاوره رياست جمهوري در خصوص نحوه كنترل فعاليتهاي آژانس امنيت ملي خواهد پرداخت.
اوباما در اين باره گفت اين امكان وجود دارد كه برخي از اطلاعات مربوط به ارتباطات تلفني كه توسط آژانسهاي اطلاعاتي جمع آوري شدهاند، به جاي نگهداري توسط دولت آمريكا توسط شركتهاي خصوصي نگهداري شوند تا بدين ترتيب اعتماد مردم آمريكا به اين برنامه ها دوباره برقرار شود.
اوباما در اين باره گفت :ما نمي توانيم به صورت يكجانبه خود را خلع سلاح كنيم، اما فعاليتهاي جمع آوري اطلاعات مي تواند به صورت پالايش شده انجام شود تا بدين ترتيب مردم اعتماد بيشتري به حفظ حريم خصوصي خود پيدا كنند.
پرسش درباره جاسوسي دولت آمريكا از غير نظاميان و مقامات دولتهاي خارجي در ماه ژوئن و پس از آن آغاز شد كه ادوارد اسنودن پيمانكار پيشين آژانس امنيت ملي آمريكا اسنادي را درباره جمع آوري گسترده اطلاعات تماسهاي تلفني و پست الكترونيك توسط اين آژانس منتشر كرد.
اوباما اذعان كرد اين افشاگريها به گفتگوهاي مهم و لازمي درباره توازن ميان نيازهاي امنيتي و حريم خصوصي منتهي شده است.
وي افزود: اين بحث مهم و لازم بوده است، اما اين موضوع نيز اهميت دارد كه در خاطر داشته باشيم طرح اين مسائل، آسيبهاي غير ضروري را به تواناييهاي اطلاعاتي آمريكا و ديپلماسي اين كشور وارد كرده است.
رئيس جمهور آمريكا در ادامه گفت اطلاعات افشا شده باعث شده است برخي كشورهايي كه سوابق بدي در زمينه حقوق بشر، حفظ حريم خصوصي و آزادي بيان در مقايسه با آمريكا دارند، به خود اجازه دهند سياستهاي آمريكا را تقبيح كنند.
اوباما از پاسخ دادن درباره اينكه آيا براي پيگرد قانوني اسنودن به وي مصونيت خواهد داد يا نه خودداري كرد.
يكي از پيشنهادهاي مطرح شده از سوي هيات منتصب رئيس جمهور براي پيشنهاد اصلاحات در خصوص فعاليتهاي اطلاعاتي آمريكا، توقف جمع آوري اطلاعات انبوه سوابق تماسهاي تلفني موسوم به "متا ديتا" است.
وي در پاسخ به اينكه آيا اين پيشنهاد را اجرايي خواهد كرد يا نه گفت جمع آوري اين اطلاعات، توجيه دارد. وي افزود اين فرآيند ميتوانست به صورتي متفاوت انجام شود و اينكه داشتن اين اطلاعات به صورت يكجا ميتواند پيگيري تماس تروريستها به آمريكا را ممكن كند و بدين ترتيب آژانس امنيت ملي ميتواند از تهديدها جلوگيري به عمل آورد.
انتهاي پيام/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]