واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تحولات بازار سرمايه درآخرين هفته پائيز
تعيين حداقل حجم سفارش خريد، لبخند بورس به آينده، تنوع تأمين مالي، حل شدن مشكل صدور حواله خريد ميعانات گازي و نظر رئيس سازمان بورس درباره ركوردشكنيهاي اخير از مهمترين اخبار بازار سرمايه در آخرين هفته فصل پاييز بود.
به گزارش فارس، رشد بازار سهام طبق پيشبيني تمام تحليلگران بازار و بازدهي بيش از 130 درصدي طي امسال، درخواست معاملهگران برخط براي كاهش اختلال سيستمهاي نرمافزاري آنلاين، عرضه اوليه سهام پس از چند ماه در فرابورس ايران، تعيين حداقل حجم سفارش خريد بر خط توسط مدير نظارت بر كارگزاران سازمان بورس، عضويت بورس كالاي ايران در فدراسيون بورسهاي بورسهاي اروپايي و آسيايي و راهاندازي معاملات مستقيم برق در آيندهاي نزديك از مهمترين از جمله مهمترين اخبار بازار سرمايه طي هفته گذشته بود.
شاخص كل بورس تهران هفته گذشته با ثبت ركورد بيشترين بازدهي، با افزايش قابل توجهي بر فراز بلندترين قله تاريخ معاملات بازار سهام ايستاد و 88 هزار واحدي شد؛ همچنين ارزش بازار نيز در ركوردي تازه از مرز 431 هزار ميليارد تومان فراتر رفت.
مدير نظارت بر كارگزاران بورس دستورالعمل حداقل حجم هر سفارش خريد ارسالي از طريق سامانه معاملات برخط را ابلاغ كرد؛ بر همين اساس، از يكم ديماه حداقل حجم هر سفارش خريد ارسالي از طريق سامانه معاملات برخط يك ميليون ريال تعيين شده است.
يك كارشناس بازار سرمايه، با تاكيد بر اينكه نبايد به صفهاي فروش در بازار توجه كرد، گفت: بسياري از صنايع بايد در شرايط فعلي مورد تحليل قرار گرفته و به صورت بنيادي توسط سهامداران خريداري شوند، در اين صورت سهامداران حتي با كاهش قيمت سهم در كوتاهمدت، در بلندمدت ضرر نكرده و حتي به سود خوبي هم دست مييابند.
اين كارشناس بازار سرمايه افزود: اكنون بخش عمدهاي از بازار، توسط حقيقيها هدايت ميشود كه بايد در اينباره تأكيد كنم اين افراد از اطلاعات زيادي برخوردار نبوده و به اتفاقات عكسالعمل فوري از خود نشان ميدهند.
وي با بيان اينكه با اصلاح قيمت ايجاد شده در روزهاي اخير، بسياري از صنايع با توجه به شرايط بنيادي كه دارند، فرصت خريد در آنها ايجاد شده است، تصريح كرد: بسياري از صنايع در 9 ماهه ابتداي سال جاري صادراتشان رشد كرده و عملكرد نسبتاً خوبي با توجه به شرايط تحريم رقم زدند.
وي با تأكيد بر اينكه رشد و يا افت شاخص بازار سهام مداوم نخواهد بود، گفت: بورس ايران با توجه به شرايط ايجاد شده بازاري پرپتانسيل و خوب است و سهامداران بايد با ريسك مديريتشده و بدون توجه به شايعات، پرتفويي متشكل از صنايع مختلف و ETFها تشكيل دهند.
علي صالحآبادي، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه توسعه و پيشرفت صنايع دليل ركورد شكنيهاي بورس است، گفت: ارزش بازار سرمايه كه در ابتداي سال 220هزار ميليارد تومان بود، اكنون از 530 هزار ميليارد تومان فراتر رفته است.
صالح آبادي افزود: تعداد دفعات معاملات هم اكنون به 12ميليون دفعه رسيده است، در حالي كه در دوره مشابه سال گذشته تعداد دفعات معاملات 3 ميليون دفعه بوده است.
وي افزود: اين افزايش ها نشانگر اين واقعيت است كه توسعه، پيشرفت و حركت در بازار سرمايه در سايه زحمات صنعتگران و تلاشگران اين حوزه بوده است.
رئيس سازمان بورس اوراق بهادار، خاطرنشان كرد: البته ما بسترها را فراهم كردهايم، تا مردم با سرمايهگذاري در بازار صنعت از نتيجه زحمات صنعتگران استفاده كنند.در هفتهاي كه گذشت، مدير عامل بورس انرژي ايران با اعلام اين كه مشكل صدور حواله خريد و تحويل ميعانات گازي براي مشتريان اين محصولات توسط شركت ملي نفت حل شد، گفت: به زودي معاملات مستقيم برق در بورس انرژي ايران، كليد ميخورد.
حسيني تأكيد كرد: هم اكنون با توجه به توافقات اوليه و برگزاري جلسات تخصصي، به زودي معاملات مستقيم برق از طريق بورس انرژي ايران انجام خواهد شد.
در هفتهاي كه گذشت، بسياري از سهامداران در تماسي با خبرگزاري فارس، از اختلال نرمافزارهاي معاملاتي خبر داده و خواستار كاهش اين نوع از اختلالات با توجه به روند رو به رشد بازار سهام شدند.
بنابراين گزارش، تصميمگيري هيات عالي واگذاري درباره قيمت پايه 12 شركت و انحلال يك شركت ديگر از مهمترين اخبار هفته گذشته بود.
در هفتهاي كه گذشت، هر سهم خدمات دريايي و بندري سينا 15 هزار ريال كشف قيمت و سهميه آنلاينها 300 سهم تعيين شد.
بنابراين گزارش، با وجود حضور حداكثري سهامداران آنلاين(70 درصد) در بازار، هنوز تخصيص عرضههاي اوليه به آنلاينها تا عدالت معاملاتي همچنان فاصله دارد.
در اين عرضه اوليه، 9 ميليون و 404 هزار سهم شركت توسعه خدمات دريايي و بندري سينا به عنوان پنجاه و هشتمين شركت در بازار فرابورس، ثبت شد.
شركت توسعه خدمات دريايي و بندري سينا كه با نماد حسينا به جمع نرخهاي فرابورس اضافه شده است در گروه حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات و زيرگروه حمل و نقل دريايي قرار دارد و سرمايه آن 94 ميليارد و 40 ميليون ريال است.
همچنين 5 درصد نيروگاه سيكل تركيبي قم، 714 مگاواتي در تملك اين شركت است.
در هفتهاي كه گذشت، مديرعامل فرابورس ايران از راهاندازي صندوقهاي پروژه در آيندهاي نزديك خبر داد.
امير هاموني كه در همايش فرصتهاي سرمايهگذاري در بورس اوراق بهادار پس از گشايش تحريمهاي خارجي مبتني بر استراتژي مديران صنايع و شركتهاي پيشرو سخن ميگفت، با تاكيد بر اهميت تامين مالي نسبت به تخصيص بهينه منابع يادآور شد: از ابتداي تأسيس فرابورس تا كنون 14 هزار و 300 ميليارد تومان تأمين مالي صورت گرفته كه با احتساب تأمين مالي خريد تسهيلات مسكن، اين مبلغ به رقمي بيش از 20 هزار ميليارد تومان بالغ شده است.
به گفته وي تأمين مالي براي پروژهها به دليل محدوديت قانون تجارت با موانع و مشكلاتي همراه است و از آنجايي كه تصميم هيأتمديره شركتها براي افزايش سرمايه تا رسيدن به گواهي ثبت به طور معمول 200 تا 300 روز معاملاتي طول ميكشيد، معمولا شركتها و هلدينگها را از افزايش سرمايه دور ميكرد.
مديرعامل فرابورس ايران با اين مقدمه در بخش اصلي سخنان خود به بيان راهكارهاي جديد تأمين مالي از طريق فرابورس پرداخت و ضمن معرفي صندوقهاي پروژه، از رفع اين محدوديتها با استفاده از ظرفيت قانون توسعه ابزارهاي مالي خبر داد و افزود: با راهاندازي صندوقهاي پروژه ( ETPF) در فرابورس بهمنظور تسهيل و تسريع تأمين مالي، شركتها به راحتي و در يك بازه 20 تا 30 روزه امكان افزايش سرمايه دارند.
وي همچنين با بيان اينكه بازار ابزارهاي نوين مالي در حال گسترش است، از راهاندازي صندوقهاي پروژه در آيندهاي نزديك خبر داد.
به گزارش روابط عمومي شركت فرابورس ايران، هاموني كه در همايش فرصتهاي سرمايهگذاري در بورس اوراق بهادار پس از گشايش تحريمهاي خارجي مبتني بر استراتژي مديران صنايع و شركتهاي پيشرو سخن ميگفت، با تاكيد بر اهميت تامين مالي نسبت به تخصيص بهينه منابع يادآور شد: از ابتداي تأسيس فرابورس تا كنون 14 هزار و 300 ميليارد تومان تأمين مالي صورت گرفته كه با احتساب تأمين مالي خريد تسهيلات مسكن، اين مبلغ به رقمي بيش از 20 هزار ميليارد تومان بالغ شده است.
وي با اشاره به افزايش 136 درصدي ارزش معاملات فرابورس از ابتداي سال تاكنون نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نگاه ويژه به بازار ابزارهاي نوين مالي خبر داد و خاطر نشان كرد كه اين بازار در حال گسترش است.
به گفته نامبرده، تأمين مالي براي پروژهها به دليل محدوديت قانون تجارت با موانع و مشكلاتي همراه است و از آنجايي كه تصميم هيأتمديره شركتها براي افزايش سرمايه تا رسيدن به گواهي ثبت به طور معمول 200 تا 300 روز معاملاتي طول ميكشيد، معمولا شركتها و هلدينگها را از افزايش سرمايه دور ميكرد.
وي با اين مقدمه در بخش اصلي سخنان خود به بيان راهكارهاي جديد تأمين مالي از طريق فرابورس پرداخت و ضمن معرفي صندوقهاي پروژه، از رفع اين محدوديتها با استفاده از ظرفيت قانون توسعه ابزارهاي مالي خبر داد و افزود: با راهاندازي صندوقهاي پروژه ( ETPF) در فرابورس بهمنظور تسهيل و تسريع تأمين مالي، شركتها به راحتي و در يك بازه 20 تا 30 روزه امكان افزايش سرمايه دارند.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]