تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860362831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئيات طرح جديد تحريم ايران و تناقضات آشكار آن با موافقتنامه ژنو


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئيات طرح جديد تحريم ايران و تناقضات آشكار آن با موافقتنامه ژنو
سه تن از سناتورهاي مجلس سناي آمريكا كه دو تن از آنها دموكرات هستند، پيش نويس طرح تحريمي را بر عليه ايران آغاز كرده اند كه به عقيده منتقدان منجر به نقض مفاد موافقتنامه ماه گذشته ايران و 5 + 1 در ژنو خواهد شد. اين طرح آنگونه كه گفته ميشود قرار است بعد از تعطيلات سال نو در كنگره آمريكا مطرح شود.
سه تن از سناتورهاي مجلس سناي آمريكا كه دو تن از آنها دموكرات هستند، پيش نويس طرح تحريمي را بر عليه ايران آغاز كرده اند كه به عقيده منتقدان منجر به نقض مفاد موافقتنامه ماه گذشته ايران و 5 + 1 در ژنو خواهد شد. اين طرح آنگونه كه گفته ميشود قرار است بعد از تعطيلات سال نو در كنگره آمريكا مطرح شود.

به گزارش «تابناك» اين طرح تحريمي قرار است از سوي سناتور رابرت منندز دموكرات، رئيس كميته سياست خارجي مجلس سنا از ايالت نيوجرسي، به همراه چاك شومر و مارك كرك، دو تن از مدافعان سر سخت افزايش تحريم بر عليه ايران در سناي آمريكا طرح شود كه در واقع ناديده گرفتن و سرپيچي از درخواست دولت اوباما براي تعليق هر گونه طرح و مصوبه براي افزايش تحريم ها عليه ايران و زير سوال بردن مفاد موافقتنامه ژنو، تا زماني است كه بتوان به سمت يك موافقتنامه نهايي حركت كرد.

بر اساس آنچه كه از متن منتشر شده اين لايحه كه با نام "قانون ايران بدون سلاح هسته اي سال 2013" بدست مي آيد تحريم هاي جديد بر عليه ايران در روزهاي پاياني سال ميلادي جاري در سناي آمريكا مطرح نخواهد شد بلكه به احتمال بسيار قوي طرح آن در كنگره به بعد از بازگشت نمايندگان كنگره از تعطيلات يعني 6 ژانويه 2014 موكول خواهد شد.

مفاد اين طرح تحريمي بر اين اساس است كه موارد زير را به تحريم هاي فعلي ايران اضافه خواهد كرد:

- توسعه و افزايش گستره تحريم هاي فعلي عليه ايران

- توسعه و گسترش تحريم ها بر عليه بخش انرژي ايران و شامل كردن تجارت و صادرات پتروشيمي كشور

- هدف قرار دادن بخش كشتيراني و معادن ايران

نكته جالب در اين طرح آن است كه به دولت اوباما اجازه ميدهد كه تا زماني كه ايران در حال مذاكره با گروه 5 + 1 است و با تصديق ماهيانه اين كه ايران به تعهدات خود در قالب مفاد موافقتنامه ژنو پايبند است و در مسير دستيابي به يك توافق نهايي گام بر ميدارد، و همچنين رعايت شرايط ديگر از جمله عدم حمايت و اقدام در راستاي تقويت تروريسم بر عليه ايالات متحده، اجراي اين تحريم هاي جديد را معلق كند.

اما موارد مندرج در اين طرح جديد كه بنا بر اهداف محافظه كاران كنگره آمريكا و تحت تاثير لابي «آيپك» تدوين شده است شرايط را براي رسيدن به يك توافق نهايي ميان ايران و 5 + 1 بسيار مشكل كرده است.

يكي از اين شرايط كه در متن طرح به صراحت ذكر شده اين است كه دولت اوباما تنها در صورتي ميتواند اقدام به تعليق و توقف اجراي تحريم هاي جديد بر عليه ايران كند كه ايران هرگونه فعاليت غني سازي اورانيوم را متوقف كرده باشد، حتي بعد از رسيدن به يك توافق نهايي با ايران.

در متن لايحه ذكر شده است كه دولت نميتواند اقدام به تعليق تحريم ها كند، مگر آنكه ايالات متحده و متحدانش:

به توافقي نهايي معتبر با ايران دست يابند كه منجر به بي مصرف شدن زيرساختها غير قانوني هسته اي ايران از جمله تاسيسات و امكانات غني سازي و توليد مجدد شود.

همچنين اشاره شده است كه كنگره ميتواند با تصويب طرح "اقدام مشترك رد لايحه" مانع از توقف تحريم ها بر عليه ايران از سوي دولت اوباما شود.

يكي از نكات جالب توجه در متن طرح تدوين شده اين است كه در آن به صراحت اشاره شده است كه اگر اسرائيل اقدام به حمله نظامي اي مشروع براي دفاع از خود در برابر برنامه هسته اي ايران كرد، ايالات متحده بايد در كنار اين رژيم قرار بگيرد و بر اساس قوانين رسمي اين كشور و مسئوليتهاي تعيين شده براي كنگره در قانون اساسي، اقدام به، به كار گيري ابزار هاي نظامي، ديپلماتيك و اقتصادي به اسرائيل براي دفاع از قلمرو، مردم و موجوديتش كند.

اين جملات در متن طرح يادآور سخناني است كه چندي پيش يكي ديگر از سناتورهاي ضد ايراني سنا، يعني ليندسي گراهام آنها را بازگو ميكرد. كسي كه در نهايت موفق شد مصوبه تحريمي تدوين شده خود را درماه آوريل و با حمايت لابي آيپك در سنا به تصويب برساند.

اين در حالي است كه گفته ميشود تصويب اين طرح در سنا ناقض مفاد موافقتنامه «طرح اقدام مشترك» در ژنو است. در مفاد موافقتنامه به صراحت ذكر شده است كه: دولت ايالات متحده با استفاده از اختيارات رئيس جمهوري و كنگره مانع از تصويب هرگونه تحريم جديد مرتبط با برنامه هسته اي ايران خواهد بود.

در همين راستا بود كه دولت اوباما تلاش بسياري براي جلوگيري از طرح مصوبات جديد تحريمي بر عليه ايران در كنگره آمريكا كرد. پيش از اين شايعاتي در اين باب مطرح بود كه طرح اين متن جديد براي تحريم ايران تا انتهاي زمان موافقتنامه موقت بيبن ايران و 5 + 1 يعني شش ماه ديگر به تاخير افتاده است كه مانع از تصويب تحريم جديد حين برگزاري مذاكرات بود.

«كالين كال» يكي از مقامات ارشد پنتاگون در امور خاورميانه در اين باره معتقد است: بر اساس قانون، اين طرح در صورت تصويب ناقض موافقتنامه خواهد بود زيرا منجر به اجراي تحريم هاي جديد بر عليه ايران ميشود، مگر آنكه بلافاصله دولت اقدام به تعليق آنها كند. هيچ شكي نيست كه اين طرح ناقض روح موافقتنامه است و در صورت تصويب، به مخالفان توافق با غرب در ايران اين امكان را ميدهد كه با فشار، هرگونه پيشرفت بعدي را در مذاكرات از مسير منحرف كنند.

از سويي، بايد گفت كه اين طرح جديد، كاملا در مقابل تلاشهاي كاخ سفيد براي رسيدن به يك توافق نهايي با ايران اسن كه بر اساس آن ايران ميتواند به غني سازي اورانيوم ادامه دهد. بر اساس مفاد موافقتنامه ژنو، توافق نهايي و جامع شام=ل برنامه غني سازي خواهد بود كه به شكل مشترك تعريف شده.

پيش از اين اوباما به صراحت اذعان كرده بود: اگر گزينه اي وجود داشت كه به آمريكا اجازه ميداد كه ايران را از داشتن هرگونه برنامه غني سازي هسته اي محروم كند و منجر به برچيده شدن همه پيچ و مهره هاي تاسيسات غني سازي ايران شود، اين گزينه را به كار ميبرد. اما اين گزينه موجود نيست!

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن