تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803049441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيا فساد دانه درشت‌هاي دولت آنكارا، به استعفاي اردوغان خواهد انجاميد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آيا فساد "دانه درشت‌"هاي دولت آنكارا، به استعفاي "اردوغان" خواهد انجاميد؟
تركيه در ماه‌هاي آخر سال 2013 دستخوش تحولاتي در عرصه‌هاي اقتصادي و سياسي شد كه با تحليل آن‌ها مي‌توان پيش‌بيني كرد زمزمه‌هاي استعفاي "رجب طيب اردوغان" نخست وزير اين كشور تا چه اندازه قابل پيش‌بيني است؟
سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارانگزارش مي‌دهد؛

انتهاي سال 2013 ميلادي،‌ براي تركيه ماه‌هاي خوشايندي نبود. اين كشور همسايه ايران، در سه ماه آخر سال 2013 دستخوش تحولاتي در عرصه‌هاي اقتصادي و سياسي شد كه با تحليل آن‌ها مي‌توان پيش‌بيني كرد زمزمه‌هاي استعفاي "رجب طيب اردوغان" نخست وزير اين كشور تا چه اندازه قابل پيش‌بيني است؟

*** حوزه اقتصادي

"دانه درشت"هاي تركيه، اين روزها در معرض اتهامات بزرگ فساد مالي هستند. روز سه شنبه 17 دسامبر 2013 (26 آذر) سه نفر از فرزندان وزراي كابينه (وزير كشور، وزير اقتصاد، وزير راه و شهرسازي)، شهردار منطقه فاتح استانبول، مديرعامل يك بانك دولتي و برخي ديگر از فعالان تجاري، به جرم سوءاستفاده‌هاي اقتصادي و پرداخت رشوه در مناقصه‌هاي كلان كشور بازداشت شدند.

"باريس گولر" (Baris Guler) پسر وزير كشور تركيه بازداشت شد

تعداد اين افراد 56 نفر اعلام شده است. فعاليت‌هاي عادي و برنامه سفر در تعدادي از وزارتخانه‌هاي دولت تركيه، در روزهاي اخير به همين دليل مختل شد.

احزاب مخالف تركيه در مجلس ملي اين كشور، دولت را به رانت‌خواري متهم كرده‌اند. "اكتاي وورال" رئيس گروه پارلماني حزب "حركت ملي توسعه" ادعا كرده است:

«دولت، گزارش‌هاي ديوان عالي حسابرسي را از مجلس و افكارعمومي پنهان مي‌كند؛ تا جايي كه بودجه كشور در سال جاري، براي اولين بار در طول تاريخ جمهوري تركيه بدون گزارش نهايي سازمان حسابرسي كل كشور تدوين شد!»

به رغم اينكه مسئولان حزب حاكم عدالت و توسعه، هنوز در مورد بازداشت‌هاي ياد شده اظهارنظري نكرده‌اند، اما مسئولان احزاب سياسي مخالف در مجلس تركيه، از اين مسأله ابراز خرسندي كردند. دستگاه قضايي اين كشور نيز همچنان درباره پرونده‌هاي گسترده اختلاس، فساد مالي و پول‌شويي تحقيق مي‌كند.

*** حوزه سياست داخلي

دستگيري‌هاي روز سه شنبه، شوك شديدي براي منصب‌نشينان آنكارا بود.

عده‌اي بر اين باورند كه عمليات بازداشت فعالان اقتصادي و تجاري تركيه، از آنجايي كه بسيار ناگهاني و غيرمنتظره آغاز شده، ممكن است به خاطر تحركات حزب مخالف دولت يعني "فتح الله گولن" از طريقت " جماعت نور" باشد.

هرچند جماعت "فتح الله گولن"، قدرتمندترين تشكل مذهبي تركيه، بيش از ده سال از دولت فعلي اردوغان حمايت كرد اما اخيراً شكاف در ميان احزاب تركيه رو به عميق شدن گذاشته است.

"حزب جمهوري‌خواه خلق" بزرگترين حزب مخالف دولت تركيه، معتقد است كه نگاه مختصري به ثروت‌هاي كلان فرزندان وزرا، ابعاد گسترده فساد مالي دولت را آشكار مي‌كند.

"هاكان شوكور" (hakan sükür) فوتباليست مشهور تركيه كه از سال 2011 به عضويت مجلس ملي تركيه درآمد، روز دوشنبه 16 دسامبر 2013 اعلام كرد كه حاضر نيست بيش از اين مواضع ناجوانمردانه حزب "عدالت و توسعه" عليه "گولن" را تحمل كند؛ وي گفت اخيراً حملات سياسي گسترده‌اي از سوي حزب عدالت و توسعه عليه موسسات وابسته به "فتح الله گولن" صورت گرفته و اين نهادها از سوي برخي مقامات دولت اردوغان به تشكيلات شهري پ.ك.ك تشبيه شده و چنين تشبيهي نابجا و ناجوانمردانه است. لذا از اين حزب استعفا مي‌دهد.

پيش از اين، "ادريس بال" نماينده مردم "كوتاهيه" از حزب حاكم عدالت و توسعه در مجلس تركيه نيز در اعتراض به آنچه "خودكامگي" اردوغان خواند، از اين حزب كناره‌گيري كرده بود.

رسانه‌هاي نزديك به دولت فعلي آنكارا در روزهاي اخير حملات خود به جماعت گولن را تشديد كرده و به طور متقابل رسانه‌هاي وابسته به جماعت "گولن" نيز با استفاده از تريبون‌هاي خود به ويژه پرتيراژترين روزنامه تركيه يعني "زمان" (Zaman Gazetesi) حملات خود عليه دولت را شدت بخشيده است.

*** حوزه سياست خارجي

شايد روزي كه دولت آنكارا تصميم به دخالت تمام عيار در بحران سوريه گرفت، تصورش را هم نمي‌كرد كه علي رغم خرج هزينه‌هاي فراوان، نه تنها كاري از پيش نبرده و ناكارآمدي سياست‌هاي دولت را اثبات كرد، بلكه در داخل نيز عواقب بعضاً جبران‌ناپذيري بر جاي گذاشت.

دستاوردهاي داخلي ناخوشايندي كه دخالت تركيه در سوريه بعد از دو سال براي دولت آنكارا به همراه داشت، ميان سه گروه-دسته/نهاد رخ داد كه عبارتند از:

* شكاف سياسي ميان ترك و كُرد
* شكاف مذهبي ميان علويان و سني‌ها
* شكاف راهبردي- نظامي ميان پ.ك.ك و ارتش تركيه
* شكاف ميان حكومت و مردم تركيه

اين شكاف‌ها سبب شد تا دولت آنكارا به جاي آن كه انگشت اتهام را به سوي راهبردهاي نادرست خود بگيرد، از غرب به خاطر عدم حمايت كافي در موضوع سوريه، عصباني باشد. اين عصبانيت به اندازه‌اي است كه در جديدترين اخبار، روز چهارشنبه 18 دسامبر 2013 (27 آذر) "احمد داوود اوغلو" وزير امور خارجه تركيه اعلام كرد:

«واشنگتن بر آن دسته از سياست‌هاي خود كه به منافع ملي تركيه در منطقه (به ويژه در زمينه همكاري‌هاي نفتي و تجاري با بغداد يا مسئله سوريه) آسيب مي‌زند، پافشاري كرده است. در صورت تداوم اين قبيل سياست‌هاي آمريكا و اروپا عليه اين كشور، تركيه نيز به خروج از پيمان ناتو مي‌انديشد و اين گزينه كاملاً جدي است.»

*** سايه اختلافات بر چشم‌انداز سه انتخابات 2014 در تركيه

سال 2014 ميلادي شاهد سه انتخابات در تركيه خواهيم بود كه مهم‌ترين آن‌ها منجر به شكل‌گيري دولت جديد آنكارا خواهد شد.

نظام حزب عدالت و توسعه كه به دست رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه با گرايشي اسلامي شكل گرفت و از دوازده سال پيش بي چون و چرا قدرت را در تركيه در اختيار دارد هم اكنون متزلزل شده است.

اكنون اطرافيان اردوغان، به طور جدي در معرض بدنامي قرار گرفته‌اند. در صورت ادامه روند اختلاف جاري بين حزب عدالت و توسعه با جماعت "گولن" و ادامه برخي استعفاها در حزب حاكم، امكان انتخابات زودهنگام در تركيه مسأله‌اي است كه نبايد آن را از نظر دور داشت.

در سال 2014 انتخابات شهرداري‌ها و انتخابات رياست جمهوري برگزار خواهد شد. در برابر اردوغان كه آرزو دارد در اين انتخابات شركت كند، نزديكان فتح الله گولن قد علم كرده‌اند.

گزارش از طاهري

انتهاي پيام/

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن