واضح آرشیو وب فارسی:فارس: لنكراني خبر دادكاهش 50 درصدي جمعيت در 80 سال آينده
رئيس شوراي سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه بحران جمعيتي كشور يك بحران فرهنگي نيز است، گفت: در 80 سال آينده با كاهش 50 درصدي جمعيت مواجه ميشويم.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي جهرم، كامران باقري لنكراني در نخستين كنگره بينالمللي اخلاق توليدمثل در اين شهر با تصريح اينكه مسئلهاي كه امروز با ابعاد مختلف آن مواجه هستيم بحث بحران جمعيتي كشور است، آن را يك بحران فرهنگي دانست.
وزير پيشين بهداشت با اشاره به برگزاري كنگره بينالمللي اخلاق توليدمثل اضافه كرد: اين كنگره گام مثبتي در راستاي حل بحران فرهنگي كاهش جمعيت و فرهنگسازي افزايش مواليد است.
باقري لنكراني خاطرنشان كرد: عمده اتفاقات صورت گرفته، مرتبط با برنامههايي كه وزارت بهداشت انجام داده، نيست بلكه دليل آن عوامل فرهنگي است.
وي اضافه كرد: فرزندگريزي، بحراني فرهنگي است و راهحل آن اگر به اين موضوع تمركز نداشته باشد موفق نشده و بسياري از اوقات خطرناك خواهد بود.
لنكراني با تأكيد بر اينكه بايد در كشور ترويج فرزندآوري صورت گيرد، گفت: اين مسئله نيز بايد در سياستها نمود داشته و استفاده از هر نوع وسيله پيشگيرانه بايد با يك نگاه محدودسازي باشد اما در دسترس كساني كه نياز دارند قرار گرفته شود.
رئيس شوراي سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشكي شيراز با تصريح اينكه مهمترين اقدامات ما با توجه به اينكه گلوگاه اين مسئله فرهنگي است، بايد بر اين جنبه معطوف شود، گفت: در خانوادهها فردگرايي ترويج يافته كه يك بحران فرهنگي است و اگر به آن بيتوجه باشيم و راهحلهاي خود را به آن معطوف نكنيم نتيجههاي مناسبي ندارد و بايد به مباحث اجتماعي نگاه سيستماتيك داشته باشيم.
باقري لنكراني تصريح كرد: امروزه در شرايطي قرار داريم كه اگر روند كاهنده نرخ باروري در كشورمان ادامه پيدا كند در حدود 80 سال با كاهش 50 درصدي در جمعيت فعلي روبهرو ميشويم، در شرايطي كه حدود 50 درصد اين جمعيت نيز سالمند خواهند بود.
وزير پيشين بهداشت با تأكيد بر اينكه كسي نميتواند اين بحران را انكار كند، ابراز داشت: واكنشها در برابر اين مسئله متفاوت است و برخيها در برابر اين مشكل راههاي سريع ارائه ميدهند غافل از اينكه شكلگيري آن طي زمان كوتاهي رخ نداده كه با يك يا دو تصميم و يا بازه زماني كوتاه بتوانيم آن را حل كنيم و تصميمات سريع گاهي اوقات آثار معكوس باقي ميگذارد.
وي بيان كرد: در سياستهاي اجتماعي يكي از نكاتي كه تأكيد ميشود اين است كه تفكر سيستماتيك داشته باشيم.
باقري لنكراني با بيان اينكه شروع نرخ كاهش جمعيت در كشور از سال 63 آغاز شد، افزود: هدفگذاري قانون برنامه توسعه اول اين بود كه در سال 90 نرخ رشد جمعيت به 2.5 درصد برسد اما به دليل اينكه روند كاهنده از قبل شروع شده بود در سال 91 به نرخ رشد هشدار دهنده 1.25 رسيديم و معني آن اين است كه ما در تصميمهاي اجتماعي خود از رصد واقعيتها عقب هستيم.
رئيس شوراي سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه داد: يك دهه بين شروع كاهش و قانون تنظيم خانواده كه سال 72 است فاصله وجود دارد و اكنون نيز نگراني وجود دارد كه در سال 92 بحران سال 82 را تصحيح ميكنيم.
وزير پيشين بهداشت خاطرنشان كرد: بايد نگاهمان در سياستگذاري مستند و آيندهنگرانه باشد.
انتهاي پيام/ 2448/ل
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]