واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جهان عليه خشونت و افراطگري
دكتر روحاني رئيس جمهوري در سخنراني مجمع عمومي سازمان ملل بر پيام آقاي خاتمي رئيس جمهور سابق يعني «ائتلاف براي صلح» تأكيد كرد و آنرا در قالب پيشنهادي جديد با برشمردن مشكلات ناشي از سياستها و رويههاي افراطي و خشونتهاي ناشي از آن ارائه داد. رئيس جمهوري در سخنراني خود پيشنهاد كرد تا جهان عليه خشونت و افراطگري متحد و سازمان ملل در اينباره پيشقدم گردد. سفير و نمايندة دائم ايران در سازمان ملل پيشنهاد رئيس جمهوري را براي صدور قطعنامهاي در اين سازمان و با عنوان جهان عليه خشونت و افراطگري مطرح كردند. تلاش آنها از دو ماه گذشته براي اجرايي شدن پيشنهاد به نتيجه رسيده است و با انجام چندين دور مذاكره و مشورت در سازمان ملل بخصوص با نمايندگان كشورهاي مؤثر و گروههاي منطقهاي، تنظيم قطعنامهاي درباره جهان عليه خشونت و افراطگري نهايي شده است. پيشنويس اين قطعنامه اجماع نظر لازم را در ميان بسياري از كشورهاي عضو سازمان ملل بدست آورده است. به گزارش نماينده جمهوري اسلامي ايران اين قطعنامه در سازمان ملل به زودي و در نشست اين هفته مجمع عمومي براي تصويب مطرح خواهد شد.
بسياري از كشورها از خشونت و افراطگري در رنجند و در آسيا و آفريقا معادله جنگ در برابر خشونت و افراطگري محصولي جز ويراني ندارد. از اين معادله كه همچنان در چندين كشور آسيا و آفريقا در جريان است، فقرزدگي شاخص شده است و بحران، مبناي تعريف سياسي، اقتصادي و اجتماعي اين كشورها گرديده است. اين موج كشورهاي اروپايي و آمريكا را نيز در برگرفته و در عمل امنيت عمومي بسياري از جوامع را در جامعه ملل بههم ريخته است. دولتهاي اروپايي و آمريكايي نيز بودجه كلاني را براي مقابله با امواج خشونتها و فرو ريختن سامان امنيت عمومي خود هزينه ميكنند. خشونت و افراطگري نه تنها مانع صلح است بلكه در هرگام امنيت اجتماعي مردم را نيز تهديد ميكند. در دايره خشونت و افراطگري، گفتگو و تعامل جايگاهي ندارد و نهايت شعارها و اقدام آنها در شعاع «فروپاشي» ميچرخد.
بعد از حادثه 11 سپتامبر در نيويورك، سياست رئيس جمهور وقت آمريكا «جرج بوش» با طرح ائتلاف براي جنگ، اگرچه محمل مبارزه با تروريسم را داشت، اما در عمل هم به گسترش خشونت و افراطگري افزود و هم تروريسم را نهادينه كرد. افغانستان نمونه آشكار از اين سياست غلط آمريكا است و در عراق نيز همين سياست كاخ سفيد، امواج تروريسم را فراگير كرد آنهم با حمايت مالي و تسليحاتي كشورهاي دوست آمريكا در منطقه خاورميانه. جنگ كثيف در سوريه كه تاكنون بيش از صد هزار نفر كشته و هزاران نفر مجروح و بيش از دو ميليون آواره برجاي گذاشته است، محصول خشونت و افراطگري است. واقعيت اين است كه مردم در سراسر جهان از خشونت و افراطگري خستهاند و آن را ناشي از سياست كثيف برخي از دولتهاي قدرتمند ميدانند. در خاورميانه روش مديريت سياسي نتانياهو نخستوزير رژيم صهيونيستي بر محور تشديد خشونت و افراطگري در فلسطين اشغالي ميچرخد. ادامه شهركسازيهاي يهودينشين در كرانه باختري با ويرانسازي منازل فلسطينيان و تخريب باغهاي زيتون آنها بخشي از اين سياست است كه همچنان ادامه دارد.
پيشنهاد دكتر روحاني رئيس جمهوري كه در دستور كار مجمع عمومي قرار گرفته است تا با تصويب قطعنامهاي رسميت پيدا كند، پيشنهادي صلح محور است كه بجاي ائتلاف براي جنگ، در جستجوي ائتلاف براي صلحِ عدالت محور است. خشونت و افراطگري تنها با «صلح» و «عدالت» محو ميگردد. جا دارد تا در فضاي مجازي همه ايرانيان در داخل و خارج از كشور براي تثبيت اين پيشنهاد كه مقياس بينالمللي دارد، تلاش كنند و با حمايت و آگاهي مخاطبان، كمپين صلح را زنده سازند. در فضاي مجازي و با پيام به سايتهاي سازمان ملل و اعضاء رسمي كشورها در اين سازمان، ميتوان به مجامع حقوقي و محافل سياسي و حقوق بشر بينالمللي، براي تصويب پيشنهاد رئيس جمهوري ايران به منظور تحققِ «جهان عليه خشونت و افراطگري» فعال شد و آن را به موضوع روز در جامعه ملل تبديل كرد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]