تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832369082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحريم اسرائيل از سوي آمريكايي‌ها، نقطه عطفي مهم براي جنبش «بايكوت، عدم سرمايه‌گذاري و تحريم»


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تحريم اسرائيل از سوي آمريكايي‌ها، نقطه عطفي مهم براي جنبش «بايكوت، عدم سرمايه‌گذاري و تحريم»
پس از «انجمن مطالعات آسيا-آمريكا»، «انجمن مطالعات آمريكا» با حدود 5000 نفر عضو، دومين گروه دانشگاهي آمريكايي است كه از جنبش تحريم عليه اسرائيل حمايت مي‌كند.


به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه "نيويورك تايمز" در مقاله‌اي به قلم "ريچارد پرز پنا" و "جودي رودورن" مي‌نويسد: يكي از سازمان‌هاي آمريكايي كه اعضاي آن را اساتيد دانشگاهي تشكيل مي‌دهند، روز دوشنبه اعلام كرد كه در اعتراض به نحوه برخورد رژيم صهيونيستي با مردم فلسطين، موسسات دانشگاهي اسرائيل را تحريم مي‌كند. اين اتفاق نشان مي‌دهد كه جنبشي كه در اروپا براي منزوي كردن و تحت فشار قرار دادن اسرائيل در اروپا شكل گرفته، در آمريكا نيز درحال پيشروي است.

*** تحريم اسرائيل از سوي آمريكايي‌ها، نقطه عطفي مهم براي جنبش «بايكوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم»

به گفته اين گروه، روز يكشنبه، بيش از نيمي از اعضاي «انجمن مطالعات آمريكا»، به تحريم اسرائيل راي مثبت دادند. از آنجايي كه در يك دهه گذشته، جنبش فلسطيني «بايكوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم»، با استقبال كمي در آمريكا رو‌به رو بوده است، اين اتفاق مي‌تواند نقطه عطف مهمي براي اين جنبش به شمار آيد. به گفته سازمان دهندگان جنبش، پس از «انجمن مطالعات آسيا-آمريكا»، «انجمن مطالعات آمريكا» با حدود 5000 نفر عضو، دومين گروه دانشگاهي آمريكايي است كه از جنبش تحريم عليه اسرائيل حمايت مي‌كند.

*** اعلام قطع همكاري شركت هلندي «ويتنز» با شركت آب اسرائيلي «مكوروت»

به گفته «مانوئل تراجتنبرگ»، اقتصاددان اسرائيلي: «اين كار تقريبا شبيه به يك خيانت خانوادگي است. چنين اقدامي، آن هم از سوي آمريكايي‌ها، براي اسرائيل بسيار ناراحت كننده و غيرقابل هضم است. دكتر «تراجتنبرگ»، استاد اقتصاد دانشگاه «تل‌آويو»، دكتراي خود را در هاروارد گرفته و مانند بسياري از اساتيد دانشگاهي اسرائيلي، با دانشگاه‌هاي آمريكايي در ارتباط است.

اسرائيل داراي روابط تجاري مستحكمي با اروپا است و حمايت‌هايي كه از كمپين «بايكوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم»، براي اقدامات اقتصادي صورت گرفته، موجب نگراني شديد اسرائيلي‌ها شده است. هفته گذشته، شركت هلندي «ويتنز» اعلام كرد كه اين شركت به همكاري تجاري خود با شركت آب اسرائيلي «مكوروت» به دليل سياست‌هاي اسرائيل در كرانه غربي و شرق بيت المقدس، ادامه نخواهد داد.

*** تحريم اتحاديه اروپا، رژيم صهيونيستي را با بحراني بالقوه رو به رو كرده است

اخيرا به دنبال وضع مقرارت جديد اتحاديه اروپا، كه هرگونه سرمايه گذاري در شركت‌هايي كه در سرزمين‌هاي اشغالي پس از جنگ 1967 فعاليت مي‌كنند را ممنوع مي‌كند، دانشگاه‌ها و شركت‌هاي اسرائيلي حدود 700 ميليون دلار را براي انجام تحقيقات خود از دست دادند كه اين مسئله، رژيم صهيونيستي را با بحراني بالقوه رو به رو ساخته بود. تا زمانيكه مقامات اسرائيلي و اروپايي در اواخر ماه گذشته به توافقي رسيدند كه مشاركت اسرائيل در چشم انداز 2020 را ممكن ساخت، محققان و دانشگاهيان اسرائيلي احتمال مي‌دادند كه مجبور باشند به خاطر سياست‌هاي دولتشان در قبال مردم فلسطين، تاوان بدهند.

*** اقدام آمريكايي‌ها، براي اسرائيل ناراحت‌كننده‌تر بود

در ماه آوريل، «اتحاديه معلمان ايرلند»، تحريمي علمي عليه اسرائيل امضا كردند. در طول سال‌هاي اخير نيز، تلاش‌هاي زيادي در اين راستا، از سوي «اتحاديه كالج‌ها و دانشگاه‌هاي انگليس»، بزرگ‌ترين گروه انگليسي متشكل از اساتيد دانشگاهي، صورت گرفته است.

اسرائيلي‌ها مدت زيادي است كه با مخالفت اروپايي‌ها مواجه شده‌اند اما اقدامات اخيري كه از سوي محافل دانشگاهي آمريكايي‌ صورت گرفته، براي آنها بسيار ناراحت‌ كننده‌تر بوده است.

*** واكنش اسرائيل به تحريم «انجمن مطالعات آمريكا»

روز دوشنبه، «دان درمر»، سفير اسرائيل در آمريكا گفت: ««انجمن مطالعات آمريكا»، به جاي آنكه در دفاع از حقوق بشر و آزادي آكادميك، كشورهايي را كه در آن اساتيد دانشگاهي به خاطر عقايد خود زنداني هستند تحريم كند، تصميم گرفته كه به عنوان اولين تحريم خود در طول حيات اين انجمن، اسرائيل را كه تنها كشور دموكراتيك در خاورميانه است [!]، تحريم كند.»

از نظر بسياري، آمريكا نه تنها وفادارترين متحد، بلكه بهترين دوست اسرائيل به شمار مي‌رود و در هفته‌هاي اخير، بسياري از تحليلگران در مورد اينكه مخالفت صريح بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي با توافق موقت هسته‌اي ايران، به روابط اين رژيم با واشنگتن آسيب وارد كرده است، ابراز نگراني كرده‌اند.

*** قطعنامه «انجمن مطالعات آمريكا»، همكاري‌هاي رسمي با موسسات اسرائيلي را ممنوع مي‌كند

قرار است كه در ماه آينده، «انجمن مادرن لنگوئج» (MLA)، در نشست سالانه خود در خصوص قطعنامه‌اي كه در‌ آن از وزارت امور خارجه خواسته خواهد شد كه اسرائيل را به خاطر ممنوع كردن اساتيد دانشگاهي آمريكايي از رفتن به دانشگاه‌هاي فلسطيني در غزه و كرانه غربي، مورد انتقاد قرار دهد، به بحث و گفت و گو خواهند پرداخت.

كسانيكه در دوطرف اين قضيه قرار دارند، اذعان مي‌كنند كه با وجود جنب و جوش و هيجاني كه اين تحريم‌ ايجاد كرده، چنين اقدامي حداقل در حال حاضر، تاثير عملي چنداني در پي نخواهد داشت. قطعنامه «انجمن مطالعات آمريكا»، همكاري‌هاي رسمي با موسسات اسرائيلي و نه خود افراد وابسته به آنها را ممنوع مي‌كند و تبعيت از تحريم اين انجمن، براي اعضاي آن الزامي نيست و هيچ يك از دانشگاه‌هاي آمريكايي نيز آن را امضا نكرده است.

*** وجود رابطه نزديك بين دانشگاه‌ها، دولت و ارتش اسرائيل

اما به گفته «عمر برقوتي»، يكي از فعالان فلسطيني و بنيانگذاران جنبش «بايكوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم»، اين راي گيري، مشخص كرد كه رابطه نزديكي بين دانشگاه‌هاي اسرائيلي و دولت و ارتش اين رژيم وجود دارد و اين دانشگاه‌ها دريافتند كه در محافل بين المللي دانشگاهي، از آنها استقبالي نخواهد شد. اين شايد قدرتمند‌ترين مشخصه‌اي است كه نشان مي‌دهد جنبش «بايكوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم»، حتي در آمريكا كه حامي اصلي رژيم ظالم صهيونيستي به شمار مي‌رود، به نقطه عطف خود رسيده است.»

در 4 دسامبر، 20 تن از اعضاي شوراي ملي «انجمن مطالعات آمريكا» به طور متفق القولي به تحريم عليه اسرائيل راي دادند اما تصميم نهايي را منوط به راي گيري از تمامي اعضا دانستند. به گفته گروه، 1252 تن از كساني كه در اين راي گيري شركت كردند، يعني 66.05 درصد، به اين تحريم راي مثبت، و 30.5 درصد نيز عليه آن راي دادند و بقيه اعضاي انجمن نيز از راي دادن خودداري كردند.

*** كساني كه واقعا به آزادي آكادميك اعتقاد دارند، بايد اعتراض به انكار آشكار و سيستماتيك آزادي آكادميك فلسطيني‌ها را درك كنند

«انجمن آمريكايي استادان دانشگاهي»، با 48000 عضو، بار ديگر موضع خود را تكرار كرد و گفت كه هرچند ممكن است اقدام اقتصادي عليه يك ملت قابل توجيه باشد، اما تحريم‌هاي آكادميك موجب سركوب آزادي‌ آكادميك شده و اين احتمال وجود دارد كه به افرادي كه مورد هدف نيستند، آسيب وارد شود.

اما در بخش تبادل نظر اينترنتي «انجمن مطالعات آمريكا»، نظرات زيادي مطرح شده است كه اين استدلال را رد مي‌كنند. براي مثال، «ديويد پالومبو ليو»، يكي از اساتيد دانشگاه استنفورد در اين رابطه مي‌گويد: «كساني كه واقعا به آزادي آكادميك اعتقاد دارند، بايد اعتراض به انكار آشكار و سيستماتيك آزادي آكادميك فلسطيني‌ها كه با محروميت از اطلاعات در مقياس گوناگون همراه شده است را درك كنند كه اين بسيار مهم‌تر از نگراني‌هايي است كه ما در غرب مي‌توانيم در مورد آزادي‌هاي آكادميك نسبتا مصون خود داشته باشيم.»

انتهاي پيام/

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن